Popielniczka z mocowaniem do konsoli - opis
-
Ostatnio kupiłem konsolę - tzw. półeczkę na kasety magnetofonowe, wielokrotnie opisywaną na forum (numer części 75821A78B00-5SF, wygląd jak na zdjęciu, tylko czarna http://www.fox.rzeszow.pl/T-KONSOLA-SZARA%284,23852,233152%29.aspx ). Konsola ta od spodu mocowana jest do obudowy lewarka skrzyni biegów (i tu wszystko pasuje, tak póki co zamontowałem), a od góry powinna być zamocowana do blachy - osłony popielniczki. Niestety w naszych Tico były montowane inne popielniczki nieprzystosowane do montażu konsoli, w których blacha ta jest na dole mocowana jednym wkrętem. Na podstawie listy części do naszego Tico wydaje mi się, że w popielniczkach przeznaczonych do połączenia z konsolą blacha ta jest nieco inaczej wygięta i ma dwa otwory, przeznaczone do skręcenia z konsolą. Szczerze mówiąc korci mnie kupienie takiej właśnie popielniczki (numer katalogowy 73710-78B30-5TC lub 73710-78B30-5SF), tak aby konsolę zamontować od góry dokładnie tak jak fabryka przeznaczyła, bez wiercenia dodatkowych otworów, czy sztukowania płaskownikami, bo to niestety widać. Zanim jednak zamówię to chciałem zapytać się czy ktoś z Was ma może taką popielniczkę, albo widział w innym Tico, np. w jakimś koreańskim? Chciałbym upewnić się, że nic nie pomyliłem i taka zmiana popielniczki jest możliwa i wystarczająca do poprawnego zamontowania konsoli. Wątków o tej konsoli jest mnóstwo, ale nigdzie nie znalazłem potwierdzenia, że ktoś wymieniał również popielniczkę.
-
Trudno mi odpowiedzieć. Nie zwracałem na to nigdy uwagi, a widziałem wiele tico "polskich" i kilka koreańskich. Wydaje mi się, że wygląd od frontu samej popielniczki był zawsze taki sam... może więc różniły się tylko do spodu.
Zdaje się, że z aktywnych obecnie userów Papus ma starszy model autka. Może dałby zdjęcie swojej popielniczki?
Papus, do tablicy proszę! -
73710-78B30-5SF), tak aby konsolę zamontować od góry dokładnie tak jak fabryka
przeznaczyła, bez wiercenia dodatkowych otworów, czy sztukowania płaskownikami, bo
to niestety widać.Ja u siebie montowalem w miare bezinwazyjnie taka konsole i nie widac sladow montazu. Wszystko zalezy od inwencji tworczej, bo da sie zrobic to solidnie i estetycznie
-
Wszystko zalezy od inwencji tworczej, bo da sie zrobic to solidnie i estetycznie
Na pewno się da coś wyrzeźbić we własnym zakresie, ale ja nie potrafię Wolę zaufać inwencji koreańskich inżynierów i zrobić tak jak fabryka. Popielniczka z mocowaniem do konsoli zamówiona (w Fox Rzeszów) Jak przyjdzie podzielę się zdjęciami przed i po montażu.
-
Dzisiaj przyszła zamówiona popielniczka z mocowaniem do konsoli. Sama popielniczka jest identyczna jak te w naszym Tico, jedynie blacha mocująca popielniczkę ma dodatkowy element służący do przykręcenia do konsoli. Zdjęcia prezentują porównanie popielniczek i wygląd po zamontowaniu. Jeżeli ktoś ma konsolę, to polecam zamontowanie jeszcze takiej właśnie popielniczki - koszt nie jest duży (22 zł w Fox Rzeszów) a dzięki temu konsola nie drży i nie razi dziurami na śruby w górnej części.
-
Zamiast ładowac kaskę w pudełeczko na kasety i w popielniczkę to lepiej kupić coś takiego. Sam mam zamontowane i dziwię się że ktoś bawi sie w inne rzeczy. Ta konsoletka idealnie pasuje i jest warta każdych pieniędzy.jedynie jeśli chodzi od cc to trzeba tylko wyciąć otwór większy na wajchę od biegów i dac ładną skórkową osłonę.
http://moto.allegro.pl/cinquecento-konsolka-srodkowa-i1293435302.html -
http://moto.allegro.pl/cinquecento-konsolka-srodkowa-i1293435302.html
W kwestii porządku: bardzo proszę o zamieszczanie zdjęć jako załącznik na forum. Dawanie linków do Allegro jest rozwiązaniem chwilowym; np. powyższe ogłoszenie zniknie za 3 dni i za tydzień link będzie pusty, a za jakiś czas ktoś zainteresowany tematem nic nie zobaczy.
-
Brawo Kolego! Gratuluję konsekwencji w działaniu. Z zadowoleniem obserwuję, że wszystkie fabryczne dodatkowe elementy niemontowane w naszych Ticusiach, o których kiedyś pisaliśmy i marzyliśmy, są teraz do kupienia w ludzkich cenach.
Zawsze byłem zwolennikiem fabrycznych rozwiązań bez konieczności "rzeźbienia w g..." zwykle z żałosnym efektem estetycznym.
Aż żałuję, że już nie mam Tico... -
Z zadowoleniem obserwuję, że wszystkie fabryczne
dodatkowe elementy niemontowane w naszych Ticusiach, o których kiedyś pisaliśmy i
marzyliśmy, są teraz do kupienia w ludzkich cenach.Teraz jest najlepszy okres na zakup takich dodatków, nie ma co czekać. Już kosztują niewiele, a jeszcze są. Jak wszystkie tego typu leżaki magazynowe się upłynnią to będą nie do kupienia. No chyba żeby sprowadzać z innych krajów gdzie produkowali Tico (poza Koreą), np. z Rumunii. Ktoś wie jak tam wygląda sprawa z częściami i jak były wyposażone samochody? Podobno np. rumuńskie Tico miały w standardzie montowane bezwładnościowe pasy z tyłu i w Rumunii można kupić oryginalne bezwładnościowe pasy na tył, bez potrzeby przeróbek przy adaptowaniu tych przednich. Nawet gdzieś na forum zdjęcia były tych oryginalnych...
-
Podobno np. rumuńskie Tico miały w standardzie montowane
bezwładnościowe pasy z tyłu i w Rumunii można kupić oryginalne bezwładnościowe pasy
na tył, bez potrzeby przeróbek przy adaptowaniu tych przednich. Nawet gdzieś na
forum zdjęcia były tych oryginalnych...Były zdjęcia i wątek- mojego autorstwa bo ja sobie kupiłem takie oryginalne pasy na tył. Były i pewnie są dostępne u nas.
Wygląda na to, że to jeszcze przed tobą a moim zdaniem to najużyteczniejsze doposażenie Tico. -
Były zdjęcia i
wątek- mojego autorstwa bo ja sobie kupiłem takie oryginalne pasy na tył. Były i
pewnie są dostępne u nas.
Wygląda na to, że
to jeszcze przed tobą a moim zdaniem to najużyteczniejsze doposażenie Tico.Rzadko kiedy jeżdżę z pasażerami z tyłu, ale mimo wszystko zdecydowałbym się na założenie takich pasów, o ile byłyby gdzieś jeszcze dostępne nowe, oryginalne. Na przeróbkę przednich się nie zdecyduję - cień możliwości, że mógłbym coś sknocić i pas w razie czego by nie zadziałał prawidłowo mnie odstrasza. Znalazłem wątek w którym pisałeś o tych pasach: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=212082#Post212082 Niestety szukając po numerze katalogowym 84925A79B11-000 obecnie nic się nie znajduje. Znalazłem też wątek w którym była mowa o takich pasach za granicą: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=767810#Post767810 Jednak nie Rumunia a Chorwacja Nie wybiera się tam ktoś przypadkiem?