co to za cześć w Tico
-
To ustrojstwo razem z idącą od filtra plastykową puszką możesz spokojnie wyrzucić. Z kolei drugi koniec idzie od obudowy katalizatora i trzeba tam zrobić zaślepkę. Jest to ekologiczny wymysł powrotu części spalin do ponownego podania do mieszanki.
U siebie tak zrobiłem i jest więcej miejsca pod maską a do tego nie przecierają się od tego przewody od gazu. -
usunąć, zaślepić, święty spokój.
-
Dzięki za odpowiedz. A nie wystarczy jak usunę tylko te plastikowa puszkę i zaslepie otwór przy obudowie filtra powietrza i ten otwor który pozostaje po wyjęcie plastikowej puszki widoczny na trzecim moim zdjęciu? Czy konieczne jest wymontowanie tej metalowej puchy?
-
na kolektorze wydechowym zaślep.
-
Ok jutro zobaczę co da sie z tym zrobić. I dam znać jak mi poszło... Dzięki za odpowiedzi
-
Jeśli chciałbyś kupić nową tą część jest to bodajże zawór powietrza dodatkowego. Ja u siebie miałem podobnie kupiłem nowy razem z tą rurką powietrza dodatkowego i buczenie ustało. Także no jak wolisz możesz to wywalić tak jak koledzy radzą albo wymienić na nowe. Pozdro
-
A co z przewodami które wychodzą z tej metalowej puchy. Jeden u mnie jest połączony jak na zdjeciu ponizej?? Odpiać i zostawić otwarte te rurki?? Wychodzą dwie takie rurki jedna jest połączona z tą metalowa puszką a jedna jest wolna ta poniżej. Widac obie na zdjeciu.
-
myślę że możesz zrobić to dużo łatwiej..
jak nie chce Ci się usuwać, to popraw tą gumkę uszczelniającą.
Najlepiej zrób tak
1. Zdejmij ją
2. Wsuń w otwór, w tej czarnej plastikowej puszce
3. Załóż puszkę.
Jak zrobisz to w tej kolejności to całość powinna być bardziej szczelna, buczenie zniknie. -
A co z przewodami
które wychodzą z tej metalowej puchy. Jeden u mnie jest połączony jak na zdjeciu
ponizej?? Odpiać i zostawić otwarte te rurki?? Wychodzą dwie takie rurki jedna jest
połączona z tą metalowa puszką a jedna jest wolna ta poniżej. Widac obie na zdjeciu.Po odłączeniu puszki rezonacyjnej, przewody podciśnienia zaślepiasz. A na tym zdjęciu widać, że chyba masz pęknięty ten przewód podciśnienia.
-
Wiesz co on nie jest pęknięty do końca tylko napęknięty. Ale teraz to już nie ważne bo i tak go zaślepię jak mówisz. A na tym drugim nie ma i nie było żadnego przewodu. Jakie skutki mogą być ze jest nie zaślepiony????
-
A próbowałeś jak napisał poprzednik złożyć to do kupy prawidłowo z uszczelką?
Sam gdy mam to składać szlag mnie mało nie trafi ale jakoś daję radę i jest OK.
-
Pomogło prawidłowe złożenie wg zaleceń pacior18.
Dzięki wielkie za celne rozwiązanie problemu, bez demontażu......Wielki plus dla Ciebie pacior18
-
Wielki plus dla Ciebie pacior18
Bravo, Pacior! To dla Ciebie:
-
Pomogło prawidłowe
złożenie wg zaleceń pacior18.
Dzięki wielkie za
celne rozwiązanie problemu, bez demontażu......
Wielki plus dla
Ciebie pacior18a dziękuję, w końcu i ja komuś pomogłem