Polo 6n2 by Jaco
-
Ogarnąłem w końcu tylne hamulce. Zakupiłem bębny , szczęki , linki. Wczoraj około 2,5 godziny spędziłem w ciasnym garażu (padało na zewnątrz) ale dałem radę wszystko zrobić.
Miałem po około 50cm z każdej strony do grzebania.
Miałem problem z wyjęciem jednej linki. Wyszła mi razem z tą osłoną w której siedzi . Ciężko było to później włożyć ale jakoś się udało.
Reszta to już pestka bo tyle razy rozkładałem i składałem że ....
Druga strona:
Sorki za jakość zdjęć ale zbyt ciasno aby dobrze się ustawić.
Muszę pomyśleć nad światłem w garażu.
Na chwilę obecną wszystko musi się dotrzeć.
Nie ruszałem cylinderków bo gdy miałem je aby wymienić to z jednej strony śruby nie chciały puścić więc sobie odpuściłem.
-
@pacior pomaluję jak tylko się wszystko dotrze.
-
Lakier już jest.
-
@Jaco nie wiem po co kupiłeś taki do zacisków, bo zwykły w zupełności wystarcza ;)
-
@BPX33 bo cena taka sama.
-
Pomalowane.
-
@pacior mysle ze wystarczy dobrze umyc bo kurz zawsze sie zbiera. No oczywiscie jesli nic nie grzebiemy aby przy okazji ufajdac.
Na kole.
I jeszcze cos pomalowalem. Byly ta chromem malowane ale to po prostu ginie w oczach. Wiec maznalem na czerwono .
Kupilbym chetnie licznik od GTI ale drogie to jeszcze.
-
Nooo fajny bajer z tymi licznikami 🙂 ogólnie biednie wyglądają te fabryczne zegary, może ciut lepiej jak Tico 😜 pewnie te z GTI są dużo przyjemniejsze 🤔 zaraz sobie wyszukam
Dobra, znalazłem i widzę że są naprawdę ładne tak jak i cena 😔
-
Myślałem aby je machnąć w kolorze lakieru samochodu bo mam jeszcze ale takie czerwone chyba lepiej wyglądają.
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
@BPX33 bo cena taka sama.
Tzn. jaka? Bo ja lakiery kupuję w cenie 10 zł za puszkę ;) Jeśli dałeś więcej przepłaciłeś! :P
-
@BPX33 napisał w Polo 6n2 by Jaco
Tzn. jaka? Bo ja lakiery kupuję w cenie 10 zł za puszkę ;) Jeśli dałeś więcej przepłaciłeś! :P
Napisze Ci tak tylko się nie obrażaj. Stać mnie na to aby przepłacać.
A dziś troszke auto po glaskalem szmatką.
-
Napisze Ci tak tylko się nie obrażaj. Stać mnie na to aby przepłacać.
A czemu miałbym się obrażać? :P Kto bogatemu zabroni... :D
-
A dziś troszke auto po glaskalem szmatką.
Qrczaczki... Daj znać. kiedy znów najdzie Cię na to ochota... może po cichu, w nocy, podstawię swojego...? :-)
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
może po cichu, w nocy, podstawię swojego...? :-)
I znów sąsiedzi będą mi zazdrościć bo kolejne auto zmieniłem. Tak było w wielką sobotę. Przyjechała szwagierka Seatem i chciała by tam jej chwilę zajrzeć do radia . Wyszedł sąsiad i od razu powiedział że kupiłem nowe auto nie patrząc że moje stoi pod garażem.
Dziś przyszła mi kasa za te złe szczęki hamulcowe. Oczywiście przed świętami się upomniałem bo chyba zapomnieli. Oni że na zwrot mają 14 dni a już dziś przyszedł zwrot. No i git.
-
Chciałem dziś wymienić sworznie wahaczy o których już tu pisałem . Przy oględzinach jak za to się zabrać okazało się że mam też pękniętą osłonę przegubu. No i jednak pojechałem do mechanika. Osłonę miałem zapasową gdyż kiedyś wymieniałem osłonę ale później jednak strzelił przegub i trzeba było nowy zakupić. Nowy zawsze jest w komplecie z osłoną. Więc ta przeleżała w garażu i się przydała. Dodatkowo pękł jeden łącznik stabilizatora i też przy okazji był wymieniony.
Później zbieżność i po 2,30 godzinie wróciłem biedniejszy o 278zł do domu. Sama zbieżność 100zł a trzeba było ustawić. Zakup nowego łącznika u nich w sklepie to 29zł A doszła jeszcze jedna opaska na osłonę przegubu . Trochę za robociznę dużo wzięli ale dzwonił już znajomy z tego warsztatu że za dużo wzięli i jak pojadę następnym razem coś robić to się przypomnieć.
No może te sworznie sam bym dał radę wymienić ale skoro już była też osłona na przegubie to sobie darowałem .A tu łącznik. Pęknięty i gumy nawet nie było.
-
A tu łącznik. Pęknięty i gumy nawet nie było.
Łooo Panie, nie waliło Ci nic na nierównościach?
Ja ostatnio zmieniłem końcówki drążków i po 2 dniach znów mi się jakieś delikatne stukanie pojawiło i sam nie wiem co to jest 🤔 podejrzewałem właśnie gumy stabilizatora ale te wyglądają przyzwoicie, nawet za bardzo sparciałe nie są. -
@Gooral było coś słychać ale bardziej sądziłem że właśnie te sworzeń już ma się końcowi. Ale jak widać nie często zagląda się pod auto i efekty są.