[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
No i ładnie zrobiłeś!
PS. Jaki fajny psiur... :-) Dobrze, że nie dostał lakierem po nosie. ;-)
-
@leo powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
No i ładnie zrobiłeś!
Dziękuję :)
PS. Jaki fajny psiur... :-) Dobrze, że nie dostał lakierem po nosie. ;-)
Do posiadania psa pośrednio przyczynił się Likaon - w zamian za lampę do obecnie jego SX-a musiałem przygarnąć Felicję :D
-
zebym to ja wiedział ze takiego dziamgota dostaniesz to sam bym poszukal lampy ze szrotu :/ ale wracajac, lakierowanie bardzo udane, wygląda jak nowy, salonowy :)
-
@pacior powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Dziękuję :)
Zazdroszczę Ci. We własnym garażu sobie samemu polakierować - co i kiedy się chce, za cenę samego lakieru...
Do posiadania psa pośrednio przyczynił się Likaon - w zamian za lampę do obecnie jego SX-a musiałem przygarnąć Felicję :D
To niezłe interesy się tam u Was robi. A ja myślałem, że pies występuje tylko w pakiecie z lasem i tartakiem... :-) KLIK 7:50
-
Dziś bawię w Łodzi, odwiedziłem Adama (SmisnyKolo) i nabyłem konsole środkową Relacja po powrocie ;-)
-
No i konsola zamontowana :) Naprawdę jest dobrze wykonana i dopasowana, skutecznie rekompensuje brakującego schowka - kieszeni w drzwiach.
Tikacz na autostradzie spisał się dzielnie, jechaliśmy na 3 auta, musiałem ostro cisnąć z prędkościami dochodzącymi do 160km/h - pozytyw z tego taki że teraz 9 osób patrzy z większym poszanowaniem na małe Tico ;)
No i 2 ostatnie różnice między PM a późniejszymi wersjami z Żerania:
- brak uchwytu na gaśnicę
- przykręcana w zderzaku przednim kratka wlotu powietrza u mnie jest metalowa, późniejsze były z plastiku
- brak podświetlania popielniczki
PS. Posiedziałem też w fotelach z Forda Sierry które zamontowane są u Smisnykolo,
gdyby nie unikalność tego co mam obecnie to z chęcią bym wziął je do siebie, naprawdę są mega wygodne. -
No i konsola zamontowana :) Naprawdę jest dobrze wykonana i dopasowana, skutecznie rekompensuje brakującej póki co kieszeni w drzwiach.
Gratuluję zakupu. Takiej konsoli jeszcze nie widziałem - dedykowana do Tico, czy dopasowana z jakiegoś auta?
No i 2 ostatnie różnice między PM a późniejszymi wersjami z Żerania:
- brak uchwytu na gaśnicę
To uchwyt był fabryczny? W moim Tico z 1997 roku też nie było.
-
@drzonca powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Gratuluję zakupu. Takiej konsoli jeszcze nie widziałem - dedykowana do Tico, czy dopasowana z jakiegoś auta?
Smisny sam zrobił od podstaw, obszyta oryginalną skórą z tyłów foteli ;)
Tak, tuż przy drzwiach PP, u mnie z SX 1999r był.
-
Smisny sam zrobił od podstaw, obszyta oryginalną skórą z tyłów foteli ;)
Bardzo ładna. Konstrukcja (pod obszyciem) z jakiego materiału?
Tak, tuż przy drzwiach PP, u mnie z SX 1999r był.
Widziałem taki uchwyt parę razy, ale myślałem, że to własny montaż, albo dealera. U mnie nie było. Poprzedni właściciel zdemontował?
-
Jakieś drewno.. sklejone wikolem. Trzyma się solidnie.
Mimo tego czekam na info od Chmielińskiego w sprawie szuflady pod siedzenie.Widziałem taki uchwyt parę razy, ale myślałem, że to własny montaż, albo dealera. U mnie nie było. Poprzedni właściciel zdemontował?
Nie, byłyby otwory w wykładzinie. Możliwe że zaczęto tak mocować gaśnicę dopiero na Żeraniu.
-
Widziałem taki uchwyt parę razy, ale myślałem, że to własny montaż, albo dealera. U mnie nie było. Poprzedni właściciel zdemontował?
Nie, byłyby otwory w wykładzinie. Możliwe że zaczęto tak mocować gaśnicę dopiero na Żeraniu.
U mnie w Tico z 1998 r i w Tico z 2000 były uchwyty na gaśnicę.
Masz rację, że może montowano je w FSO bo uchwyty są montowane do nietypowych okrągłych gwintowanych tulejek a typowo fabrycznie były zgrzewane do karoserii kwadratowe nakrętki. -
Polska gaśnica - polski dodatek na potrzeby polskich przepisów. Na pewno montowano dopiero na Żeraniu.
Taka ciekawostka: w 2010 r. kupowałem nowego dustera, w bagażniku była torba na akcesoria, a w niej: apteczka (ze znakiem Renault), trójkąt ostrzegawczy i polska (nie francuska ani nie rumuńska) gaśnica z manometrem. Wyglądało to tak, jakby dopiero dealer "z przydziału" dorzucał te rzeczy. -
Filtr kabinowy zamontowany ;)
Zajrzałem do "kominaka" i zakonserwowałem go.Zauważyłem że ciężko odpalić silnik gdy jest nagrzany po dłuższej trasie, muszę sporo kręcić aby zaskoczył, nie wiem co mu dolega.. poza tym nic się nie dzieje. Aparat zapłonowy?
-
Mam opony 155/70/13 , przy dodatkowych 3 pasażerach zawieszenie tył nie wytrzymuje i opona trze o rant, uszkodziła mi plastikowe nadkole :(
Co można z tym zrobić? Sama wymiana sprężyn pomoże??
-
dałem gumy między sprężyny. do kupienia w motoryzacyjnym za dwie dychy.
http://www.unto.pl/images/zawieszenie/guma_sprezyny_d(1).jpgJak coś to mam u siebie wciąż zamontowane, jak będziesz kiedyś przejeżdżał albo ktoś inny to oddam.
-
Co można z tym zrobić? Sama wymiana sprężyn pomoże??
Na glebę go! XD
-
@BPX33 powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Na glebę go! XD
No przecież to mała terenówka :D Pójdę za radą Smisnego
-
Poleciłem te gumy koledze, civic sedan z butlą lpg i tył dobijał, po wsadzeniu auto poszło do góry i nie dobija :)
-
@likaon powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Poleciłem te gumy koledze, civic sedan z butlą lpg i tył dobijał, po wsadzeniu auto poszło do góry i nie dobija :)
Z tego co pamiętam to @adamo81 wkładał do swojego byłego już Swifta i nic to nie dało. Potem włożył sprężyny z Merca i też nic... :P
-
@BPX33 u mnie akurat auto nie poszło do góry ale wyjazd do holandii w cztery osoby plus trumna na dachu i te gumowe wkładki na prawdę dają radę, u mnie chyba są założone około środka sprężyny ale wiem że gdzieś kiedyś czytałem nawet jakie jest zalecenie pomiędzy którymi zwojami umieścić.