Na drodze.
-
Nawet nie zdjąłeś
nogi z gazu...Nawet nie zdążyłem bo było po ptokach. Jak teraz się to ogląda mógłby ktoś powiedzieć że widać jak wyskakuje itd.
A na żywca jest całkiem inaczej.
Trafienie takiego
zwierza w wyskoku to masakra dla samochodu. A pamiętam przypadek faceta w
mercedesie, który rąbnął sarnę tak, że wybiła przednią szybę i wpadła mu w ramiona.
Facet był w takim stresie, że ją udusił...Kiedyś mój szwagier na Lubelskiej za Garwolinem jak zaczynają się lasy(jeszcze nie było obwodnicy) Polonezem miał bliskie spotkanie z dzikiem. Bez zderzaka, maski i przedniej szyby jakoś udało im się wrócić do domu ale z dzikiem w bagażniku. Przerobili go na kiełbasę a Polonez poszedł na złom.
-
Dziś w godzinach rannych Tir zderzył się z osobówką niedaleko mnie:
-
Kierowca z BMW nie żyje.
-
Dziś jechałem do ustawiania anteny i :
Strzałką zaznaczyłem gdzie jest jedno auto.
A tu drugie:
Sprawca z tego drugiego z czego już się dowiedziałem uciekł . Prawdopodobnie był pijany. A wyjechał z drogi obok co widać tam suwa wprost pod nadjeżdżający samochód który prowadziła dziewczyna która mieszka nie daleko mnie. Zabrała ją karetka.
Więcej nie wiem .
-
O rrrany... a wydawałoby się, że tak spokojne drogi są u Ciebie - mały ruch, nikomu się raczej nie śpieszy... :-(
-
@leo napisał w Na drodze.:
a wydawałoby się, że tak spokojne drogi są u Ciebie - mały ruch,
No to bardzo się mylisz. Dosłownie tam gdzie byłem antenę ustawiać widać było koguty policji i straży bo to nie daleko. Ale dom w którym byłem jest na wsi ale co chwilę przejeżdżał jakiś samochód. Aż pytałem czy jakiejś impry już gdzieś nie ma skoro taki ruch. A właściciel posesji mówi że tu tak cały czas jest.
-
Hmm, z tej strony, od której do Ciebie jeżdżę, panuje mały ruch. Fakt, że droga biegnie lasami, polami i wioseczkami... Myślałem, że tak jest wszędzie dookoła Ciebie.
-
-
Nie wiem czy ktoś ogląda polskie drogi na yt, ale polecam poniższy odcinek od 5:25 😂😂😂
Polskie Drogi
Btw od 2:50 też się dobra akcja zaczyna. -
-
@Gooral też oglądam jak mam czas.
-
Czasem oglądam.
Najsmutniejsze jest to, że większość stłuczek tam by można było uniknąć gdyby ten z "pierwszeństwem" bardziej uważał.
-
Staram się oglądać regularnie i przewidywać, co się zaraz stanie, albo że tutaj bym hamował, albo jak widzę zakręty to "łooo idzie za ostro", większość da się przewidzieć.
-
@likaon napisał w Na drodze.:
Staram się oglądać regularnie i przewidywać, co się zaraz stanie, albo że tutaj bym hamował, albo jak widzę zakręty to "łooo idzie za ostro", większość da się przewidzieć.
Dokładnie tak, z 70-80% sytuacji już wiem co się stanie jak siedzę i oglądam.
Niektóre sytuacje są też klasycznym wymuszeniem i zawsze się zastanawiam czy ludzie, którzy to nadesłali wezwali policję i ew. poszli z tym do sądu. -
@Gooral też oglądam, praktycznie od samego początku ;)
-
@Gooral napisał w Na drodze.:
Nie wiem czy ktoś ogląda polskie drogi na yt, ale polecam poniższy odcinek od 5:25 😂😂😂
Nie oglądałem.
Babcia wymiata. :-) -
Jadę i ...
-
@Jaco napisał w Na drodze.:
Jadę i ...
W sensie, że mijasz pojazd wojskowy?
Ja już takowych na ekspresówkach i autostradach minąłem tyle, że jak miałbym to wszystko nagrywać to pewnie ze 100GB materiałów by było... :P
-
@BPX33 jeździsz więcej po takich drogach niż ja więc dla mnie jest zdziwienie . Widziałem już auta wojskowe po drodze ale akurat tego jeszcze nigdy na drodze.
-
Mnie to zawsze wielkość tych pokazdów zdumiewa. Mijałem lawety z leopardami czy tam innymi czołgami to były ogrooomne.