Kupno pompy paliwa.
-
Poniżej link z możliwym oryginałem, bo cena jak oryginalna oczywiście trzeba dodać dostawę jeszcze ale jakby ktoś chciał. Zawsze można napisać maila z zapytaniem czy na tej "oryginalnej" pompie widnieje logo JC co świadczy o jej oryginalności.
Jak odpiszą ze nie ma JC to bierzesz -
Numer katalogowy identyczny jak tu: http://www.potak.com.pl/TICO-POMPA-PALIWAGM,24895/opis
Cena większa.
-
Chyba mam fabryczną
gdzieś w garażu, musiałbym sprawdzić - ale na 99,9% nie ma na niej wytłoczenia "JC".No i się myliłem.
Dziś specjalnie poszedłem do garażu (ostatnio nie jeżdżę tico, bo pękła linka hamulca ręcznego i wolę usprawnić autko przed użytkowaniem). Znalazłem pompy paliwa, oryginalną sfotografowałem. Otóż mam tico od nowości, rocznik 1998. Fabryczna pompa ma znak JC. Przejechała 149 kkm, zanim zaczęła przeciekać benzyną z otworka. Zrobiłem zdjęcia tej fabrycznej pompki:A tutaj widać ślady współpracy wodzika pompy z krzywką wałka rozrządu - co może być pomocne dla niektórych:
Jak pisałem, pompa ta wytrzymała 149 kkm od nowości auta. Potem założyłem drugą, kupioną na zapas w warszawskim InterCarsie za niecałe 60 zł (2006 r.). Ta znowu nie ma żadnych oznaczeń, zupełnie żadnych znaczków ani cyfr. Przejechałem na niej 8 kkm i chociaż była sprawna, zamieniłem ją na elektryczną pompkę. Tak więc nie wiem, ile wytrzymałaby ta bez oznaczeń.
-
No jednak oznaczenie Jc na 100% oznacza oryginalne części, kolejny przykład to EGR:
-
To akurat mnie nie dziwi, bo kto wymienia EGR Rzadkość A pompy oryginalne już prawie wykupione..
-
Czyli mogę spać spokojnie gdyż mam oryginał
Spokojnych Świąt życzę.
-
No to ja też śpię spokojnie bo moja pompa też kupiona w potaku także ma oznaczenie Jc. A co do egr to ja kupiłem nowy bo to grosze kosztuje a po co sie bawić w czyszczenie:D:D
-
Zatem wychodzi na
to że przepłaciłem . Tak to jest się posłuchać innych.
tom83ek
wielkie dzięki.Hej
Polecałem Ci tą hurtownie, ponieważ wiele razy kupowałem w Ap-Carze, Potaku i nie miałem nigdy problemu z produktami jakie u nich nabyłem, wiec nie widziałem powodu dla którego miałbym Ci nie polecić sklepu. Wiesz, nie pracuje w tych hurtowniach ani nie jestem z nimi w żaden sposób związany. Tym bardziej nie odpowiadam za to co sprzedawca wysyła. Teraz się okazuje, że być może to faktycznie oryginał. Człowiek z dobrej woli chce pomóc i co? Jeszcze mu się oberwie przy okazji. Wychodzi, że lepiej nie polecać nic bo w każdej chwili może się to obrócić przeciw Tobie.
Dwa lata temu kupowałem pompę (oryginał) w ApCarze i wygląda ona tak samo jak Twoja z Potaku.U siebie mam jeszcze oryginalną pompę zamontowaną i chciałem dzisiaj sprawdzić czy też będzie JC na niej, ale wytłoczenie jest od strony silnika i bez demontażu nie sprawdzę.
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
-
U siebie mam
jeszcze oryginalną pompę zamontowaną i chciałem dzisiaj sprawdzić czy też będzie JC
na niej, ale wytłoczenie jest od strony silnika i bez demontażu nie sprawdzę.Małym lusterkiem nie podejdzie?
-
Hej
Polecałem Ci tą
hurtownie, ponieważ wiele razy kupowałem w Ap-Carze, Potaku i nie miałem nigdy
problemu z produktami jakie u nich nabyłem, wiec nie widziałem powodu dla którego
miałbym Ci nie polecić sklepu. Wiesz, nie pracuje w tych hurtowniach ani nie jestem
z nimi w żaden sposób związany. Tym bardziej nie odpowiadam za to co sprzedawca
wysyła. Teraz się okazuje, że być może to faktycznie oryginał. Człowiek z dobrej
woli chce pomóc i co? Jeszcze mu się oberwie przy okazji. Wychodzi, że lepiej nie
polecać nic bo w każdej chwili może się to obrócić przeciw Tobie.
Dwa lata temu
kupowałem pompę (oryginał) w ApCarze i wygląda ona tak samo jak Twoja z Potaku.
U siebie mam
jeszcze oryginalną pompę zamontowaną i chciałem dzisiaj sprawdzić czy też będzie JC
na niej, ale wytłoczenie jest od strony silnika i bez demontażu nie sprawdzę.
Pozdrawiam i życzę
Wesołych Świąttom83ek jak się zwala kilka spraw na raz niekiedy mam takie anomalie .
Jeśli cię obraziłem to tu przy wszystkich przepraszam cię.
Jedni piszą tak inni siak. Nie wiadomo kogo się słuchać.
Jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję że tu na forum będzie już
-
Jeszcze raz
przepraszam i mam nadzieję że tu na forum będzie jużSpoko, najważniejsze by nasze Tica służyły jak najdłużej