Polo 6n2 by Jaco
-
@Jaco
W warsztacie czy w garażu? -
@ryszard w warsztacie. Gdybym posiadał prasę sam bym zrobił. Koszt 50zl I w godzine sie uwineli Wyjeli razem z amortzatorem także już kątów nie trzeba ustawiać.
-
@Jaco
Rozumiem, że łożysko wybijali z zwrotnicy ręcznie pobijakiem a na prasie je tylko wcisnęli w zwrotnicę. Co do kosztu to chyba normalny jak na ceny warsztatowe. -
@ryszard napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Rozumiem, że łożysko wybijali z zwrotnicy ręcznie pobijakiem a na prasie je tylko wcisnęli w zwrotnicę.
Nie było mnie przy naprawie więc nie wiem. Ale pytałem czy nie było problemów z wymianą i powiedział że kompletnie wszystko szło jak po maśle. Przy okazji dowiedziałem się że gdyby była następna wymiana łożyska z tej strony trzeba wymienić już też piastę.
-
Czemu sprzedajesz jeśli można wiedzieć?
-
Bo chce zmienić auto.
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Bo chce zmienić auto.
Masz coś na oku? Pochwal się w co celujesz, jeśli można wiedzieć ;)
-
@Gooral napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Pochwal się w co celujesz, jeśli można wiedzieć ;)
Nie bo będziecie psioczyć :)
-
@Jaco wartburg ? :P
-
Celuję w Opla.
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Celuję w Opla.
Błagam nie!
No chyba, że żartowałeś to żart udany. ;) -
@BPX33 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Błagam nie!
No chyba, że żartowałeś to żart udany. ;)A co jest złego w Oplach? 🤔
Sam brałem pod uwagę Vectre C jak szukałem auta po Mondeo. -
Błagam nie!
No chyba, że żartowałeś to żart udany. ;)Chyba nie żartował. :-)
A co, sugerujesz, że kolega idzie w coraz gorsze marki? :-D -
@Gooral znam z autopsji 3 różne ich modele (Corsa, Astra i Insignia) z różnych okresów produkcji (od 1998 po współczesne) i wszystkie były SZROTAMI! I żeby było śmieszniej wszyscy właściciele są już byłymi właścicielami, bo się ich pozbyli... XD To chyba o czymś świadczy? :P
@leo osobiście uważam, że Opel to chyba najgorsza firma produkująca auta na szeroką skalę w XXI w. Ani nie robią aut ładnych, ani niezawodnych, czyli totalna kaszana! :D
-
@Gooral znam z autopsji 3 różne ich modele (Corsa, Astra i Insignia) z różnych okresów produkcji (od 1998 po współczesne) i wszystkie były SZROTAMI! I żeby było śmieszniej wszyscy właściciele są już byłymi właścicielami, bo się ich pozbyli... XD To chyba o czymś świadczy? :P
Insignie generalnie dobrych opinii nie mają. Znajomy miał dwie Omegi 3.0 V6. Poza standardową naprawą zaraz po ich zakupie (uszczelki pod głowicami) auta latały jak wściekłe.
Mój przyszły szwagier ma Vectre C 2.0 Turbo, też jest z niej mega zadowolony. Jego rodzice mają Signuma i tak samo złego słowa nie dadzą na to auto powiedzieć. Mój silnik w Saabie (z resztą jak i cały Saab z tych lat) to produkcja Oplowska i też jestem mega zadowolony z tego auta, ba uważam, że to najlepsze auto jakie miałem do tej pory 😂Ja mam takie podejście jak Ty do Forda, znam 4 przypadki wśród znajomych, że padł im silnik dokładnie w identyczny sposób jak w moim Mondeo i się zrazili do Fordów, natomiast brat mojej Agi jeździ Fordami od 15stu lat i nie dzieje się u niego nic, a Ford to dla niego najlepsza marka 🤷♂️
Biorąc powyższe pod uwagę, wydaje mi się, że wszystko zależy od egzemplarza i jak był serwisowany etc i nie ma co generalizować 😉
-
No a nie pisałem że będziecie psioczyć :)
-
@Gooral napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Insignie generalnie dobrych opinii nie mają.
No ta o której myślę była zabierana na lawecie pod osłoną nocy min. 3 razy sprzed mojego bloku... XD
Znajomy miał dwie Omegi 3.0 V6. Poza standardową naprawą zaraz po ich zakupie (uszczelki pod głowicami) auta latały jak wściekłe.
Będę się powtarzał do usranej śmierci. Stare auta są po prostu lepsze! Choć są wyjątki ;)
Mój przyszły szwagier ma Vectre C 2.0 Turbo, też jest z niej mega zadowolony. Jego rodzice mają Signuma i tak samo złego słowa nie dadzą na to auto powiedzieć. Mój silnik w Saabie (z resztą jak i cały Saab z tych lat) to produkcja Oplowska i też jestem mega zadowolony z tego auta, ba uważam, że to najlepsze auto jakie miałem do tej pory 😂
Vectry i Signumy to takie Multiple w wykonaniu Opla. Są po prostu obrzydliwe. Zresztą nie ma choćby jednego Opla (ani starego, ani nowego), który byłby ładny. Są to zdecydowanie najbrzydsze auta jakie mogą być.
Biorąc powyższe pod uwagę, wydaje mi się, że wszystko zależy od egzemplarza i jak był serwisowany etc i nie ma co generalizować 😉
Niby nie należy, ale jak coś się powtarza dość często to powinno dawać do myślenia ;)
@Jaco tylko potem nie mów, że nie ostrzegałem. ;)
Kolega z pół roku temu kupił Lagunę w dieslu coś z okolic 2004-2006 roku. Jak przyjechał się pochwalić to zapytałem go dlaczego kupił francuza i stwierdziłem, że będzie tego żałował. Obecnie chce ją sprzedać. XD
Także ja dalej odradzam Ci zakup jakiegokolwiek Opla. -
@BPX33 zatem poszukaj mi minivana do 15tyś który wejdzie mi do bardzo zagraconego garażu 3x5 ( 4,5m max i 2m max) zobacz wymiary Polo 6n2 z 2000r. Za nim w garażu mieści się dwa rowery . Musi być w benzynie i silnik max 1,6. Rocznikowo powyżej 2005r.
-
@BPX33 Ty od fhancuzów to się odpiórkuj. Dobre auta som. Cała flota domowa u mnie to stare france i toczą się :p
-
@Jaco po opisie wnioskuje, że celujesz w Merive?