[Tico] - Daewoo Tico SX 1999r
-
Zastanawia mnie ten airbag - ciekawe, czy on w ogóle tam jeszcze jest, no i czy rzeczywiście ma zadziałać bez jakiegokolwiek zasilania czy impulsu z zewnątrz.
Na pewno ma swój wbudowany akumulator (czy raczej baterię) - z jakimś okresem gwarantowanego działania. Generalnie po 10+ latach od wyprodukowania nie sądzę, żeby ta poduszka wystrzeliła w czasie kolizji - własnie ze względu na zasilanie.
-
To właśnie miałem na myśli - sprawa zasilania. Bo czujnik, to OK, rozumiem - ale jakieś źródło prądu musi być IMHO. Nie da rady wystrzelić poduchy za pomocą iglicy, spłonki i prochu...
Dzięki za info, Volcan. -
To nie ma się co Pacior martwić o bezpieczeństwo. Bo kierownica fajna, szkoda byłoby ładunek wydłubywać, ale pewnie też dałoby radę
-
Zamontowałem kierownicę ze Swifta MK1
Jeśli są chętni to mogę odsprzedać kierownicę z airbagiem, jest ok ale czas na zmiany
-
Jakoś tak kosmicznie wygląda
-
Jakoś tak
kosmicznie wyglądaLata 80-te Niestety do tikacza kompletnie się nie nadaje
-
Zakładaj tą z poduchą. Ta przynajmniej miała jakiś wygląd.
-
Zakładaj tą z
poduchą. Ta przynajmniej miała jakiś wygląd.Chyba wrócę do tej MK3 GTI bo jednak najbardziej mi pasowała - mam przez ten wybór ból głowy
-
Chyba wrócę do tej
MK3 GTI bo jednak najbardziej mi pasowała - mam przez ten wybór ból głowyZałożyłem jednak kierownicę z Airbagiem.
Kurier dziś przywiózł nowe przewody paliwowe (miałem ostatnio spacerek na stację z powodu braku pb i lpg )Przymierzając się do wymiany przewodów dopatrzyłem się tego
-
Wahacz do wymiany .
-
Wahacz do wymiany .
Już zamówiony przed wyjazdem do Zakopca wszystko musi być porobione
-
Mam nadzieję, że oba wymienisz, bo druga strona wygląda zapewne nie lepiej
-
Mam nadzieję, że
oba wymienisz, bo druga strona wygląda zapewne nie lepiejA właśnie tylko jeden, z drugiej strony inny wahacz chyba jest.
Pewnie ten przegniły jest jakimś zamiennikiem.
Żałuję jedynie że nie sprawdziłem tego wcześniej bo wraz z przewodami zamówił bym w polpartsie nowe oryginalne śruby -
A właśnie tylko
jeden, z drugiej strony inny wahacz chyba jest.
Pewnie ten
przegniły jest jakimś zamiennikiem.
Żałuję jedynie że
nie sprawdziłem tego wcześniej bo wraz z przewodami zamówił bym w polpartsie nowe
oryginalne śrubyPodejrzewam, że jest to jeszcze oryginał (wahacze to jednak trwała rzecz) i dopiero teraz widać, jak zgnił Ja takie rzeczy wymieniam parami, spokój na dłuższy czas
-
Drugi zabezpieczę więc antykorozyjnie.
Z wymiany przewodów ogólnie zrobiła się konserwacja całej podłogi
Tikacz musi posłużyć jeszcze co najmniej 4 lata do wygaśnięcia homologacji butlips. już 6 lat temu to przewidziałem
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showthreaded&Number=882816 -
Przymierzając się do wymiany przewodów dopatrzyłem się tego
Cholera... Przecież to gruba stal. Jak to możliwe, żeby rdza przeżarła ją na wylot???
-
Cholera... Przecież
to gruba stal. Jak to możliwe, żeby rdza przeżarła ją na wylot???Fabryka źle zabezpieczyła a czas zrobił swoje.
-
Dziś wróciłem z Zakopanego, w obie strony około 900km.
Pod górkę nieźle się męczył, zapewne na Pb byłoby ok.
Tico jak nigdy dotąd stało cały tydzień nieodpalane.. i rozładował się akumulator raczej nie jest to normalne i będzie trzeba się tym zająć.Średnie spalanie 7 litrów gazu, czyli trochę więcej niż zazwyczaj przy mojej jeździe.
-
Tico jak nigdy
dotąd stało cały tydzień nieodpalane.. i rozładował się akumulator raczej
nie jest to normalne i będzie trzeba się tym zająć.Też to miałem. Jak Tico postało tydzień, to czasami odpalało, a czasami nie. Po dłuższym okresie prądu nie było i już nie chciało wcale zakręcić. Ale było jeżdżone prawie codziennie, więc nie był to jakiś problem. Nie wiem, co brało prąd. Może radio? Raczej nic innego nie miałoby na to wpływu w moim Tico.
-
Mój jeździ dosłownie każdego dnia więc póki co nie mam się czym przejmować,
przy planowanych dłuższych postojach będę odpinał klemę..