Amortyzatory - pytanie
-
I CO MYŚLICIE O
TYM:
ORGINAŁY
??facet ode mnie z miasta.. ostatnio kupiłem raczej oryginalne przeguby, jest więc nadzieja że amorki oryginalne, chociaż z tym nigdy nic nie wiadomo
-
KYB
-
KYB
Kurde trochę wykracza to poza mój budżet ale chyba będzie to opłacalna inwestycja -
amory wymienione, górne śruby się odkręciły. Okazało się że są to śruby przelotowe przez podłużnice, długości ok 12cm. Wiec w najgorszym wypadku skończyło by sie na ucięciu śruby. Początkowo myślałem że śruby są wkrecane w podłużnice, stąd moje obawy. Ja zakupiłem Kamoki, troche poczytałem w necie i w tej klasie cenowej/jakościowej wypadały wśród opinii na +. Pierwsze wrażenia, cisza wkońcu na wybojach okazało się że amory były orginalne
-
Jeśli kamoka robi te amorki tak jak płaskie wycieraczki to po roku je wymienisz Ja tam właśnie po zakupie wycieraczek unikam tej firmy. Tak samo wiele zlego pisano o osłonach przegubów tej firmy.
-
się okaże generalnie z osłonami są cyrki, jak i wogóle z częściami zamiennymi do Daewoo
-
Z tym Kyb to tak nie do końca. Ja rok temu wymieniłem co prawda jestem bardzo z nich zadowolony, ale jednego musiałem wymienić bo się rozciekł po 800 km... Ale wymienił mi go gościu na gwarancji tyle dobrze. A śruby to wcześniej się zaopatrzyłem musiałem ciąć obie dolne, górne puściły elegancko
-
się okaże
generalnie z osłonami są cyrki, jak i wogóle z częściami zamiennymi do DaewooTeraz dochodzi do tego, że wszystkie części Tico trzeba oglądać z każdej strony.
Zbyt duży jest udział części wytwarzanych w warunkach rzemieślniczych. Sam trafiłem
np. na zaciski hamulcowe gorsze od oryginałów czy łożyska MGK (brak słów).
Badziewna uszczelka pokrywy zaworów, osłona przegubu, wadliwy palec rozdzielacza
czy dziurawy filtr powietrza, to już standard. -
Mam sam kayaby i polecam ale te produkowane w Japonii. Podczas gdy mam drugie i faktycznie jeden przecieka ale nie wiem ile ma przejechane. Produkcja już Czeska więc pewnie już nie ta sama jakość.
-
Panowie jak już temat o tylnym zawieszeniu to zapytam..
wahacze tył.. co lepiej zrobić, zakładać nowe zamienniki czy wymienić same tuleje?
Co się bardziej sprawdzi? -
Ja wymieniałem same tuleje. Bowiem wolę samemu zrobić i wstawić dobre gumy niż kupować jakiś zamiennik co nie wiadomo ile wytrzyma. Kosztowo to samo ale co lepsze to nie wiem ale u mnie wahacze po naprawie śmigają. A śruby najlepiej kupić utwardzone w sklepie żelaznym i są tylko odrobinę dłuższe a cena ok 12zł za kilogram.
-
ostatnio wymienialem osłone przegubu, kupiłem najdroższa Spidana, okazało się że nowa była pęknieta. zauważyłem dopiero po tygodniu, zdemontowałem i zareklamowałem, ciekawe jaka bedzie odpowiedz
-
Panowie jak już
temat o tylnym zawieszeniu to zapytam..
wahacze tył.. co
lepiej zrobić, zakładać nowe zamienniki czy wymienić same tuleje?
Co się bardziej
sprawdzi?To są tanie wahacze po kilku miesiącach u mnie:
Polecam szukać oryginału lub jeśli masz zdrowe wahacze, wymianę tulejek.
-
ostatnio
wymienialem osłone przegubu, kupiłem najdroższa Spidana, okazało się że nowa była
pęknieta. zauważyłem dopiero po tygodniu, zdemontowałem i zareklamowałem, ciekawe
jaka bedzie odpowiedzJa kiedyś kupiłem przegub zewnętrzny tej firmy za ponad 130zł chyba i po kilku dniach zaczął stukać. Reklamację uwzględniono.
-
To są tanie wahacze
po kilku miesiącach u mnie:Polecam szukać
oryginału lub jeśli masz zdrowe wahacze, wymianę tulejek. -
Kurde trochę
wykracza to poza mój budżet ale chyba będzie to opłacalna inwestycjaBędzie pan zadowolooonyyy...