cena tlumika koncowego
-
135zł to za dużo jak na tłumik... Proponuje kupic tłumik na szrocie i też będzie działał.
Ja osobiście posiadam tłumik przelotowy od VOLVO 2.5L i nie narzekam, teraz ma poważny podźwięk...
i kosztował mnie on 40zł.
POZDRAWIAM... -
Wczoraj zamontowałem tłumik od poloneza ale nie chodzi tak jak ten z tego filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=ojWX-r2-oQY czy to może być wina tego, że kupiłem używany i za mocno jest wypalony? -
wszystko ma wplyw na dziwek co jest przed nim i jaka rura jest po drodze, im wiekszy przekroj tym wiekszy bass, im mniej tlumikow tym glosniej... ale powiedz mi jedno bo nierozumiem czemu kupiles uzywany tlumik od poldka jak nowy kosztuje 40 PLN ?
-
bo miałem go za prawie darmo i chciałem zobaczyć czy naprawdę jest spoko. Pod koniec miesiąca kupie nowy jak dostane wypłatę Tylko nie chcę go za mocno podcinać.Ile cm zostawić tej rurki?
-
Wczoraj zamontowałem tłumik
od poloneza ale nie chodzi tak jak ten z tego filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=ojWX-r2-oQY czy to może być wina tego, że kupiłem używany i za
mocno jest wypalony?
O! Syrenka! Pierdzi jak poczciwa Syrenka! -
niedługo bede miał na sprzedaż wydech od kata do końca i chodzi tak:
-
nie lepiej się skupić na podniesieniu sprawności silnika i innych kluczowych układów niż konkurować "kto najgłosniej" ?
-
nie chodzi o najgłośniej. A co masz na myśli usprawnić silnik? Wszystko w nim jest ok, oleju nie bierze, chodzi na wszystkie gary, ładnie się wkręca na obroty, odpala za pierwszym razem bez żadnego problemu nawet przy tych dużych mrozach i po kilku dniach stania.
-
Chyba chodziło mu o to ażeby chodził jeszcze lepiej, może jakieś podkręcenie mocy czy coś takiego
-
jezeli chcesz basu to niewkladaj nowego tlumika od poloneza bo on jeszcze bardziej wyciszy (nowa welna szklana w srodku itp), poprostu pozbadz sie srodkowego zamiast niego wstaw rure.
-
Jak już rozmawiamy o układzie wydechowym to mam pytanie takie.
Rozlatuję mi się wydech w świstaku i kupuje nowy, wpadłem na pomysł, aby w tym nowym wstawic zamiast środkowego rurę o takiej samej średnicy. O ile będzie głośniej w porównaniu do już trochę przepalonej serii
Silniczek oczywiście 1.0 -
Jak już wiele razy na forum było pisane, środkowy w swifcie jest i tak przelotowy...
-
niedługo bede miał na
sprzedaż wydech od kata do końca i chodzi tak:
http://www.youtube.com/watch?v=prrJs-dJy64Na żywo ten wydech jest dużo ładniej brzmiący...
-
Kolejna część jaka pasuje od Polinezji do innego auta
-
Jak już wiele razy na forum
było pisane, środkowy w swifcie jest i tak przelotowy...dokładnie, więc takie teksty :
jezeli chcesz basu to
niewkladaj nowego tlumika od poloneza bo on jeszcze bardziej wyciszy (nowa welna szklana w
srodku itp), poprostu pozbadz sie srodkowego zamiast niego wstaw rure.bo widać, że nie widziało się tego tłumika w środku
-
Witam!
Zastanawiam się nad montażem tłumika końcowego od Poloneza z manuala ze strony klubowej, ale czy ten tłumik zmieni dźwięk na basowy czy jeszcze bardziej go przytłumi ? Na forum nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi więc pytamPozdr
-
No to sobie odłożę na półkę albo sprezentuję komuś kto ma Gólfa albo Ałdi. Cosik mi brakuje mocy i podejrzewam, że to wina tłumikowca, który nie pospawał mi starego oryginalnego tłumika, tylko założył jakiś swój. Silnik ledwo się dokręca do 6700rpm. Czytałem o dedykowanym Supersprincie 42.03.05 (MKV masz chyba taki). Na stronie Supersprinta jest tylko do Swifta w nowej budzie, znalazłem katalog Q-Service , w którym mają za 611zł 13gr netto, z tym, że cena jest z 2006r i jak dla mnie stanowczo za wysoka. Może ma ktoś namiary na dedykowany tłumik do GTi, bo seryjna dwururka jest raczej nie do kupienia (i najlepiej z atestem, żeby się na przeglądzie nie czepiali ).
-
W garażu mam jeszcze poprzedni tłumik z mojego GTi - nie jest pordzewiały, ma środek, autko na nim chodziło świetnie Został wyjęty, bo zmieniałem na przelotowy. Jedynie to, że na końcu ma jedną, a nie dwie rurki.
Jeśli byłbyś zainteresowany - mogę porobić fotki i wysłać Cena oczywiście była by niska
Pozdr.
-
Może ma ktoś namiary na dedykowany tłumik do GTi, bo seryjna dwururka jest raczej nie
do kupienia (i najlepiej z atestem, żeby się na przeglądzie nie czepiali ).
Seryjny tłumik można kupić, jest jako jeden element razem ze środkiem, aż do łączenia między katem, a środkowym. Produkcja Bosal. W intercarsie ma cenę w detalu trochę ponad 700 zł, ale jak masz znajomy sklep z dobrymi cenami to można kupić za trochę ponad 500 zł (ja płaciłem chyba 520 zł). -
Znalazłem coś takiego, na filmie jest zamontowany do GTi. Sprzedający ma w ofercie też dwururki, ale nie wiem jaka jest długość seryjnej puszki i czy się np toto zmieści. RM-6 wygląda na najbardziej zbliżony do serii. Co o tym sądzicie, kupował to ktoś?