Zbiórka na drugie seicento
-
-
@drzonca powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Praprzyczyna tego i wielu innych wypadków komunikacyjnych z udziałem władzy z ostatnich co najmniej siedmiu lat, niektórych bardzo tragicznych, jest jednak jasna.
Co najmniej siedmiu... Wcześniej nieraz bywało inaczej - unikało się wypadków i katastrof, za to jednak ludzie odpowiedzialni tracili pracę...
Buta i arogancja decydentów, wymuszająca na kierujących brawurę. Wieczny pośpiech, by zdążyć za wszelką cenę - cóż, niekiedy przychodzi ją zapłacić. Ignorowanie praw fizyki, warunków pogodowych, przepisów (choćby dozwolone), zdrowego rozsądku, wcześniej czy później musi skończyć się tragedią.
Racja.
A najgorsze, że nie ma komu wyciągnąć wniosków... -
@miechomiecho powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Za wcześnie osądzasz - nie wiadomo, czy będzie jeździł furą za 120k :)
Fakt! Jak tak dalej pójdzie to będzie jeździł taką za 200k... XD
-
@Jaco- powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
@leo powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Zastanawia mnie tylko, dlaczego kierowca limuzyny - po podjęciu decyzji o nietaranowaniu - nie próbował uciekać w wolną przestrzeń między drzewami a płotem? Widać tam całkiem szeroki chodnik i trawniczki.
Bo ogarnęła go panika.
To świadczy właśnie, moim zdaniem, o braku profesjonalizmu.
Tu pokaz BORu jak jeżdżą https://www.youtube.com/watch?v=K48m5iYScFA
Taaa, pokaz ładny - wyreżyserowany, wielokrotnie przećwiczony układ, w którym każdy dokładnie wie, co ma robić i co się za chwilę zdarzy. Jednak w tamtym przypadku zimnej krwi zabrakło.
-
-
Nie raz musiałem uciekać na pobocze na trasie Warszawa-Lubin.
Więc czy jest się czym podniecać jeśli mowa o pojazdach uprzywilejowanych?
-
Dziś o zbiórce mówili w DzieńDobry TVN . Młody Filip Chajzer pytał jakie auto można kupić za 150 tyś złotych bo tyle już zebrano.
-
@pacior powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Bycie pojazdem uprzywilejowanym to nie 'god mode' w grze, nie włącza nieśmiertelności i nie wyłącza myślenia. Bezpieczeństwo przewożonego VIP-a jest ważniejsze niż jak najkrótszy czas przejazdu. A jak kiedyś ktoś nie ucieknie na pobocze? Czy trzeba kolejnej tragedii?
-
@drzonca powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Bycie pojazdem uprzywilejowanym to nie 'god mode' w grze, nie włącza nieśmiertelności i nie wyłącza myślenia. Bezpieczeństwo przewożonego VIP-a jest ważniejsze niż jak najkrótszy czas przejazdu. A jak kiedyś ktoś nie ucieknie na pobocze? Czy trzeba kolejnej tragedii?
Oczywiście, że tak. To zwykłe nadużycie 'władzy', myślą, że jak mają niebieskie migające, to im wszystko wolno. W dodatku niedoświadczenie połączone z brawurą.
-
@Jaco- powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Dziś o zbiórce mówili w DzieńDobry TVN . Młody Filip Chajzer pytał jakie auto można kupić za 150 tyś złotych bo tyle już zebrano.
Ale wcale nie wiadomo, czy chłopak przeznaczy wszystko na jakąś drogą brykę. Przypuszczam, że nie.
Nie wiadomo też, czy pomysłodawca nie będzie się chciał jakoś "podzielić" (mimo deklaracji, że wszystko dla poszkodowanego). ;-)Dla mnie to nieważne. Założyłem wątek w zupełnie innej intencji; chciałem zwrócić uwagę na społeczną stronę całej tej historii. A jednak Polacy JESZCZE czasem potrafią się zjednoczyć i zsolidaryzować w pewnych okolicznościach...
-
Dla mnie to nieważne. Założyłem wątek w zupełnie innej intencji; chciałem zwrócić uwagę na społeczną stronę całej tej historii. A jednak Polacy JESZCZE czasem potrafią się zjednoczyć i zsolidaryzować w pewnych okolicznościach...
Niestety to zawsze jest na podstawie "pokażę tym skuuurrr...". Po obu stronach. Z prawej jak zawsze mocniej i nie elegancko, ale prawda jest taka, że sami tego jesteśmy winni. Przez 10 lat nikt się trzecią częścią społeczeństwa nie interesował, nie próbował tłumaczyć świata, to się nimi zainteresowali troglodyci.
-
@esen powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Dla mnie to nieważne. Założyłem wątek w zupełnie innej intencji; chciałem zwrócić uwagę na społeczną stronę całej tej historii. A jednak Polacy JESZCZE czasem potrafią się zjednoczyć i zsolidaryzować w pewnych okolicznościach...
Niestety to zawsze jest na podstawie "pokażę tym skuuurrr...". Po obu stronach.
Niestety, jestem podobnego zdania. 😕
-
Zbiórka zakończona - pomysłodawca chciał uzbierać 5 tysięcy, zebrał 150 tysi...
link do artykułu: http://wiadomosci.wp.pl/kierowca-seicento-otrzyma-pieniadze-na-nowe-auto-za-kilka-lat-6100990791062145a
No i co? Oczywiście... młody kierowca sejciaka winien. I będą sądy... -
Zbiórka zakończona - pomysłodawca chciał uzbierać 5 tysięcy, zebrał 150 tysi...
KLIK do artykułu
No i co? Oczywiście... młody kierowca sejciaka winien. I będą sądy..."Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie" :D
-
-
Dziwne, u mnie działał - ale dałem ponownie, z widocznym adresem.
-
@leo nadal nie działa nawet u mnie.
-
Ujawniłem adres, spróbuj skopiować i przekleić do przeglądarki.
-
No nie działa, Leo a zobacz u siebie na innej przeglądarce jeśli masz.
-
No nie działa, Leo a zobacz u siebie na innej przeglądarce jeśli masz.
Nie mam.
A przeklejony też nie działa?