zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

uważaj, gdzie parkujesz! Tico i śniega spadający z dachów

DAEWOO TICO - forum KlubTico
    11
    19
    129
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • pacior
      pacior Moderator ostatnio edytowany przez pacior

Zaczełem trochę przeglądać rumuńskie fora i natrafiłem na to

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • miechomiecho
        miechomiecho ostatnio edytowany przez miechomiecho

Zaczełem trochę przeglądać
        rumuńskie fora i natrafiłem na to

Juz nie ma co zbierac. Ja bym poczekal do wiosny :diabel:

• M
          Masa_man Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Masa_man

Zaczełem trochę przeglądać
          rumuńskie fora i natrafiłem na to

to od śniegu się tak zawaliło ?? czy co ?

• leo
            leo Admin ostatnio edytowany przez leo

to od śniegu się tak zawaliło
            ?? czy co ?

Skąd... Albo powypadkowe i pozostawione przy ulicy, albo jakiś słup czy inne drzewo spadło...

Myślenie ma przyszłość... choć nieprzyzwyczajonym szkodzi. ;-)

• M
              mdario Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez mdario

Skąd... Albo powypadkowe i
              pozostawione przy ulicy, albo jakiś słup czy inne drzewo spadło...

Oj a właśnie, że to mógł być śnieg - podobno 1m^3 śniegu w zależności od temp i długości leżenia może ważyć od 400kg do tony a jak do tego dodamy spadek takiej ilości z większej wysokości to efekty jak na zdjęciu

• leo

Oj a właśnie, że to mógł być
                śnieg - podobno 1m^3 śniegu w zależności od temp i długości leżenia może ważyć od 400kg do
                tony a jak do tego dodamy spadek takiej ilości z większej wysokości to efekty jak
                na zdjęciu

Ze wszystkim się zgadzam, ale... Jak to możliwe, żeby aż taka ogromna kupa śniegu poleciała na jeden raz, nagle?

• M

Ze wszystkim się zgadzam,
                  ale... Jak to możliwe, żeby aż taka ogromna kupa śniegu poleciała na jeden raz, nagle?

Więc powodów może być parę:

• jakaś zorganizowana akcja odśnieżania dachu
                  • śnieg znajdujący się na dachu po prostu zjechał (jednak od strony mieszkań idzie ciepło i pomiędzy dachem a śniegiem wytwarza się warstwa wody
                  • L
                    Lars Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Lars

Ze wszystkim się zgadzam,
                    ale... Jak to możliwe, żeby aż taka ogromna kupa śniegu poleciała na jeden raz, nagle?

I do tego zabrała po drodze prawy przedni błotnik

• M

I do tego zabrała po drodze
                      prawy przedni błotnik

tylko, że on jest - pomalowany na czarno z elementami rudej przy drzwiach

• D
                        dawidczaju Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez dawidczaju

Bez problemu mógł to być śnieg. Widziałem już nie jedno zdjęcie jak śnieg z dachu niszczy wysokiej klasy SUV'y

• W
                          Wagad Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Wagad

żeby nie było

• miechomiecho
                            miechomiecho ostatnio edytowany przez miechomiecho

żeby nie było

I co ciekawe, na pewno kazdy z tych samochodow wyklepany i polatany jezdzi juz po Polsce

• T
                              Twenty Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Twenty

co do takiego sniegu to dziewczyna sobie Lanosa pod moją kilkupiętrową szkołą postawiła, a panowie cieciowie tego dnia z gory snieg zrzucali: efekt był taki ze dach wpadł do srodka a szyby które ocalały były w drzwiach z prawej strony

• C
                                clavish ostatnio edytowany przez clavish

co do takiego sniegu to
                                dziewczyna sobie Lanosa pod moją kilkupiętrową szkołą postawiła, a panowie cieciowie tego dnia
                                z gory snieg zrzucali: efekt był taki ze dach wpadł do srodka a szyby które ocalały były w
                                drzwiach z prawej strony

Jak się sprawa zakończyła??? Bo jeśli szkoła na czas tych prac nie była odpowiednio oznakowana, to wzywa się policję i w ten sposób wyjaśnia sprawę...

• T

wiesz co nie wiem bo to bylo w piatek przed weekendem, dookoła "rejonu zrzutu" była pierwszego dnia wstazka ale jak to bywa nastepnego (czyli w piatek) juz lezala na ziemii, a jako ze bezpieczny parking byl nieodsniezony to postawiła tam gdzie mozna...
                                  ciezka sprawa, ale chyba szkoła poniesie przynajmniej czesciowo koszty, tak mi sie wydaje...

• D
                                    DAHAKA Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez DAHAKA

Ja miałem podobną sytuację w Toyocie. Wsiadłem zatrzasnąłem drzwi, a tu, na skutek trzaśnięcia drzwiami zaczął się zsuwać cały śnieg z dachu budynku. Jakie dziwne zaskoczenie moje było jak nagle zrobiło się ciemno, szyba zaczęła pękać, a ja zacząłem obrywać odłamkami szkieł i stopniowo zaczął się dach obniżać, na szczęście niewiele.

Teraz sprawa winnego wyglądała następująco w tej sytuacji.
                                    Po pierwsze wezwano Policję, Policjant przybył na miejsce i pierwsze co sprawdza się w takich sytuacjach to to, czy w miejscu, w którym stoi pojazd wolno parkować. Tu było wolno.
                                    Spisał notatkę służbową, porobiliśmy zdjęcia, ustaliliśmy właściciela budynku, bo to on ponosi konsekwencje nieodśnieżonego dachu.
                                    Potem sprawę się kieruje do ubezpieczyciela budynku - zwrócili za naprawę auta (około 4000zł) i po sprawie.

Jeśli zaparkuje się w miejscu niedozwolonym - były by nici z odszkodowania. Tak mówił Policjant.

• W
                                      Wagad Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez Wagad

a jak już jesteśmy w takim temacie to jeszcze parę zdjęć.
                                      tym razem link do JM bo trochę tego jest
                                      Uważaj gdzie parkujesz w zimie

• T

trochę żeśmy offtop wprowadzili, gdyż temat był o rumunach i ich chorych pomysłach chociaż w sumie nie wiem, czy by było co zbierać, jakby na miejscu samochodzików powyzej stało tico

• leo

trochę żeśmy offtop
                                          wprowadzili, gdyż temat był o rumunach i ich chorych pomysłach

Powtarzam, niekoniecznie i nie wszystkich chorych.
                                          Zaś temat naprawiony.

• 1 / 1
                                          • Pierwszy post
                                            Ostatni post