[Moje Tico] mahoski - Czerwony Szerszeń
-
Ja bym poszedł w to
(gunmetal):Fajny kolorek. Szkoda że lakieru do felg w takim kolorze trudno chyba dostać. Maznął bym swoje felgi od Swifta.
-
Fajny kolorek.
Szkoda że lakieru do felg w takim kolorze trudno chyba dostać. Maznął bym swoje
felgi od Swifta.Nie musi być specjalny do felg, zwykły akryl też będzie
-
Nie musi być
specjalny do felg, zwykły akryl też będzieDokładnie. Wystarczy pójść do pierwszego porządniejszego sklepu z lakierami i po kodzie lakieru zrobią Ci każdy!
-
Tylko warto wziąć ze sobą jakiś element, lub zabrać sprzedawcę ze sobą do auta, bo po latach lakier blaknie i może być nieco inny od bazowego
-
ale jemu chyba o ten gunmetal chodzi
-
Rozpędziłem się trochę
-
Sesyjka zdana, pogoda coraz ładniejsza więc trzeba coś porobić
Miałem malować całe auto jednak zdecydowałem się na dużo tańsze i szybsze rozwiązanie -
Oklejanie powiadasz. Czemu by nie, tylko czy masz na tyle cierpliwości żeby sobie z tym poradzić
Taka mała rada, dobrze poszpachluj nadwozie ponieważ folia bardzo uwidoczni każda niedoskonałość -
Oklejanie
powiadasz. Czemu by nie, tylko czy masz na tyle cierpliwości żeby sobie z tym
poradzićA mam
Taka mała rada,
dobrze poszpachluj nadwozie ponieważ folia bardzo uwidoczni każda niedoskonałośćZdaję sobie z tego sprawę Ale nawet jakby tam i ówdzie znalazł się jakiś paproch to
co z tegoKlapka wlewu gotowa Jeszcze tylko całe auto
-
Ładnie!
A pokażesz zdjęcie strony wewnętrznej klapki? -
Ładnie!
A pokażesz zdjęcie
strony wewnętrznej klapki?Z drugiej strony już nie jest tak ładnie
-
Czerwona folia nie kryje dobrze, prześwituje przez nią szpachla
zimna folia jest strasznie sztywna i rozrywająca - trzymałem ją w garażu przy ok 13st. z taką nie da się pracowaćJedyne wyście z tej sytuacji to oklejenie całego auta czarną
-
Ja na Twoim miejscu poczekałbym do lata. Myślę, że gdybyś robił to w upale, na rozgrzanych blachach i folii, byłoby o wiele łatwiej, sprawniej i ładniej.
-
No na pewno byłoby łatwiej ale nie mogę się powstrzymać
-
oj ale Leo ma rację.. szkoda foli podkładowałeś szpachle?
-
wstrzymam się narazie
nie podkładowałem, na gołą szpachle kleiłem -
wstrzymam się
narazie
nie podkładowałem,
na gołą szpachle kleiłemTo niedobrze, bo szpachla jest higroskopijna, trzeba ją koniecznie zapodkładować.
-
To niedobrze, bo
szpachla jest higroskopijna, trzeba ją koniecznie zapodkładować.Tak też zrobię ale musi być minimum 20 st
-
iiiiiiihihi
okleiłem maskę i spoiler
-
nieźle
nabieram chęci na oklejenie maski u siebie