CDDWT Jaco - pasy tylne bezwładnościowe (z przednich)
-
Gratulacje Niech się dobrze sprawują
PS. Warto byłoby je podmalować w miejscu, gdzie były wykonywane cięcia - żeby nie zaczęły rdzewieć
-
Mała rzecz - a cieszy.
Gratki. -
PS. Warto byłoby je
podmalować w miejscu, gdzie były wykonywane cięcia - żeby nie zaczęły rdzewiećZrobi się gdy się ociepli.
Dzięki panowie za wszystkie porady.
-
A propo tych pasów tylnych to w Swifcie moim też były takie seryjne pasy jak w Tico, czyli statyczne.
W Waszych autach w boku bagażnika musi być miejsce na bęben pasa bezwładnościowego, a na słupku musi być przelotka tak jak narysował to kolega Tomasz I wtedy nie trzeba skracać pasa
Jeśli to jest tak bokiem zamontowane, to zwijacz się nie zacina? Moje pasy bezwładnościowe tak działają, że jak przekręci się zwijacz pasa do pozycji pionowej (tak jak macie w Tico te tylne zamontowane) to pas po prostu się zakleszcza jak przy wypadku/dachowaniu i nie da się z niego prawidłowo korzystać
O estetyce nie wspominając
Poszukajcie dobrze w bagażniku czy nie ma mocowań do zwijacza pasów
-
A propo tych pasów tylnych to w Swifcie moim też były takie seryjne pasy jak w Tico, czyli statyczne.
Bezwładnościowe są praktyczniejsze
W Waszych autach w boku bagażnika musi być miejsce na bęben pasa bezwładnościowego, a na słupku musi być przelotka tak jak narysował to kolega Tomasz I wtedy nie trzeba skracać pasa
Oryginalne, fabryczne miejsce na bęben pasa bezwładnościowego jest na tylnym słupku
Jeśli to jest tak bokiem zamontowane, to zwijacz się nie zacina?
Oryginalne pasy bezwładnościowe dedykowane na tył nie zacinają się w tej pozycji, bo są przewidziane do pracy w tym położeniu.
Moje pasy bezwładnościowe tak działają, że jak przekręci się zwijacz pasa do pozycji pionowej (tak jak macie w Tico te tylne zamontowane) to pas po prostu się zakleszcza jak przy wypadku/dachowaniu i nie da się z niego prawidłowo korzystać
Bo to jest pas przeznaczony do zamontowania w pozycji pionowej, a nie w tej co w Tico
O estetyce nie wspominając
Skoro producent tak zaprojektował mocowanie oryginalnych tylnych pasów bezwładnościowych, to bez względu na estetykę bezpieczniej jest zamontować w dedykowanych miejscach
Poszukajcie dobrze w bagażniku czy nie ma mocowań do zwijacza pasów
Jak już pisałem - nie ma tam miejsca na montowanie pasów bezwładnościowych