Zbiórka na drugie seicento
-
U mnie też nie działa. Ani tak, ani tak...
-
No, bez żartów... Dobra, spróbujcie jeszcze tak - też na dwa sposoby (kliknięcie i przeklejenie):
KLIKwiadomosci.wp.pl/kierowca-seicento-otrzyma-pieniadze-na-nowe-auto-za-kilka-lat-6100990791062145a
-
Dalej żadnym sposobem nie idzie.
-
-
Działa! :D
-
@miechomiecho
No nareszcie :D
Przeczytałem i w sumie trochę jestem zawiedziony, chłopak powinien oddać te pieniądze na jakieś sieroty jeśli okaże się winnym. -
@miechomiecho
No nareszcie :D
Przeczytałem i w sumie trochę jestem zawiedziony, chłopak powinien oddać te pieniądze na jakieś sieroty jeśli okaże się winnym.@pacior powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Przeczytałem i w sumie trochę jestem zawiedziony, chłopak powinien oddać te pieniądze na jakieś sieroty jeśli okaże się winnym.
O, to, to... Również uważam, że powinien się podzielić z NAPRAWDĘ potrzebującymi, zostawiając dla siebie mniejszą część kwoty na auto.
Dla mnie w tym wszystkim najciekawszy jest właśnie ten fenomen - miało być 5 tysi, wyszło 30x więcej. Te powody, które Polakami kierują... -
@pacior powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Przeczytałem i w sumie trochę jestem zawiedziony, chłopak powinien oddać te pieniądze na jakieś sieroty jeśli okaże się winnym.
O, to, to... Również uważam, że powinien się podzielić z NAPRAWDĘ potrzebującymi, zostawiając dla siebie mniejszą część kwoty na auto.
Dla mnie w tym wszystkim najciekawszy jest właśnie ten fenomen - miało być 5 tysi, wyszło 30x więcej. Te powody, które Polakami kierują...Żadne powinien, może, ale nic nie musi, wolna wola. Większość ofiarodawców składając darowiznę widziała, że bieżąca kwota znacznie przekracza wartość samochodu, mimo to nie wpłaciła pieniędzy na "naprawdę potrzebujących", a tam. Ich pieniądze, ich decyzja. Co za tym idzie nie możemy narzucać chłopakowi, że "powinien" cokolwiek zrobić - wszystko może, nic nie musi.
Obawiam się, że walka z walcem może pochłonąć jeszcze więcej... -
Może i racja...
Z drugiej strony - też sądzę, że pewne koszty obrony kilkakrotnie przekroczą wartość tego sejciaka. -
Może i racja...
Z drugiej strony - też sądzę, że pewne koszty obrony kilkakrotnie przekroczą wartość tego sejciaka.Na chłopaka się już sporo hejtu wylało i jeszcze sporo wyleje, niezależnie od tego co zrobi. Jak wszystko weźmie dla siebie - hejt. Jak połowę odda na dobroczynność - hejt, że tylko połowę (nieważne, że hejtujący w życiu taką kwotą nikomu nie pomógł). Jak odda całość - hejt, że na WOŚP a nie gdzie indziej. Jak całość i nie na WOŚP - hejt, że zarobił na odsetkach. Jak z własnych dołoży - hejt skąd miał swoje by dołożyć...
Z fanatykami nie wygra, ale nie będąc fanatykiem nie ma co mu dokładać oczekiwań, i bez tego problemów ma sporo. -
Na chłopaka się już sporo hejtu wylało i jeszcze sporo wyleje, niezależnie od tego co zrobi. Jak wszystko weźmie dla siebie - hejt. Jak połowę odda na dobroczynność - hejt, że tylko połowę (nieważne, że hejtujący w życiu taką kwotą nikomu nie pomógł). Jak odda całość - hejt, że na WOŚP a nie gdzie indziej. Jak całość i nie na WOŚP - hejt, że zarobił na odsetkach. Jak z własnych dołoży - hejt skąd miał swoje by dołożyć...
Z fanatykami nie wygra, ale nie będąc fanatykiem nie ma co mu dokładać oczekiwań, i bez tego problemów ma sporo.@drzonca powiedział w Zbiórka na drugie seicento:
Z fanatykami nie wygra, ale nie będąc fanatykiem nie ma co mu dokładać oczekiwań, i bez tego problemów ma sporo.
To prawda. A w ogóle to najlepiej olać hejt i się nim nie przejmować.
Ciekawe są akcje niektórych ludzi, trochę mniej lub bardziej znanych, którym udaje się odnaleźć swoich hejterów i ich odwiedzić we własnych domach. Jeśli takie akcje się rozpowszechnią, może wróci trochę normalności w internetach. :-) -
Dla mnie w tym wszystkim najciekawszy jest właśnie ten fenomen - miało być 5 tysi, wyszło 30x więcej. Te powody, które Polakami kierują...@leo napisał w Zbiórka na drugie seicento:
Dla mnie w tym wszystkim najciekawszy jest właśnie ten fenomen - miało być 5 tysi, wyszło 30x więcej. Te powody, które Polakami kierują...No, to się podzielił... wszystkim. Bez swojej wiedzy.
Wiecie co... aż szkoda pisać czy gadać... Brak słów po prostu:
KLIK - artykuł "Zaginęło 150 tys zł ze zbiórki na seicentoSwoją drogą: prokuratura nie może przesłuchać organizatora zbiórki, bo ten mieszka za granicą i nie stawił się na wskazany przez śledczych termin. Czyli ma gdzieś i "można mu skoczyć". Zaś jego żona, na której konto przelał kasę i którą wskazał jako dysponenta zebranymi pieniędzmi, cyt. "nie zamierza się odnosić do zarzutów". Jak to NIE ZAMIERZA? Są zarzuty, jest prokurator, jest właścicielka konta, na które kasę przelano i tej kasy teraz brak... a kobieta NIE ZAMIERZA?
Niestety, PeeReL wrócił: "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi? Cham się uprze i mu daj. No skąd wezmę, jak nie mam?" -
Ja zaś podchodzę z większą ufnością w intencje "zbieraczy". Staram się wierzyć, że robią to uczciwie.
Ale oczywiście masz rację... -
Ja zaś podchodzę z większą ufnością w intencje "zbieraczy". Staram się wierzyć, że robią to uczciwie.
Ale oczywiście masz rację...@leo napisał w Zbiórka na drugie seicento:
Ale oczywiście masz rację...Jasne, nie ma co kategoryzować wszystkich ludzi i myśleć za każdym razem tak jak ja. Jak mam pewność, to zawsze daje, ale w przeważającej większości wolę wesprzeć zbiórkę, która jest organizowana przez np fundację ;)
-
@leo napisał w Zbiórka na drugie seicento:
Ale oczywiście masz rację...Jasne, nie ma co kategoryzować wszystkich ludzi i myśleć za każdym razem tak jak ja. Jak mam pewność, to zawsze daje, ale w przeważającej większości wolę wesprzeć zbiórkę, która jest organizowana przez np fundację ;)
@Gooral napisał w Zbiórka na drugie seicento:
ale w przeważającej większości wolę wesprzeć zbiórkę, która jest organizowana przez np fundację ;)
Czyli przez największych krętaczy i złodziei...
-
ale w przeważającej większości wolę wesprzeć zbiórkę, która jest organizowana przez np fundację ;)
@BPX33 napisał w Zbiórka na drugie seicento:
Jak widać nie fundacje też takowymi są 😉
-
@Gooral jak widać. Ale w polskich realiach sądzę, że ok. 75% fundacji działa, bo na tym zarabia, czyli w skrócie okrada darczyńców i potrzebujących...
-
@Gooral jak widać. Ale w polskich realiach sądzę, że ok. 75% fundacji działa, bo na tym zarabia, czyli w skrócie okrada darczyńców i potrzebujących...
-
@Gooral każda fundacja powinna działać non-profit! Inaczej to złodzieje...