jaki przegub zewnetrzny?
-
Z osłon moge
polecić firmę AD bo u mnie już z ponad 6 lat śmigają choć są już też popękane.Poprawka: AD nie jest żadnym producentem, tylko hurtownią motoryzacyjną, która kupuje w dużych ilościach najróżniejsze części od różnych producentów, oznacza swoim logo i sprzedaje w detalu. Tak więc jedna osłona AD może być firmy X, a za rok osłona AD - firmy Y.
Sam kupiłem kiedyś akumulator z dużą naklejką AD, na którym z boku widniała maleńka nalepka "Wyprodukowano w Centra S.A.". -
A co myślicie aby kupić normalny przegub a dodać tylko osłonę gumowa firmy gkn tą co polecacie
http://allegro.pl/oslona-przegubu-daewoo-suzuki-gkn-i2176067567.html
tutaj jestCo wy na to?Dodać tą osłonę bo ona nie pęka tak szybko jak pozostałe?
-
Co to za kalkulacja by dac za przegub kaskę a potem za osłonę ponad 40zł to wyjdzie tyle samo co jakiś super oryginalny przegub firmowy a nie z allegro.
A może w sklepie jakimś mozna dostać uniwersalną osłonę trochę większą by miała więcej fałd gumy. Bowiem te w tico mają za mało ich i guma jest napięta więc szybko pęka. Może to jest sposób na to bo w seacie właśnie takie są osłony gdzie jest dużo fałd i guma wytrzymuje 16lat. A nowa taka podróba padła po 2 bo była wykonana z mniejszej ilości gumy i pekała -
Tez odradzam
statim.
Kamoka odradzam
jeszcze bardziejKamoki nie znam ale to podobno chińszczyzna. A statima mam od ok 30 tyś. km i nie ma z nimi problemu tylko osłony były słabe i nie wytrzymały nawet roku. A moim zdaniem żeby mieć spokój na lata to do przegubów dokupić dodatkowo te osłony gkn ew jeszcze coś takiego ale ciekawe jakiej jakości jest guma
-
A na allegro któryś przegub jest oryginalny?
http://allegro.pl/przegub-polosi-daewoo-tico-zew-i2197815460.html
Ciekawi mnie ten przegub, podejrzanie drogi i napisy na smarze w kolorze troszke GM-owskim
-
A na allegro któryś przegub jest oryginalny?
Sądzę, że nie jest to oryginał
Kupowałem już wiele oryginalnych części i w każdym przypadku była naklejka z kodem paskowym i podanym numerem fabrycznym. W przypadku nowszych części GM też była zawsze naklejka z logiem GM, jednak nie jestem już w stanie potwierdzić, czy w każdym przypadku był podawany również numer katalogowy części. -
A ktory przegub z Allegro bylby najlepszy?
Da sie gdzies kupic jeszcze oryginalny przegub?
-
ja polecam nippartsa, do tikacza wygląda to tak - przegub napędowy, całkiem dobre przeguby firmy która specjalizuje się w produkcji częsci do aut azjatyckich
-
Ja kupiłem Kamoka i nie stuka ale zrobił mi psikusa wyrobił mi wieloklin w piaście i teraz czeka mnie wymiana i przegubu i piasty widać złe spasowanie części ;(
-
Mam pytanie jaki
polecacie przegub zewnętrzny do naszego tikusia? Już dwa razy wymieniałem różnych
firm i po roku pękały gumy i na nowo trzeba zakładać.Przeguby do Tikaczy przeważnie wszystkie są dobre, nawet zamienniki.
Gorzej z gumami, które pękają po roku lub dwóch.
Jak zakładasz gumy, to zakładaj krócej na oś. Niech guma nie wchodzi na rowek, który jest na ośce. Wtedy, przy skrętach guma się mniej rozciąga, mniej pracuje na zgięciach i dłużej wytrzymuje. -
Dzwoniłem do różnych firm.Nie mają już oryginalnych przegubów a więc ta oferta nie wiem czy zostały mu resztki czy to zamiennik?
Co o tym sądzicie? -
Jeśli nie ma opakowania z napisem daewoo czy GM to tylko zamiennik o niewiadomej jakości. Na allegro często nawet kladą części na pudełkach z napisem daewoo by ludzie myśleli, że to oryginały.
-
Jeśli nie ma
opakowania z napisem daewoo czy GM to tylko zamiennik o niewiadomej jakości. Na
allegro często nawet kladą części na pudełkach z napisem daewoo by ludzie myśleli,
że to oryginały.Niestety tak jest, a oryginalnych części jest jak na lekarstwo Przynajmniej by nie byli bezczelni ci sprzedawcy i pisali, że jest to zamiennik
-
http://allegro.pl/przegub-zewnetrzny-daewoo-tico-matiz-oryginal-i2220381712.html
a co myślicie o tym przegubie?także zamiennik? -
Przecież pisze, że jakiś JPN więc gdzie tu oryginał. Kolejny wciskający kit sprzedawca. Oryginał prawdziwy ma na opakowaniu GM lub daewoo. I nie w cenie 55zł za oryginalny bo tyle kosztują zamienniki.