Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Kolega zapomniał o gumach w wahaczu/stabilizatorze
-
dokładnie chodzi o te gumy przy wachaczu
dzięki, za odpowiedzi w wolnej chwili zajmę się tematem
-
Dzisiaj poświęciłem tikaczowi parę chwil Odkurzyłem, poprawiłem wygłuszenie tylnych głośników oraz wymieniłem radio na inne
-
Dzisiaj odkurzyłem swoje tico...jeszcze znalazłem trochę odłamków szkła po ostatniej stłuczce;D
-
Z dwóch mechanizmów wycieraczek złożyłem jeden, naprawiłem jeden zapieczony bolec po czym przykręciłem wszystko na swoje miejsce. Wycieraczki zapierniczają teraz jak głupie
-
przyciemnienie folią szybek bocznych - tych małych
-
Zmiana kół na letnie
Wymiana tłoczków w pompie hamulcowej
-
Zrobiłem sobie takie dwa przewody, dzięki którym w razie awarii przekaźnika, czujnika lub gdzieś głębiej przetarcia przewodu mogę sobie włączyć wentylator:
Różowym przewodem mostkuję w kostce po wyjęciu przekaźnika,
Drugi wpinam bezpośrednio w kostkę wyjściową wentylatora, a krokodylki podpinam do klem. -
Zmiana kół na
letnie
Wymiana tłoczków w
pompie hamulcowejJak tam po regeneracji pompy? Zauważalna różnica/poprawa?
-
wymiana oleju - venol 15W40
najtańsze co było w markecie
1L -11zł
bańka 4L - 52złja kupiłem 3x 1L
słabi z matmy pracownicy tego marketu, chociaż to nie pierwszy absurd tam..
-
Zdarłem podsufitkę i przykleiłem do niej nowy materiał, całość przykleję do dachu jutro.
Jako, że miałem straszny rozpierdziel z kablami pod deską, postanowiłem przeobrazić schowek w desce na skrzynkę elektryczną i tam popodpinać wszystkie kable bezpośrednio pod aku lub po stacyjce
-
Jak tam po
regeneracji pompy? Zauważalna różnica/poprawa?Jutro odpowietrzę hamulce i się okaże
-
Odpowietrzanie hamulców i wymiana cylinderka
Różnica jest in plus
Wróciły hamulce tylne i przód jest troszkę może lepszy.
Do ideału chyba potrzeba zmienić tarcze z przodu 125kkm i klocki. -
Wróciły hamulce
tylneA u mnie coś nie odbija dobrze ręczny po dłuższym kilkudniowym postoju.
Dziś na siłę wyjechałem z garażu.
Parkuję zawsze przodem i wyjeżdżam tyłem więc dziś przy zablokowanych kołach było ciężko.
Zostały ślady na betonie w garażu i na trawie. Jedno szarpnięcie do przodu i już puściły koła.
Muszę to sobie obejrzeć po niedzieli.
-
Wymiana korka spustowego oleju w nowej zgnitej misce olejowej oraz dolewka oleju...
-
Wymiana korka
spustowego oleju w nowej zgnitej misce olejowej oraz dolewka oleju...W nowej zgnitej?
Skoro nowa, to nie powinna być zgniła? -
W nowej zgnitej?
Skoro nowa, to nie
powinna być zgniła?Niby nie powinna, a jest W tamtym roku silnik dostał nową michę, która po zimie wygląda gorzej niż fabryczna ponad 10-letnia Ponoć oryginał kupiłem
-
Dzisiaj zakończyłem robotę, która ciągła mi się ponad tydzień z powodu komplikacji i braku czasu.
-
Wymiana wahacza przedniego z gumami(nie obyło się bez komplikacji). Śruba trzymająca wahacz z zwrotnicą tak się zapiekła, że ani drgnęła. Objechana, spiłowana stała w miejscu. Musiałem ściągać całą zwrotnicę. Po godzinie prania młotkiem w odpowiedni klucz w końcu puściła
-
Wymiana łożysk i uszczelniacza w zwrotnicy. Uszczelniacz był uszkodzony, w środku syf i jedno łożysko już traciło swój żywot. Więc za jedną robotą wymieniłem wszystko. Łożyska FŁT KRAŚNIK
-
Wymiana gum stabilizatora
-
Sprawdzenie poprawności działania zacisków hamulcowych (lewy i prawy )z śrubami pływającymi. Ściągnąłem klocki, przeczyściłem blaszki
-
Profilaktyczne czyszczenie styków w kierunkowskazach i na kostkach łączących. Ostatnio podczas jazdy przy włączaniu lewego kierunku, migał tylko tylny kierunek, włączały się wycieraczki. Po zgaszeniu silnika na stacji benzynowej sprawdzeniu połączeń i odpaleniu wszystko wróciło do normy...Oby to pojedynczy taki wyskok tikolota
-
Wymiana kół na letnie
Czeka mnie jeszcze regulacja zbieżności i wymiana oleju w skrzyni biegów. Stary olej już ścieka. Nowy będzie Castrol Syntrans Multivehicle 75w90 (Dawniej Smx)
-
-
Niby nie powinna, a
jest W tamtym roku silnik dostał nową michę, która po zimie wygląda gorzej niż
fabryczna ponad 10-letnia Ponoć oryginał kupiłemCholera... Ja też rok temu niby fabryczną kupiłem, tak na zapas... Tania nie była (choć nie pamiętam ceny). Miałem profilaktycznie wymieniać, ale skoro Ty donosisz o takich cudach, to już sam nie wiem, czy nie czekać go całkowitego przegnicia fabrycznej.