Warto?
-
Hmm, a co jest w nim uszkodzone?
-
Fajne auto, cena
też chyba nie najgorsza. Dobry następca tikacza Podejrzane miejsce na zdjęciach:
tylny zderzak z lewej strony.Tak, jest pęknięty ale to wina złego parkowania bo na samym zderzaku też są ryski.
-
Hmm, a co jest w
nim uszkodzone?I ja dziwiłem się opisowi. Nawet pytałem sprzedawcy ale on mówił że nic nie jest uszkodzone.
-
Aha. No, to jeśli tak, autko warte uwagi.
Nosisz się z zamiarem zmiany? -
Aha. No, to jeśli
tak, autko warte uwagi.
Nosisz się z
zamiarem zmiany?Napiszę tak. Gdybym nie miał samochodu i szukał to być może kupił bym coś takiego . Ale po obejrzeniu tego ma za mały bagażnik. Ciut większy niż u nas. A o to najbardziej mi się rozchodzi.
Dlatego też będę szukał Volkswagena Polo .
-
-
Ja bym szukał
takiego
http://olx.pl/oferta/suzuki-wagon-r-5-drzwi-z-niemiec-okazja-CID5-IDbZRFr.html#ebc903e38cJak z fabryki
-
tylko poczytaj przed zakupem o tym silniku, czesiek z daewooforum miał to auto, przebieg nie wiele większy od tego a silnik palił olej jak szatan, z tego co mi się kojarzy jak on czytał o tym silniku to stała przypadłość że bardzo żywotne te silniki nie są.
-
tylko poczytaj
przed zakupem o tym silniku, czesiek z daewooforum miał to auto, przebieg nie wiele
większy od tego a silnik palił olej jak szatan, z tego co mi się kojarzy jak on
czytał o tym silniku to stała przypadłość że bardzo żywotne te silniki nie są.Z tego co widzę to oznaczenie silnika G13bb które występowały w swiftach, tylko ilość km się nie zgadza Pewnie jakaś okrojona wersja
-
A ja bym na Twoim miejscu zrobił inaczej - nie skupiałbym się na konkretnym modelu/marce postawił sobie kryteria - np. duży bagażnik, klima, gaz etc., oczywiście w zależności od tego czego oczekujesz i obserwował okoliczny "rynek". Może się okazać, że za tą kasę trafisz jakąś fajną okazję Moim zdaniem Alto, od którego zaczął się wątek jest ok, jednak nie dałbym chyba tyle kasiory za tak małe auto - w tej cenie można mieć coś znacznie większego i fajniejszego
Ostatnio mój szwagier sprzedał Focusa I z 2001 r. z klimą, elektryką, fajnymi felgami, drugim kompletem kół zimowych etc. za 3500 zł - huczało łożysko z tyłu i auto do poprawek lakierniczych, sprzęgło kompletne wraz z pompą robione 3-4 tys. km. temu, rozrząd w zeszłym roku na wiosnę - jakieś 15 tys. km. temu - nakładem 1000 zł będzie z niego bardzo fajne auto, które jeszcze długo pojeździ. -
A ja proponuję zobaczyć coś takiego:
http://allegro.pl/daewoo-rezzo-2-0-16v-bezwypadkowy-stan-idealny-i5714927427.html
Od 3 lat mam Daewoo Rezzo z silnikiem 1,6.
Auto bardzo tanie w utrzymaniu (mam je w gazie), części są bardzo tanie.
Jest duży, bezpieczny i przede wszystkim wygodny.
Jest podwójna podłoga ze schowkami, szufladami, których pojemność jest taka jak bagażnika w ticoPrzejechałem nim już 60 tys. (aktualnie ma 200 tys.), nie ma problemów z awariami.
Co najważniejsze nie ma problemów z korozją.
-
Fajne ale mam mały zagracony garaż. Na chwilę obecną wjeżdżam Tico i z przodu stoją koła zimowe a z tyłu jeszcze muszę wstawić trzy rowery. Podjeżdżam jak najbliżej prawej strony ze złożonym lusterkiem bo po lewej mam parę szafek z narzędziami ale drzwi mogę całe otworzyć. Przy Twojej propozycji już tak nie będzie.
Ale autko fajne
-
Wieszak na ścianę na koła i rowery i się Rezzo lub coś podobnego zmieści
-
Wieszak na ścianę
na koła i rowery i się Rezzo lub coś podobnego zmieściZapomniałem napisać że na ścianie od strony kierowcy mam regał , szafki na graty i narzędzia. O powieszeniu rowerów mogę zapomnieć.
-
To prawda, nic oprócz tico do tego garażu nie wejdzie. Garaż jest niewielki, trochę gratów Jaco też tam trzyma... Chyba trzeba byłoby pozbyć się wszystkiego, żeby takie Rezzo czy Tacumę zacumować.
BTW kilka lat temu całkiem poważnie brałem pod uwagę Tacumę. Chodziło mi o duży samochód za niewielkie pieniądze, i to najlepiej nietuzinkowy, nieopatrzony na ulicach. A bardziej zapatrywałem się na Rezzo - bo młodszy i miał więcej udogodnień. Trochę słabo wypadały te auta pod względem zużycia paliwa (te z większymi silnikami, żeby "chciały jechać") - LPG warto byłoby zakładać.
Kiepskie było (i jest) to, że na naszym rynku mamy mały wybór; teraz spojrzałem na Alle - 13 Tacum i 14 Rezzo (w tym rozbitki)... No i chciałem pewne auto na dłuższy czas, więc patrząc na upływ czasu i postępujące zapewne przyszłościowe problemy z częściami, odpuściłem.
Gdyby się jednak nie nastawiać na długowieczne użytkowanie, jest to całkiem fajna propozycja. -
To prawda, nic
oprócz tico do tego garażu nie wejdzie. Garaż jest niewielki, trochę gratów Jaco też
tam trzyma... Chyba trzeba byłoby pozbyć się wszystkiego, żeby takie Rezzo czy
Tacumę zacumować.Chyba nie warto być zakładnikiem własnego garażu i kupować auto pod kątem garażu, kryteria trochę nie z tej strony
-
Też myślałem, że będzie problem z częściami, ale o dziwo nie ma.
Rezzo mam z silnikiem 1,6 16V i spala mi około 10,5 litrów LPG (w trasie 8,5).
CO przy obecnych kosztach LPG i PB, sprawia, że jazda Rezzo jest tańsza aniżeli Tico, które mam w Pb.Rezzo i Tacuma to samo,
w Korei od początku samochód ten był pod nazwą Rezzo,
natomiast na rynek europejski wprowadzili nazwę Tacuma.
Pod koniec istnienia Daewoo model przejął Chevrolet,
wracając do pierwotnej nazwy Rezzo, z tym,
że ostatnie egzemplarze Daewoo także nazywano Rezzo.Jak kupowałem ten samochód to na drodze i na allegro,
trudno było go znaleźć. W ostatnim czasie zauważyłem, ze ich liczba znacząco wzrosła,
co jest chyba przyczyną sprowadzania aut z Niemiec (mój też ma takie pochodzenie).Na allegro Rezzo (Tacuma) trzeba szukać w kategorii Chevrolet i Daewoo, ja widzę teraz Rezzo 36 sztuk a Tacum 23 sztuki
Zobaczcie, że tico na allegro jest wystawione w 28 sztukach
(chyba nie opłacalne jest wystawianie tak taniego auta na allegro). -
To prawda, nic
oprócz tico do tego garażu nie wejdzie. Garaż jest niewielki, trochę gratów Jaco też
tam trzyma... Chyba trzeba byłoby pozbyć się wszystkiego, żeby takie Rezzo czy
Tacumę zacumować.No właśnie . Byłeś , widziałeś więc wiesz najlepiej.
-
Chyba nie warto być
zakładnikiem własnego garażu i kupować auto pod kątem garażu, kryteria trochę nie z
tej stronyTo co , mam kupić duże auto i trzymać je pod ,,chmurką,, jak sąsiad ?
Wiedz że POLO wejdzie i będzie miejsce na rowery . Nawet Corsa u mnie stała i problemów nie było.
Mam garaż 5m długości i 3m szerokości. 2,2m z przodu i 2m z tyłu . Gdybym chciał większy musiał bym cofnąć się o 15 lat bo wówczas go kupiłem a na początku stał w nim Maluch. Sał też i Ford Kombi ale wówczas rowery stały z boku a teraz nie ma tam już miejsca.
A ogólnie to takie auta miałem.
Załączniki.
-
Też myślałem, że będzie problem z częściami, ale o dziwo nie ma.
Jeszcze przez kilka lat kłopotów nie będzie...
Rezzo mam z silnikiem 1,6 16V i spala mi około 10,5 litrów LPG (w trasie 8,5).
Aha... Mój duster z takim silnikiem podobnie. No, może ciut więcej, ale ja mam raczej ołowianą nogę (choć z tym walczę).
CO przy obecnych
kosztach LPG i PB, sprawia, że jazda Rezzo jest tańsza aniżeli Tico, które mam w Pb.No tak, przy obecnych cenach gazu... Jednak zagazowanego ticacza nie przebijesz.
Rezzo i Tacuma to samo, w Korei od początku samochód ten był pod nazwą Rezzo,
O, nie wiedziałem. Myślałem, że nazwa Rezzo pojawiła się wraz z marką Chevrolet.
W ostatnim czasie zauważyłem, ze ich liczba znacząco wzrosła,
co jest chyba przyczyną sprowadzania aut z Niemiec (mój też ma takie pochodzenie).Z pewnością. Na Zachodzie było ich więcej - w końcu wygodne auto za całkiem przyzwoitą cenę w salonie (na ich warunki).
Na allegro Rezzo
(Tacuma) trzeba szukać w kategorii Chevrolet i Daewoo, ja widzę teraz Rezzo 36 sztuk
a Tacum 23 sztukiRacja. Ja zerknąłem tylko na DU, nie kliknąłem na Chevy.
Zobaczcie, że tico na allegro jest wystawione w 28 sztukach
(chyba nie opłacalne jest wystawianie tak taniego auta na allegro).Ja zauważyłem, że na Alle jest o wiele mniej ofert motocykli, niż na OLX. Być może dotyczy to również aut.