[Tico] - Daewoo Tico SX 1999r
-
I jak oględziny?
-
@drzonca powiedział w [moje Tico] - Daewoo Tico SX 1999r:
I jak oględziny?
Niezapomniana wyprawa ;) szczegóły wkrótce
https://www.facebook.com/klubtico/photos/a.1587033297991654.1073741829.1512827532078898/1587032747991709 -
-
@pacior Gratuluję zakupu!
Dziękuję :) ale niestety czeka mnie dużo pracy nad stroną mechaniczną auta.
-
-
@pacior Jak tylko blacha zdrowa, to mechaniczne kwestie można naprawić.
No właśnie tak myśląc podjąłem decyzję o zakupie, oczywiście trzeba zająć się podwoziem i 2 małymi punktami na karoserii, jednak odkąd temat Tico jest mi znany nie widziałem tak zdrowego egzemplarza :)
-
Gratulacje! Fajna sztuka :) Mechanicznie można ogarnąć, oby tylko blacha była w porządku. A skoro dojechałeś do domu, to nie jest tak źle :)
-
@miechomiecho powiedział w [moje Tico] - Daewoo Tico SX 1999r:
Gratulacje! Fajna sztuka :) Mechanicznie można ogarnąć, oby tylko blacha była w porządku. A skoro dojechałeś do domu, to nie jest tak źle :)
Fajna ale mega biedna w porównaniu z SX-ami
np. od nowości do teraz nie posiada żadnej konserwacji podwozia xD Tylko nadkola są zabezpieczone. -
Faktycznie bieda :) A jak stan blacharki?
-
@pacior powiedział w [moje Tico] - Daewoo Tico SX 1999r:
Fajna ale mega biedna w porównaniu z SX-amiPM tak miało. O ile pamiętam brakowało np. takich drobiazgów jak elektryczne podnoszenie reflektorów czy ogrzewanie tylnej szyby.
np. od nowości do teraz nie posiada żadnej konserwacji podwozia xD Tylko nadkola są zabezpieczone.
Jeśli mimo to podwozie jest zdrowe to bardzo dobrze świadczy o jakości blachy i dotychczasowym dbaniu o auto.
-
@pacior powiedział w [moje Tico] - Daewoo Tico SX 1999r:
Niezapomniana wyprawa ;) szczegóły wkrótce
Super! Cieszę się, że wziąłeś - serio. :-)
Z mechaniką sobie poradzisz. Przecież sporo rzeczy da się przełożyć / zaadaptować z Twojego czerwonego. A takie ulepszanie autka - zrobienie jednego z dwóch - jest o wiele lepsze, niż walka z rudzielcem. :-)
Czekamy na relację z wyprawy. :-) -
Dziś Tikacz dostał nową lampę Sandy Corea :D gdyby nie uszkodzone jedno mocowanie nadkola w błotniku to nie byłoby śladu po stłuczce.
Można naprawić to bez kosztowo ale niech kto inny się tym martwi ;) -
No i Tikacz poszedł w dobre ręce,
trochę mi smutno po nim bo jednak przez 4 lata zrobiłem 75kkm i zwiedziłem nim kawał kraju zawsze docierając do punktu docelowego..Teraz na spokojnie zabiorę się za konserwację PM-a :)
-
Normalna sprawa, że trochę smutno... ale sam wiesz - racjonalnie było go sprzedać, bo już nie bardzo jest go jak łatać...
Za to masz "pocieszenie" na kolejne lata. ;-) -
@leo powiedział w [moje Tico] - Daewoo Tico SX 1999r:
Normalna sprawa, że trochę smutno... ale sam wiesz - racjonalnie było go sprzedać, bo już nie bardzo jest go jak łatać...
Jeszcze by połatał ale połatany jest już Swift i mi wystarczy.. może gdybym nie napalił się na PM-a to bym robił bo poza nim nic ciekawego w danym momencie do kupna nie było a jakąś decyzję podjąć należało.
Za to masz "pocieszenie" na kolejne lata. ;-)
Tak, stan PM-a jest nieporównywalnie lepszy od stanu wcześniejszego SX-a w momencie gdy go kupowałem więc powinien posłużyć.
ps. może nowy nabywca się ujawni jak go nie wypędzą z domu ;)
-
Czekamy, niechaj się ujawnia! :-)
-
Tico jest obecnie u mnie :)
-
Łohoho! :-D
Znaczy, w zlosnikowej rodzinie zostało! :-) -
W tym momencie autem wyjeździłem 200 km, zastanawia mnie czy jest w tico jakieś kasowanie luzów w kolumnie kierowniczej, ew. luz widzę na krzyżaku, więc raczej tam nic nie wkręcę i nie zniweluję tego, ciekawi mnie natomiast jak ten krzyżak wymienić, bo część sama w sobie tania.
-
@likaon
Może to luz a może same koła.. chyba na 13" było lepiej (nie pamiętam już).
A może to kwestia tulei w kolumnie? kosztuje około 10zł.
Żeby dostać się do krzyżaka i do tulei w kolumnie to musisz ją odkręcić - ja tego nigdy nie robiłem ale chyba niezbyt skomplikowana sprawa.