[Tico] - Daewoo Tico SX 1999r
-
Marka / Model - Daewoo Tico SX
Pojemność silnika - 798
Liczba koni - 41
Rocznik - 1999
Przebieg - 233kkm
Modyfikacje - LPG
Styling - Pakiet spojlerów Tico Sport
Car Audio - Fabryczne
Plany - jeździć jak najdłużej, zachowując przyzwoity stan techniczny i wizualny -
Ja wiem, bo gadliśmy na ten temat Ale nie powiem, dam szansę innym
-
podpowiem że jutro jadę po cały "pakiet"
-
podpowiem że jutro jadę po cały "pakiet"
Nakładki progowe z pakietu Orciari
-
Blisko, nakładki - listwy na drzwi z wersji Tico Sport, oryginalne koreańskie. Do tego zderzaki i nakładki na progi, wszystko fabryczne Daewoo
-
Blisko, nakładki -
listwy na drzwi z wersji Tico Sport, oryginalne koreańskie. Do tego zderzaki i
nakładki na progi, wszystko fabryczne DaewooJak domniemam, są to nowe części? Skąd to wytargałeś?
-
nowe.. z allegro
-
nowe.. z allegro
Eee, to musimy się spotkać przy okazji tego altka to może pokażesz te nakładki
-
powoli, powoli ale coś się dzieje..
trochę ciasno się zrobiło na moim mini parkingu, tikuś ma kolege
-
Tempo mam trochę wolne, jedna strona już zamontowana. Nie obyło się bez przeszkód, ze względu na nowy próg był kłopot ze spasowaniem nakładki na niego, a listwa na błotniku przednim nie chce zbytnio przylegać, czekam do południa może słoneczko mi pomoże
Tico odmłodniało wizualnie
Więcej zdjęć zrobię jak ogarnę stronę prawą.
-
Muszę powiedzieć że bardzo sympatycznie wygląda
Jeszcze tylko zderzaki od pakietu oraz jakieś felgi aluminiowe i będzie super -
kto czekał to się doczekał..
póki co bez zderzaków, czekam aż będzie ich wymiana koniecznością
podsumowując, z elementów blacharskich zostały zmienione drzwi PP, LP, błotnik PP, prawy próg i maska. Spasowanie nie jest idealne, zawiasy w drzwiach już są zmęczone, nowy próg i nakładki też sprawy nie ułatwiły.. ale tak raczej już zostawiam (może przedni zderzak poprawię)ps. prawy bok - 3 odcienie lakieru
-
najs.
-
A co tam odcienie, kawał dobrej roboty
-
Świetnie to wygląda . Fajnie, że te nakładki masz w kolorze nadwozia. Odcienie się trochę różnią, ale wielkiej różnicy nie ma .
-
Dziękuję wszystkim
mnie osobiście najbardziej cieszy chwilowy brak rdzy (poza okolicami anteny)a poza tym nauczyłem się w końcu samodzielnego lakierowania, z każdym elementem było lepiej
-
w dniu wczorajszym zamontowany został
nowy kolektor wydechowy i tłumik środkowy w koreańskiej wersji bez katalizatora
(i tak go już dawno nie było, a nowego wkładu już się nie kupi)
wszystko na nowych uszczelkach więc zrobiło się dużo ciszej
Dodatkowo sama obudowa filtra powietrza również pochodzi z wersji bez katalizatora (brak wyprowadzenia do puszki rezonatora)
O przybytku mocy, elastyczności czy czegokolwiek w chwili obecnej się nie wypowiem..Jednocześnie wpadły nowe tarcze hamulcowe + klocki + łożyska.
Stare tarcze już od dawna przekraczały dopuszczalne max zużycie, na oko prawie o połowę cieńsze od nowych -
Mam też taki kolektor od pewnego czasu, faktycznie silnik pracuje nieco ciszej. Szybciej się też chyba wkręca na obroty po jego wymianie.
-
Mam też taki
kolektor od pewnego czasu, faktycznie silnik pracuje nieco ciszej. Szybciej się też
chyba wkręca na obroty po jego wymianie.No ja właśnie się zastanawiam.. czy silnik trochę zyskał czy to takie złudzenie bo zrobiło się ciszej
Chociaż on taki kolektor miał
http://www.youtube.com/watch?v=pV9R6wPVEQY -
Zamontowałem dziś kierkę z airbagiem
Wygodna a dzięki swej masywności dobrze się nią kręci. Klaksony dużo czulsze porównując ze zwykłą kierownicą Suzuki MK3.
Mam oczywiście wątpliwości co do jej stosowania.. chętnie posłucham za i przeciw.
Rzeczywiście do kierownicy nie idzie żadne dodatkowe okablowanie na czujniki, itp..
Przydałby się teraz crash test..ps. nie patrzcie na syf w aucie..