Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
miałem valvoline
spełniającego specyfikację tico, jednak po roku bardzo dziwnie wygląda choć biegi
wchodziły całkiem dobrze, w sumie mogę go wlać ponownie.. ale jest jakiś dziwnie
ciemny, wlewałem go rok temuPacior - nie patrz na kolor. Zmiana barwy nie skreśla oleju, przecież wlany do silnika też szybko ciemnieje, już po paruset km...
Jeśli nie ma ta oliwa dużego przebiegu, lej śmiało ponownie. (Ja wymieniam dobry syntetyk co 60 kkm.) -
Pacior - nie patrz
na kolor. Zmiana barwy nie skreśla oleju, przecież wlany do silnika też szybko
ciemnieje, już po paruset km...
Jeśli nie ma ta
oliwa dużego przebiegu, lej śmiało ponownie. (Ja wymieniam dobry syntetyk co 60
kkm.)pierwszy raz mi się zdarzyło by olej tak wyglądał, przebieg około 15kkm już może mieć podumam jeszcze nad nim
-
Dziś jeszcze przepaliłem tego tikacza, zalałem płukankę i pochodził tak sobie koło godzinki.
Zero jakiegokolwiek dymienia od startu, chodzi idealnie
Oczywiście poci się w każdym możliwym miejscu ale to żaden problem, w piątek go wyciągam. -
jechałbym po niego gdyby to była klima ale automat też rzecz fajna
http://olx.pl/oferta/daewoo-tico-skrzynia-automat-CID5-IDg8pww.html#235161fc42 -
Ciekawy opis sprzedaży TICO
-
Ciekawy opis
sprzedaży TICOPrzeczytałem całość, nie wiem czemu gość się dziwi że ktoś nie wiedział o wadach,
tak się rozpisał że większość kupujących nie doszłaby do połowy -
bardzo ładny egzemplarz
http://olx.pl/oferta/daewoo-tico-wyjatko...html#43e94607a9 -
Tylko tyle, że z Poręby a tutaj na Śląsku to miejsce rozpoznawane jest jako miejscowość komis. Tam każdy handluje samochodami a ich stan, przebieg pozostawia wiele do życzenia.
-
Tylko tyle, że z
Poręby a tutaj na Śląsku to miejsce rozpoznawane jest jako miejscowość komis.w ogłoszeniu można taką informację znaleźć, stąd pewnie ta cena.. bo samo auto przynajmniej pod względem blacharskim prezentuje się bardzo dobrze,
nie wygląda jak lepianka przygotowana na sprzedaż. Brałbym nawet jak całe zawieszenie, hamulce do wymiany, itd.. części do tico kosztują przecież groszeps. zderzaki może w rzeczywistości nie takie piękne, widać plaka trochę poszło
-
części do tico kosztują przecież grosze smile
Może części są tanie do tico ale marnej jakości a do tego jeśli sam nie umiesz naprawić sobie samochodu to wtedy nie powiesz, że tanie tico jest w utrzymaniu
Tego z ogłoszenia może warto kupić ale jak się mieszka blisko bo za tę cenę 94rok bez gazu to aż nie tak warto jechać po niego kawał drogi. -
Tego z ogłoszenia
może warto kupić ale jak się mieszka blisko bo za tę cenę 94rok bez gazu to aż nie
tak warto jechać po niego kawał drogi.Z tym gazem to się z Tobą zgadzam
ale na rocznik bym nie patrzył, mam teraz 99 a miałem też 95,97 i 01.. im świeższy rocznik tym blacha była słabsza
Nawet teraz jak z ciekawości przeglądam ogłoszenia Tico to nie patrzę już na roczniki powyżej 96r z Żerania, wciąż poluję na klimę kompletną -
Klima fajna rzecz, ale używka to porażka. Warto odzyskać wszystko z elektryki, ewentualnie obudowę parownika/parownik, reszta musi być nowa (przewody też), bo w tak starej instalacji będą same nieszczelności.
Tikacze im starsze, tym lepsze Ten z 1994 ma jeszcze starą wersję kolumny kierowniczej, ale można ją wymienić.
-
Tikacze im starsze,
tym lepsze Ten z 1994 ma jeszcze starą wersję kolumny kierowniczej, ale
można ją wymienić.Dziwne... Niby wersja PM z 94 r., a sama kierownica nowszego typu.
Brak listew na drzwiach... Nie pamiętam, czyżby ich jeszcze wtedy nie było? -
Brak listew na
drzwiach... Nie pamiętam, czyżby ich jeszcze wtedy nie było?Wersja PM to jedna z najbiedniejszych wersji Tico Poniższe dwa egzemplarze również nie mają listew na drzwiach, ten pierwszy nie posiada nawet kierunkowskazów bocznych czy ogrzewania tylnej szyby.
-
Dziwne... Niby
wersja PM z 94 r., a sama kierownica nowszego typu.Chyba nawet taka jest na drugim zdjęciu dodanym przez Dieludolfs,
poza tym zawsze ktoś mógł zmienić przez te 20 lat.
Nie wiem jak wam ale mi bardzo podoba się ten szary kolor.ps. jeszcze trochę i nasze auta będą zabytkami
Klima fajna rzecz,
ale używka to porażka. Warto odzyskać wszystko z elektryki, ewentualnie obudowę
parownika/parownik, reszta musi być nowa (przewody też), bo w tak starej instalacji
będą same nieszczelności.Wiem, ale od czegoś trzeba zacząć i mieć chociaż kilka tych elementów.
-
Dziwne... Niby
wersja PM z 94 r., a sama kierownica nowszego typu. hmmChyba nawet taka
jest na drugim zdjęciu dodanym przez Dieludolfs,Siwe Tico z pierwszego zdjęcia też miało kierownice nowszego typu, być może ten model tak już ma
-
Dziwne... Niby
wersja PM z 94 r., a sama kierownica nowszego typu.
Brak listew na
drzwiach... Nie pamiętam, czyżby ich jeszcze wtedy nie było?Jak szukałem licznika do przeróbki też byłem u gościa i miał wersję PM (nie pamiętam rocznika) ale też miał nową kierownicę. Listwy były na drzwiach.
-
a tu 94 w wersji delux, środek typowy dla wersji 95 ale może dx z tego roku tak miały
http://olx.pl/oferta/daewoo-tico-bez-rdzy-kola-letnie-CID5-IDgsvX5.html#43e94607a9Widać że niektóre plastiki późniejsze ale rdzy nie ma, zresztą jak w każdym z 94r
-
-
I już nieaktualne