Polo 6n2 by Jaco
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No trochę go uwaliłem gdy to radio zostawiłem włączone ale pojeździłem trochę więc chyba nie tu problem będzie.
Przypuszczam, że robisz krótkie odcinki. Weź pod uwagę, że aby uzupełnić prąd po jednym rozruchu, trzeba przejechać przynajmniej kilkanaście km - a przy okazji używasz świateł, pewnie radia, co też trochę dodatkowo żre. Poza tym: jeśli zaczniesz próby rozrusznika, a będziesz miał słaby akumulator, to prędko się wyładuje i pojawią się nowe przypadłości - a Ty będziesz się zastanawiał, co się popsuło... :-) Tak więc dobrze naładuj baterię, zanim zaczniesz grzebać. :-)
-
Odcinki 10-15 kilometrowe. Dziś problemów nie było. Odpalał za każdym razem.
-
Co myślicie aby takie coś : https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-odmy-vw-lupo-polo-golf-bora-036906391a-7718540673 sobie zamontować do auta. Mój silnik wrażliwy w temacie odmy.
-
Co myślicie aby takie coś : https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-odmy-vw-lupo-polo-golf-bora-036906391a-7718540673 sobie zamontować do auta. Mój silnik wrażliwy w temacie odmy.
Pomysł sam w sobie zły nie jest, aczkolwiek ja bym się chyba tym nie przejmował. Sam jeździłem 3 lata golfem 1.4 8V, który też w teorii miał problem z odmą i był silnikiem na to wrażliwym. Nigdy żadnego problemu z tym nie miałem, jedyne co to reguralnie ja czyściłem przed zimą ;)
-
@Gooral czyścić to i ja czyszczę ale ...
Zawsze to coś może pomagać i mniej czyszczenia. -
@Gooral czyścić to i ja czyszczę ale ...
Zawsze to coś może pomagać i mniej czyszczenia.To akurat fakt, koszt duży nie jest, a myślę, że egzamin to zda jako, że to fabryczne rozwiązanie więc może i masz rację, żeby to dołożyć dla własnego spokoju 😉
-
Tylko gdzie podłączyć ?
-
Tylko gdzie podłączyć ?
Może spróbuj poszukać po forach VW jakiegoś schematu? ;)
-
@Gooral tam tylko masa i + jest. Więc gdzieś po zapłonie i ewentualnie dać włącznik lato-zima.
Oni to źle to wymyślili. zamiast podgrzewaczy mogli puścić rurkę od obiegu chłodzenia przez odmę i byłby spokój.
-
Ja swoją odkręcam od góry :P
https://www.youtube.com/watch?v=C0Pgc9EqU8g
Ale tu z podgrzewaczem też syfi się. Silnik jak u mnie AUA. Osprzęt trochę inny.
-
Kupiłem :
Zamontowałem tyle że swój obciąłem na wysokości grzałki. Masę dałem bezpośrednio z akumulatora a PLUS z cewki. Działa. Jak będzie zobaczymy.
Wtyczkę miałem od wcześniej kupionych halogenów. Pasuje idealnie.
-
Podczas zakupu grzałki kupiłem tez (jedna przesyłka) silniczki do lamp. No niestety podczas montażu w jednej z lamp pękło mocowanie jego i lampę mam do wymiany. Oczywiście chyba kupię komplet bo dobrać raczej się nie da.
Kleić nie będę bo to nie będzie to. -
-
@pacior szczerze to już wcześniej było pęknięte gdy montowałem pierwsze silniczki. Ale jakoś dałem radę i obyło się bez awarii. Teraz kupione są większych rozmiarów jakby i wkładanie ich na zamontowanych lampach nie jest dobrym pomysłem. Jest zbyt ciasno .
Lampy już zamówione. Przyjdą , założę silniczki i wymienię całe lampy. W godzinę , max dwie się wyrobię. Wiem co i gdzie odkręcić więc szybko pójdzie. Aby tylko pogoda była w miarę. -
A rozrusznik jednak będę musiał wyjąć bo od czasu do czasu ma humory.
-
Lampy już przyszły dziś :
Myślę że w sobotę robię wymianę.
-
Jak zaplanowałem tak zrobiłem. Lampy juz w aucie.
PrzedPo.
-
-
@pacior napisał w Polo 6n2 by Jaco:
@Jaco ładne te lampy, jak z jakością?
To zamienniki. Identyczne zdemontowalem. Pasować pasują. Świecą. Muszę tylko je wyregulować na stacji diagnostycznej. Byłem dziś ale koleś chory i tylko przeglądy robili. Odjechałem z niesmakiem.
-