akumulator do Tico ; aku silver
-
Ja miałem w polonezie tzw FUTURĘ. Coś tak jak silver w Boschu. W/g mnie to jakaś kicha. Jedyna zaleta to trzyletnia gwarancja. Regularnie po dwu latach padają. Teraz mam trzecią, na szczęście też z wymiany gwarancyjnej .
Tak apropo co założyć do Tico???
Polecacie jakiś??? Teraz żonka ma jakiegoś Delkor'a.
U nas służy już trzecią zimę, a nie wiem kiedy był wcześniej wymieniany (bo raczej na pewno był). -
Delkor był pakowany jako oryginał w fabryce
Więc możliwe, że to pierwszy akumulator w tym aucie albo wymieniony na oryginał.
Mój wytrzymał aż 11 lat... to były dobre akumulatory. -
to były dobre akumulatory.
Moj tez dluugo wytrzymal Obecnie juz drugi rok mam Exide i nie narzekam.
-
Tak tak- dobre to byly akumulatory- teraz juz druga centre standard wykanczam w ciagu 3 lat- na szczescie ta pierwsza nie dotrwala do konca gwarancji- i pomyslec ze centry z lat '90 wytrzymywaly po 13lat... To byly czasy gdy centra byla jeszzce przedsiebiorstwem panstwowym i nie musiala produkowac duzo, aby istniec- a teraz prawa rynku- czeste wymiany= nowy zakup- wiec obnizamy jakosc... Smutne. Ale ja juz centry nie kupie- wybiore boscha albo panasonica- zobaczymy.
-
Co do boscha też bym się zastanowił.Wszyscy na nich teraz psy wieszają.Fajnie w reklamach piszą o tych Silver a ludzie narzekają, że pada wiele a do tego reklamacji nie uwzgledniają.Teraz zakup aku to loteria.Faktycznie dawniej nikogo nie dziwiło jak aku wytrzymał 10 i więcej lat. No ale teraz mamy nowsze technologie
-
Ja Boscha silver nie polecam, mój padł dokładnie pierwszego dnia po zakończeniu gwarancji
(jakieś wewnętrzne zwarcie). Fachowcy od akku nawet nie chcieli do niego zaglądać.
Teraz mam Centre (3 rok) i nie mam do niej zastrzeżeń (no ale jak to mówią "nie chwal dnia...")Pozdrawiam
-
No to skoro bosch tez zszedl na psy- moze ten panasonic?- znajomy ma w Golfie od kilku lat i bardzo sobie chwali- uzywa ktorys z Kolegow ?
-
Ja aktualnie mam Centre. Siedzi w autku już prawie 5 lat i nie było żadnych problemów
-
Ja Boscha silver nie polecam,
mój padł dokładnie pierwszego dnia po zakończeniu gwarancjiA ja polecam, mojemu minęły 4 lata i ma się całkiem dobrze.Hm, może to jest kwestia tego w jakim kraju został wyprodukowany? Teraz nazwa Bosch o tym nie świadczy tak jak kiedyś.
-
A ja polecam, mojemu minęły 4
lata i ma się całkiem dobrze.Hm, może to jest kwestia tego w jakim kraju został wyprodukowany?
Teraz nazwa Bosch o tym nie świadczy tak jak kiedyś.To ten Bosch wraca do Ciebie jak ten pies Lessie
-
Co do silver-ków to się nie orientuję.Obecnie posiadam w swoim ticolocie akumulator Sznajdera 35Ah 280 A prądu rozruchowego.2 lata w samochodzie i jak na razie żadnych problemów pozdrawiam.
-
Teraz mam Centre (3 rok) i nie mam do niej zastrzeżeń (no ale jak to mówią "nie chwal dnia...")
Ja mam właśnie "CENTRĘ standart" 4-ro letnią i nie pisałbym tego posta, jakby nie to, że mnie dzisiaj zawiodła.
Mróz -17 - i pierwszy raz w 2,5 letnim okresie użytkowania autka nie zapaliłem i wróciłem z akumulatorem do domu. Dodam, że autko stało tylko 14 godzin na tym mrozie. -
Silwerki aku dla zapominalskich i leniwych a do tego potrafi wybaczyc rozladowanie do zera
polecam ( mialem doczynienia z trzema )
-
Ja mam właśnie "CENTRĘ
standart" 4-ro letnią i nie pisałbym tego posta, jakby nie to, że mnie dzisiaj zawiodła.
Mróz -17 - i pierwszy raz w
2,5 letnim okresie użytkowania autka nie zapaliłem i wróciłem z akumulatorem do domu. Dodam,
że autko stało tylko 14 godzin na tym mrozie.Do akumulatora trzeba zagladac od czasu do czasu , a nie dopiero jak samochod nie zapalil
-
To ten Bosch wraca do Ciebie
jak ten pies LessieNie wraca, tylko dalej z przyzwyczajenia mówię mój, chociaż on już nie mój.
-
Delkor był pakowany jako
oryginał w fabryce
Więc możliwe, że to pierwszy
akumulator w tym aucie albo wymieniony na oryginał.
Mój wytrzymał aż 11 lat... to
były dobre akumulatory.No niby mam całą dokumentację autka i z ciekawości przejrzałem.
Zero wpisu o wymianie akku (a poprzedni właściciel nie zapisywał chyba tylko pierdnięcia w siedzenie).
Na razie akumulatorek podładowany i odpala. -18*C i śmiga
Toż to chyba cud???