Zakup Tico - czego oczekiwać za 2000zł?
-
Tico w okolicach 1.5kzł można od razu odrzucić.
Po tym co sam oglądałem mogę się z Tobą w 100% zgodzić,
aczkolwiek ja takiego szukam, ze wszystkimi drobnymi usterkami mogę sobie poradzić dzięki zdobytemu tu doświadczeniu,
trzeba znaleść tylko odpowiedni egzemplarz -
A do dziś słyszę, że te auta są tanie. Jak sprzedalem tico za 2,5 tys to wszyscy mówili, że trafiłem na frajera a jak kupiłem za niecałe 2tys to "co tak drogo, za tico?"
-
Tico z gazem to bardzo chodliwy towar, ja szukałem pół roku, niektóre ogłoszenia zaraz po umieszczeniu były nieaktualne. Podstawa to dobra blacharka, jej naprawa najwięcej kosztuje.
-
A do dziś słyszę,
że te auta są tanie. Jak sprzedalem tico za 2,5 tys to wszyscy mówili, że trafiłem
na frajera a jak kupiłem za niecałe 2tys to "co tak drogo, za tico?"tico stało się popularne ze względu na koszt benzyny, nie ma tańszego auta w eksploatacji, z gazem szczególnie + tanie części
-
W archiwum znajdziecie link do artykułu - o tico, jako aucie kryzysowym
-
W archiwum
znajdziecie link do artykułu - o tico, jako aucie kryzysowymartykuł czytałem, drugim autem w nim wymienionym jest swift, zastanawiające że oba te auta mają swoje kąciki na zlosnikiu
-
Prawda?
-
Bo dzięki naszemy rządowi ludziom żyje się tak dobrze, że szukają tanich samochodów bo na lepsze coraz mniej stać. Sam dawniej za swoje tico bym wziął ze 1,5 tys bo ma gaz i nie taak zardzewiałe. Ale teraz to już za ta kaskę bym nie sprzedał bo lepiej w rodzinie zostanie.
-
Pamiętaj też, że
tłumaczenie właściciela, że stwierdzone usterki to tylko drobnostki nie są
wiarygodne, bo skoro to drobiazgi, to dlaczego sam tego nie zrobił.Myślę, że jest to właśnie powód pozbycia się auta. Ktoś sprzedaje i już nie inwestuje.
Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś np. kupi nowy komplet Navigatorów, zrobi hamulce
(tarcze, bębny, cylinderki a może nawet i zaciski zregeneruje), zaleje silnik syntetykiem,
wstawi nowy akumulator i ...podejmie decyzję o sprzedaży.Taka igiełka, zdrowiutka i zadbana, to jest na tej aukcji ze złotym silnikiem
-
Moje poprzednie "poszło" po remoncie układu hamulcowego
-
Bo dzięki naszemy
rządowi ludziom żyje się tak dobrze, że szukają tanich samochodów bo na lepsze coraz
mniej stać. Sam dawniej za swoje tico bym wziął ze 1,5 tys bo ma gaz i nie taak
zardzewiałe. Ale teraz to już za ta kaskę bym nie sprzedał bo lepiej w rodzinie
zostanie.Ja wolę mieć tico, niż nowy samochód na kredyt
-
Ja postanowiłem
kupić zadbanego Focusa I i poszukiwania zajęły mi prawie 1.5 rokuJa prawie 2 lata (co prawda bez specjalnego ciśnienia, ale jednak) rozglądałem się za dobrą i pewną używką. NIE BYŁO. W końcu szlag mnie trafił, przemyślałem sprawę dokładnie (postanowiłem jeździć przez lata), wyłożyłem więcej kasy pozbywając się oszczędności i kupiłem nowego.
Fakt, w tym momencie mogłem sobie na to pozwolić. Czego i Wam-poszukującym życzę. -
A ja życzę wszystkim takiej używki, jaką Ja miałem przyjemność zakupić...
-
Ja prawie 2 lata
(co prawda bez specjalnego ciśnienia, ale jednak) rozglądałem się za dobrą i pewną
używką. NIE BYŁO.Podobnie ja, ponieważ oba auta były sprawne nie musiałem nic na siłę kupić.
Miałem pewne konkretne założenie w stosunku do planowanego samochodu i takiego szukałem.
Przyznaję, że miałem już kryzys i w pewnym momencie chciałem już rozważyć możliwość zakupu samochodu z komisu, jednak cieszę się, że tego nie zrobiłem.Może to jest wręcz niewiarygodne, ale znalezienie zadbanego egzemplarza popularnego Focusa od osoby prywatnej i to bez nacisku na wersję silnikową graniczy niemal z cudem.
Dałem sobie jedynie ograniczenie, aby po samochód nie jechać dalej niż 100-150km.Jako ciekawostka, szukam jeszcze drugiego samochodu (popularnego) z podobnym założeniem i na razie mija ponad pół roku i nici z tego.
-
A ja życzę
wszystkim takiej używki, jaką Ja miałem przyjemność zakupić...I ja
-
ja 1.5roku temu kupiłem za 1.5tys swojego od babci. Wahacze, końcówki, łożyska i gaźnik do regulacji i tyle śmiga aż miło
-
aczkolwiek przy
odrobinie cierpliwości kupi się tico poniżej tych 2tys w dobrym stanie, nie raz
widzę jak do znajomego samochody w całkiem niezłym stanie na złom przywożąZagadaj ze znajomym, żeby jakiś ładny samochodzik kupił na umowę z właścicielem zamiast wypisywać papiery na złomowanie Ludziom wszystko jedno - tak czy siak dostaną papier żeby auto wyrejestrować
Sam niedawno widziałem całkiem ładne Uno na złomowisku na ul. Strażackiej w Warszawie - można by spokojnie nim ze 4 lata jeszcze pojeździć - wnętrze też zadbane i pachnące wanilią
Po prostu jakiś starszy facet albo babka dali się naciągnąć cwaniakom z auto-kasacji i oddali auto za stówkę A spokojnie jakby ogłosili auto, to ktoś dałby im tysiaka z pocałowaniem ręki
-
no pewno,uno super auto ma jeden defekt i to każde bez wyjątku które ma min 8-10 lat,podłoga do pełnego zszycia,sam jak pamiętam ze 3 sztuki dobrych parę lat temu zrobiłem.lekka robota.obciąć blachy na pół metra na długość od koła do koła(co by nie było zastrzeżeń że jak wyciąłem tyle podłogi to jakaś ruda może zostać) to jak na flaszkę dał to się nawet w wyginarkę wrzuciło i był nawet ładnie sprofilowany.Taka usterka to nie usterka jeden dzień pracy i podłoga jak nowa.zapaćkać byle czym i na kolejne 5-10 lat spokojnie wytrzyma.
-
http://allegro.pl/daewoo-tico-1999-r-i2839959185.html
aukcja trwała 10minut za tę blachę i kolor bym go brał w ciemno
-
http://allegro.pl/daewoo-tico-1999-r-i2839959185.html
aukcja trwała
10minut za tę blachę i kolor bym go brał w ciemnoNo i LPG Dzisiaj tikacze są poszukiwane, zwłaszcza z LPG