[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
Rura wlewu paliwa inna niż w późniejszych rocznikach - gładka.
-
@miechomiecho powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Rura wlewu paliwa inna niż w późniejszych rocznikach - gładka.
Takich delikatnych różnic względem późniejszym modeli jest jeszcze kilka ale o tym przy okazji ;)
Dziś zrobiłem pierwszy pomiar spalania przy jeździe mieszanej z przewagą miasta wyszło 5,7L - ponad 12zł więcej na setce względem lpg :(
Ale dynamika znacznie lepsza. -
Po 350km weszło równo 17,5L benzyny więc wyszła równa piątka na sto :)
Dziś założyłem letnie opony, strach jednak latać na 17-letnich zimówkach :D
Ktoś już latał na 13" w zimowym wydaniu?? Może latem upoluję coś w dobrej cenie.
-
Ja mam 13" na stali ze swifta, opony dębica frigo 2 (z tego co pamiętam), 145/70. Bardzo fajnie się jeździ.
-
ja jeżdżę latem i zimą na 13" alusach, mam dwa komplety. 13" na 5,5", oponki lato i zima 155/70.
-
@miechomiecho powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Ja mam 13" na stali ze swifta, opony dębica frigo 2 (z tego co pamiętam), 145/70. Bardzo fajnie się jeździ.
Tak samo i ja miałem mając jeszcze Tico.
-
No to na zimę będę zakładał 13", jakieś felgi nawet mam 😊 Tikacz wygląda dużo lepiej na większych kołach
-
@pacior powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
No to na zimę będę zakładał 13", jakieś felgi nawet mam 😊 Tikacz wygląda dużo lepiej na większych kołach
Próbował ktoś 15" w Tico? Skoro do Swifta weszły 17" i jeździł to w Tico 15" też powinno dać radę. ;)
-
-
@pacior powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@BPX33 14" miał chyba Indii, widziałem jakieś info o 15" ale jakich opon wymagały by takie felgi.. kosztowałyby nie mniej niż moje nowe Tico 😁
Podaj mi oryginalny (znaczy fabryczny) rozmiar opon to zaraz Ci odpowiem na pytanie. :)
-
-
Kupujesz 165/45 R15 i latasz! Przekłamanie na poziomie +1,5km/h przy 100 km/h. ;)
Koszt na oponeo to 159 zł/szt. przy obecnych cenach. No i ten indeks prędkości! V, czyli możesz latać Tico 240 km/h bez strachu. XD
-
@BPX33 nie na nasze drogi takie koła ale jeśli ktoś chciałby zrobić ładne Tico.. to jest to punkt pierwszy do osiągnięcia celu 😊
Ja może w przyszłości przymierze coś większego bo mogę koła między Tico a Swiftem zmieniać 😎 -
Jak chcesz to możesz na jakimś spocie przymierzyć moje 165/60 R14. ;)
-
@BPX33 powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Kupujesz 165/45 R15 i latasz!
... taaa, a średnica skrętu - jakieś 15 m... 😄
-
@BPX33 powiedział w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Jak chcesz to możesz na jakimś spocie przymierzyć moje 165/60 R14. ;)
Dobra propozycja ;)
Póki co zauważyłem że moje mniej wydajne serwo o ile radziło sobie przy kołach 12" tak już z 13" jest wyraźnie słabiej.
-
łódź jest tak dziurawa, że bałbym się włożyć więcej niż 13". Tutaj jedynymi pojazdami które mają sens są dżipy i limuzyny z rozstawem minimum 5m, ewentualnie jeszcze może jakaś hydraulika.
-
@smisnykolo Dziurawe drogi wystarczająco mocno czuć przy 13" :(
-
@pacior mam fegli 15x6,5 cala 4x114, mogę jedną wziąć któregoś dnia, problem jednak że mam opony 195/45 oraz 175/50 do nich, więc raczej cienko z wsadzeniem tego do tikusia będzie :)
-