[Tico] - Daewoo Tico SX 1999r
-
Muszę powiedzieć że bardzo sympatycznie wygląda
Jeszcze tylko zderzaki od pakietu oraz jakieś felgi aluminiowe i będzie super -
kto czekał to się doczekał..
póki co bez zderzaków, czekam aż będzie ich wymiana koniecznością
podsumowując, z elementów blacharskich zostały zmienione drzwi PP, LP, błotnik PP, prawy próg i maska. Spasowanie nie jest idealne, zawiasy w drzwiach już są zmęczone, nowy próg i nakładki też sprawy nie ułatwiły.. ale tak raczej już zostawiam (może przedni zderzak poprawię)ps. prawy bok - 3 odcienie lakieru
-
najs.
-
A co tam odcienie, kawał dobrej roboty
-
Świetnie to wygląda . Fajnie, że te nakładki masz w kolorze nadwozia. Odcienie się trochę różnią, ale wielkiej różnicy nie ma .
-
Dziękuję wszystkim
mnie osobiście najbardziej cieszy chwilowy brak rdzy (poza okolicami anteny)a poza tym nauczyłem się w końcu samodzielnego lakierowania, z każdym elementem było lepiej
-
w dniu wczorajszym zamontowany został
nowy kolektor wydechowy i tłumik środkowy w koreańskiej wersji bez katalizatora
(i tak go już dawno nie było, a nowego wkładu już się nie kupi)
wszystko na nowych uszczelkach więc zrobiło się dużo ciszej
Dodatkowo sama obudowa filtra powietrza również pochodzi z wersji bez katalizatora (brak wyprowadzenia do puszki rezonatora)
O przybytku mocy, elastyczności czy czegokolwiek w chwili obecnej się nie wypowiem..Jednocześnie wpadły nowe tarcze hamulcowe + klocki + łożyska.
Stare tarcze już od dawna przekraczały dopuszczalne max zużycie, na oko prawie o połowę cieńsze od nowych -
Mam też taki kolektor od pewnego czasu, faktycznie silnik pracuje nieco ciszej. Szybciej się też chyba wkręca na obroty po jego wymianie.
-
Mam też taki
kolektor od pewnego czasu, faktycznie silnik pracuje nieco ciszej. Szybciej się też
chyba wkręca na obroty po jego wymianie.No ja właśnie się zastanawiam.. czy silnik trochę zyskał czy to takie złudzenie bo zrobiło się ciszej
Chociaż on taki kolektor miał
http://www.youtube.com/watch?v=pV9R6wPVEQY -
Zamontowałem dziś kierkę z airbagiem
Wygodna a dzięki swej masywności dobrze się nią kręci. Klaksony dużo czulsze porównując ze zwykłą kierownicą Suzuki MK3.
Mam oczywiście wątpliwości co do jej stosowania.. chętnie posłucham za i przeciw.
Rzeczywiście do kierownicy nie idzie żadne dodatkowe okablowanie na czujniki, itp..
Przydałby się teraz crash test..ps. nie patrzcie na syf w aucie..
-
Nieźle się prezentuje Poduszkę można chyba zdemontować, jeśli się obawiasz wystrzału przy lekkim puknięciu. Bo nie sądzę, żeby jakoś drastycznie poprawiała bezpieczeństwo, akurat w przypadku tico.
-
Na pewno jest wygodna . Moim zdaniem, może wyglądać trochę zbyt "masywnie" na tle deski Tico - ale nie to jest najważniejsze, sprawa trzeciorzędna.
Zastanawia mnie ten airbag - ciekawe, czy on w ogóle tam jeszcze jest, no i czy rzeczywiście ma zadziałać bez jakiegokolwiek zasilania czy impulsu z zewnątrz. -
Poduszka jest, brak jakiejkolwiek kostki aby coś podłączyć.. w niektórych egzemplarzach z allegr.. widać inną konstrukcję wraz z kostką połączeniową.
Obym nie musiał się przekonać czy zadziała -
Hmm... Jeśli o mnie chodzi, to rzeczywiście pomyślałbym o jej pozbyciu się. Ale przemyśl na spokojnie.
Dlaczego? Bo konstruktor nie przewidział stosowania airbagu. A przecież do danej poduchy musi być przemyślana przestrzeń, odległość, czas zadziałania (zanim w razie kolizji inne elementy przodu zaczną się zbliżać do kierowcy)... No, mam mieszane uczucia. -
No, mam mieszane uczucia.
no nie jestem jej pewny ale z drugiej strony..
gadałem z kumplem pracującym niegdyś przy składaniu tico, jego znajomy będąc w delegacji w Korei wspominał o tikaczach z poduchami -
Fajnie wygląda
Swift przy dzwonie składa się tak samo jak Tico, więc nie masz się co martwić
-
Zastanawia mnie ten airbag - ciekawe, czy on w ogóle tam jeszcze jest, no i czy rzeczywiście ma zadziałać bez jakiegokolwiek zasilania czy impulsu z zewnątrz.
Na pewno ma swój wbudowany akumulator (czy raczej baterię) - z jakimś okresem gwarantowanego działania. Generalnie po 10+ latach od wyprodukowania nie sądzę, żeby ta poduszka wystrzeliła w czasie kolizji - własnie ze względu na zasilanie.
-
To właśnie miałem na myśli - sprawa zasilania. Bo czujnik, to OK, rozumiem - ale jakieś źródło prądu musi być IMHO. Nie da rady wystrzelić poduchy za pomocą iglicy, spłonki i prochu...
Dzięki za info, Volcan. -
To nie ma się co Pacior martwić o bezpieczeństwo. Bo kierownica fajna, szkoda byłoby ładunek wydłubywać, ale pewnie też dałoby radę
-
Zamontowałem kierownicę ze Swifta MK1
Jeśli są chętni to mogę odsprzedać kierownicę z airbagiem, jest ok ale czas na zmiany