Czy ktoś mieszka w pobliżu Czech - tylne bezwładnościowe pasy
-
Przepraszam, moja
odpowiedź poniżej.To SKASUJ ten niepotrzebny wpis, nie rób dodatkowego bałaganu.
-
Witam.
Na dniach urodzi mi się syn. Niestety tylne pasy są za krótkie do zapięcia fotelika.
Czy ktoś z Szanownych użytkowników forum, mógłby napisać gdzie można zakupić pasy bezwładnościowe do Tico o numerze katalogowym: 84925A79B11-000. Parę lat temu tymi pasami handlowała firma bodajże z Torunia, ale ich strona już nie istnieje. Jeśli ktoś miałby jakieś namiary lub propozycje to proszę pisać na forum lub priva. Podobne pytanie mam odnośnie oryginalnej konsoli środkowej. Pozdrawiam. -
Tutaj na forum kupował ktoś przez wysyłkę w Rumunii bo tam były montowane fabrycznie. A tak to teraz są one niedostępne raczej. Ja osobiście sam przerobiłem sobie przednie pasy bo nie opłacało mi się dawać więcej niż 50zł.A oryginalna konsoletka to taka mała półeczka na kaset. Lepszym wyborem jest konsoletka od CC. Pasuje prawie idealnie.
Jednak sam jeżdżę od lat ticiem i już wiem że jest takie delikatne, że gniecie się od uderzenia w psa lub w ścianę a co dopiero w samochód. Dlatego gdybym miał dziecko to na pewno bym zmienił samochód na coś mocniejszego nawet starego typu ibiza itp. Bo co nawet fotelik niewiele da bo taka konstrukcja niestety. -
gdzie można zakupić pasy
bezwładnościowe do Tico o numerze katalogowym: 84925A79B11-000.Nowe są nie do kupienia. Sprowadzałem z Rumunii używane (u nich właśnie bezwładnościowe były montowane fabrycznie z tyłu) - jeżeli jesteś zainteresowany mogę dać Ci namiary i możesz sprowadzić.
Podobne pytanie mam odnośnie oryginalnej konsoli środkowej.
Swego czasu miała je firma Fox Rzeszów http://fox.rzeszow.pl/ Przedzwoń do nich i zapytaj czy jeszcze mają, albo czy mogą sprowadzić. Swoją drogą Fox jest rewelacyjny w sprowadzaniu różnych dziwnych i nietypowych rzeczy do Tico - u nich kupiłem m.in. antenę automatycznie wysuwaną. Jeśli oni nie mają, to przypuszczalnie nowej nie kupisz i pozostaje Ci jedynie polowanie na używkę na Allegro lub tutaj na zlosnikiowej giełdzie. Jeśli już będziesz kupował konsolę to dokup także popielniczkę z mocowaniem do konsoli (to na pewno mogą sprowadzić w Foxie) - nie jest droga, a dzięki temu możesz zamocować konsolę tak jak fabryka przewidziała, bez luzów, wyginania czy kombinowania z podkładkami. Zdjęcia jak wygląda zamocowana konsola z taką popielniczką umieszczałem swego czasu na zlosnikiu - jak nie znajdziesz to daj znać.
-
Samochód mam od niedawna, zakupiony w średnim stanie, ale nie jest tragicznie. Dłubanie przy nim sprawia mi dużo radości. Części są tanie, podobnie eksploatacja.
Dlatego gdybym miał dziecko to na pewno bym
zmienił samochód na coś mocniejszego nawet starego typu ibiza itp. Bo co nawet
fotelik niewiele da bo taka konstrukcja niestety.Tak jak napisałeś sam jeździsz Tico, musi być tego jakiś powód. Każdy jeździ tym na co go stać.
Nawet jakbym miał super bezpieczny samochód z "tysiącem" poduszek powietrznych, to nie mogę odpowiadać za innych uczestników ruchu, ale to już temat na inny wątek.Ja osobiście sam przerobiłem sobie przednie pasy bo nie opłacało mi się dawać więcej niż 50zł.
Opisz proszę może technikę ich montażu. Jak myślisz będą pasowały tylne pasy z Daewoo Matiz, one są chyba zwijane. Może ktoś się wypowie w tym temacie.
Swego czasu miała je firma Fox Rzeszów http://fox.rzeszow.pl/
Dzięki za namiary, na pewno się z nimi skontaktuję i popytam.
Zdjęcia jak wygląda zamocowana konsola z taką popielniczką umieszczałem swego czasu na zlosnikiu - jak nie znajdziesz to daj znać.
Nie wiem czemu sporo zdjęć na zlosnikiu się nie wyświetla, a sporo odnośników jest już nieaktywnych, więc jeśli to nie problem to wrzuć kilka fotek.
Pozdrawiam wszystkich Złośnikowców. -
Nie wiem czemu
sporo zdjęć na zlosnikiu się nie wyświetla, a sporo odnośników jest już nieaktywnych,
więc jeśli to nie problem to wrzuć kilka fotek.Żeby zobaczyć zdjęcia które są w załączniku musisz być zalogowany. Zobacz na ten post: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=73641&Number=960221#Post960221 Z tego co sprawdzałem o zdjęcia są tam widoczne, ale jeśli nie będziesz ich widział to daj znać, wrzucę jeszcze raz.
-
Opisz proszę może technikę ich montażu.
Poszukaj w wyszukiwarce, bo temat był opisany łącznie ze zdjęciami
-
Żeby zobaczyć
zdjęcia które są w załączniku musisz być zalogowany. Zobacz na ten post:Tak zgadzam się, jednak zdjęcia w wątkach z archiwum się nie wyświetlają (zlosniki z niebieską szatą). Ot na przykład wątek o pasach bezwładnościowych przednich z Tico montowanych z tyłu: http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat...rt=all&vc=1 - brak zdjęć.
Nie wiem może coś robię źle, ale ja zdjęć nie widzę.
Drzonca niestety tego wątku nie przeglądałem, rzeczywiście konsolka jest tylko na kasety, myślałem, że oryginalna konsola jest bardziej funkcjonalna.Poszukaj w wyszukiwarce, bo temat był opisany łącznie ze zdjęciami
Dzięki znalazłem, na zlosnikiu jest tego tyle, że czasem można coś przegapić. Pozdrawiam
-
Witam, z góry przepraszam za odkop, ale... nie został komuś może jeszcze jeden komplet pasów bezwładnościowych na tył?
-
Witam, z góry
przepraszam za odkop, ale... nie został komuś może jeszcze jeden komplet pasów
bezwładnościowych na tył?Oryginalnych nie znajdziesz ale możesz to zrobić z przednich: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1065659#Post1065659