Rozładowujący sie akumulator i grzejący się silnik
-
witam dzisija poszedłem sparwdzić kilka rzeczy i co następuje:
1. Wentylator na krótko działa jak marzenie, bezpieczniki sprawne
2. sprawdzałem miernikiem akumulator i zauważyłem że przy zapuszczaniu napiecie spada do 11V a w przypadku chodzenie samochodu na światłach (przy dodawanu gazu) wychodzi ooło 14,2 V
Czekam na sugestie i podpowiedzi.
Pozdrawiam
-
2. sprawdzałem miernikiem
akumulator i zauważyłem że przy ruszaniu napiecie spada do 11V a w przypadku chodzenie
samochodu na światłach (przy dodawanu gazu) wychodzi ooło 14,2 VMnie to wygląda na szwankujący regulator napięcia przy alternatorze
Ale niech się bardziej obeznani magicy wypowiedzą
-
Wujek google mi powiedział że napiecie jakie osiagam podczas dodawania gazu jest dobre więc nie w tym tkwi problem ;/
-
Wujek google mi powiedział że
napiecie jakie osiagam podczas dodawania gazu jest dobre więc nie w tym tkwi problem ;/Czy wujek Google powiedział ci tez, ze nie jest rzeczą normalną spadek napięcia do 11V przy ruszaniu (pewnie masz na myśli dodawanie gazu)
-
HA i tu wystąpił tak zwany ZONK bo poszła literówka i to dośc spora miałem na myśli ZAPUSZCZANIE przepraszam najmocniej.
-
HA i tu wystąpił tak zwany
ZONK bo poszła literówka i to dośc spora miałem na myśli ZAPUSZCZANIE przepraszam najmocniej.A co to jest "zapuszczanie" ?
Sorry, ale ja z pomorza zachodniego
-
zapuszczanie - przekrecanie kluczyka w stacyjce co powoduje rozruch silnika.
-
zapuszczanie - przekrecanie
kluczyka w stacyjce co powoduje rozruch silnika.Człowiek się jednak przez całe życie uczy
Hmmm, nigdy nie miałem okazji sprawdzać w takiej okoliczności napięcia na aku, ale biorąc pod uwagę duży pobór prądu przy rozruchu, to owe 11V wydawałoby się normalnym zjawiskiem.
Musiałbym sprawdzić u siebie -
zapuszczanie - przekrecanie
kluczyka w stacyjce co powoduje rozruch silnika.Pierwsze slysze a skad ten zwrot?
-
Pierwsze slysze a
skad ten zwrot?Pewnie gwarą napisane
Ale panowie skupmy się na problemie
EOT
-
No właśnie czyli biorąc pod uwagę wszytko co napisane można zrobić małe resime:
Akumulator
- kupiony w zeszłym roku
- alternator go ładuje prądem o odpowiednim napięciu więc ten odpada
- a może klemy od aku nie przewodza dostatecznei dobrze lub nie przylegaja dostatecznie dobrze ????
Przegrzewanie:
- bezpiecznik sprawny
- wentylator na krótko działa
- co do termostatu to raczej on działa ponieważ załącza duży obieg ponieważ zauważyłem że jak osiąga zbyt dużą temperature to jak włącze w kabinie nadmuhc ciepłego powietrza to automatycznie temperatura silnika spada
- nie iwem jak sprawdzić wyłącznik termiczny bo kurka rurka nie wiem gdzie on jest hyh
- czy może to być wina oleju (jaki wogóle olej polecacie do tikusie)
Pozdraiwam
-
No właśnie czyli biorąc pod
uwagę wszytko co napisane można zrobić małe resime:
Akumulator- kupiony w zeszłym roku
- alternator go ładuje prądem
o odpowiednim napięciu więc ten odpada
Coś kradnie prąd jak auto stoi przez noc, tak ?
- a może klemy od aku nie
przewodza dostatecznei dobrze lub nie przylegaja dostatecznie dobrze ????
Objawem byłby niedoładowany aku i problemy z porannym rozruchem.
-
Pewnie gwarą napisane
Takie stare określenie... "Zapuścić silnik" = uruchomić silnik... Dziś już prawie nieużywane, ale potwierdzam istnienie...
Ale panowie skupmy się na
problemie
EOTOtóż to.
-
widze ze temat umarł nikt nie ma żadnego pomysłu żeby mi pomóc ???
-
widze ze temat umarł nikt nie
ma żadnego pomysłu żeby mi pomóc ???Co to za aku masz?
-
Jeśli chodzi o włącznikj termiczny to sam teraz go wymieniałem.Znajduje się on w obudowie termostatu i dochodzi do niego kostka z 2 przewodami.W niej wystarczy złączyć 2 piny i powinien przekaźnik sie załączyć.Wtedy zadziała wentylator.Jeśli tak jest to przynajmniej sprawdzony został przekaźnik.Jeśli po mocnym zagrzaniu silnika nie włancza się wentylator to on padł raczej.U mnie zaś było odwrotnie działał po zgaszeniu silnika.
Co do olejów to sam jeżdże na GM 10w40 i dla mnie jest ok. Cena za 5l bańkę to ok 60zł. -
dziś robiłem fotki więc przy okazji zaznaczyłem miejsce tego włącznika termicznego,
tutaj kostka jest usyfiona ale powinna być biała -
no wiec odkopując troszke temat dzisiaj bawiłem się tym wyłącznikiem termicnym ale kurcze zaweirałem go i nic sie nie działo niestety
Czy to że sięnie włącza wentylator może winą termostatu ??
Możemy to stwierdzić po tym nie działającym wyłączniku termicznym ??
-
no wiec odkopując troszke
temat dzisiaj bawiłem się tym wyłącznikiem termicnym ale kurcze zaweirałem go i nic sie nie
działo niestety
Czy to że sięnie włącza
wentylator może winą termostatu ??
Możemy to stwierdzić po tym
nie działającym wyłączniku termicznym ??mam nadzieję że zwierałeś piny we wtyczce, jeśli się nie załącza to pozostaje sprawdzenie przekaźnika
-
Czy to że sięnie włącza
wentylator może winą termostatu ??Może być
Termostat cały czas zamknięty.
Po nagrzaniu się silnika węże do chłodnicy są ciepłe?