Co to za część (brzęczyk 39700A78B01-000)?
-
Polecam podlaczenie
radia bezposrednio pod akuTeż o tym pomyślałem,ale musiałbym zmienić też nawyki
BTW to znajomy tak miał i czasem samo radio się włączało i grało jak nikogo w aucie nie było -
Polecam podlaczenie
radia bezposrednio pod akuA a polecam przełączniczek. W jednej pozycji włączone na stałe, a w drugiej po stacyjce. Lepsze niż na chama pod aku Chociaż sam mam pod aku bezpośrednio
-
Naskrobałem
To teraz rozumiem. Jak znajdę chwilę, to jeszcze raz się zabawię w lełonarda i naskrobię
Jeden przekaźnik wystarczy z tego co myślę teraz -
Też o tym
pomyślałem,ale musiałbym zmienić też nawyki
BTW to znajomy tak
miał i czasem samo radio się włączało i grało jak nikogo w aucie nie byłoZawsze mozna wyciagnac panel Zreszta radia nie sposob zostawic wlaczonego przez nieuwage
-
Możliwe pozycje stacyjki to:
-LOCK ----ACC ----ON ----START ---Racja. Mój błąd - pomyliłem oznaczenia: ON to włączony zapłon, ACC to akcesoria (czyli m.in. radio). Przepraszam.
Opisuje to na swoim
przypadku.Kilka razy już mi się zdarzyło.Odwoziłem znajomych i jak to znajomi zawsze
zagadają po dojeździe do miejsca.No i w takim wypadku wyłączam silnik(przekręcam z
pozycji ON w ACC),ale zapominam o wyłączeniu świateł.
(...)
żeby mogła słuchać radia(raz może to
15minut a raz i 1h).Bez kluczy nie można włączyć radia.Klucze muszą być conajmniej w
pozycji ACC.Jasne.
Być może na moją pomyłkę wpłynął fakt, że radio u mnie może działać bez kluczyków w stacyjce (tak, jak u Mariusza, jest podpięte pod akumulator). I polecałbym to rozwiązanie.
Mam nawyk bezwzględnego zabierania kluczyków ze sobą - nawet, gdy ktoś pozostaje w aucie. Chyba wręcz zapomniałem o tej pozycji ACC, że w ogóle istnieje (bo nie muszę z niej korzystać ).
W przypadku Twojego samochodu faktycznie moje podłączenie brzęczyków ma pewną wadę... -
Racja. Mój błąd -
pomyliłem oznaczenia: ON to włączony zapłon, ACC to akcesoria (czyli m.in. radio).
Przepraszam.Jasne.
Być może na moją
pomyłkę wpłynął fakt, że radio u mnie może działać bez kluczyków w stacyjce (tak,
jak u Mariusza, jest podpięte pod akumulator). I polecałbym to rozwiązanie.U mnie jest standardowa instalacja do radia (podłączenie poprzez kostkę ISO)
Mam nawyk
bezwzględnego zabierania kluczyków ze sobą - nawet, gdy ktoś pozostaje w aucie.U mnie to zależy od tego kto zostaje w aucie.
Chyba wręcz zapomniałem o tej pozycji ACC, że w ogóle istnieje (bo nie muszę z niej
korzystać ).U mnie jest całkiem odwrotnie
W przypadku Twojego
samochodu faktycznie moje podłączenie brzęczyków ma pewną wadę...Nie narzekam na Twoje usprawnie
Jest prawie doskonałe -
Momento. Przecież wystarczy przepiąć brzęczyk do złącza ACC zamiast ON i już będzie śmigać
-
Momento. Przecież
wystarczy przepiąć brzęczyk do złącza ACC zamiast ON i już będzie śmigaćNo pewnie... Chyba znajdzie się odpowiedni bezpiecznik, pod który można się podpiąć (żeby nie szukać dalej).
-
No pewnie...
Chyba znajdzie się odpowiedni bezpiecznik, pod który można się podpiąć (żeby nie
szukać dalej).Ten od radia, skoro radio działa w tej pozycji
-
Tak, jeżeli prąd leci najpierw przez stacyjkę, potem przez bezpiecznik (a nie jakoś inaczej, odwrotnie ;)). Tak być powinno, a czy jest? Ale chyba jest.
-
W trzeciaku schemat jest. A go nie mam w domu... Jak będę w pracy to powiem na 100%, ale ZTCP to tak jest.
Edyta:
Kolejno:
akumulator -> bezpiecznik 60A -> stacyjka -> bezpieczniki poszczególnych obwodów