SPOTY - 4 czerwca 2023 r.
-
A kto to pilotuje Schaba na forum oprócz mnie? 😃 przyznam, że przeszło mi przez myśl czy nie wpaść tam do Was ale 260km jednak trochę sporo, zwłaszcza, że ostatni tydzień spędziłem w delegacji i jutro znów jadę na kolejne 3 dni 😏
-
A to ja jestem tym pilotem 👋😁
-
@Piotrek9214 Musso wygląda jak po nieudanej naprawie blacharskiej 🤣
Właśnie dotarłem do domu, dzięki Wszystkim za spotkanie. -
@pacior niestety Musso ucierpiało najbardziej na moim zdjęciu, ale może będą jeszcze inne, dobre fotki 😉
-
Też dojechałem, dzięki wszystkim za udany spot.
-
@drzonca Ty fote robiłeś. Wrzucaj 😄
-
@Jaco Bardzo podobna do tej zrobionej przez @Piotrek9214, też są zniekształcenia. Obiektyw szerokokątny tak ma.
-
A tak do której kto był?
No ja niestety ale musiałem się zwijać bo do pracy miałem. Ale jak obiecałem to godzinkę byłem.
Pytam bo u mnie około 14 przeszła taka zlewa że szok.
Tam zmieniła się pogoda na lepsze? -
@Piotrek9214 no to miło 😃 widzę, że to combi, benzyna czy diesel?
-
-
@Piotrek9214 Musso wygląda jak po nieudanej naprawie blacharskiej 🤣
🤣 To samo mi przyszło do głowy - pozostało zapytać: "Paaanie, a kto to panu tak sp.....lił?!" 🤣
Kolory się temu aparatu też rozjechały, niestety. Tico jest koloru makowego, na zdjęciu wyszedł rudzielec. :-) A może aparat Piotrka uważa, że jeśli tico, to ma być rude i już...? :-) -
@leo pewnie aparat się przyzwyczaił do koloru mojego Tico😁
-
A tak do której kto był?
We trójkę z Paciorem i Drzoncą posiedzieliśmy do ok. 17.30. Z pogodą nie było tragicznie, trochę jeszcze pokropiło chwilkę, ale nie zmokliśmy.
Gdy spotkamy się we wtorek, przekażę Ci ulotki reklamowe forum. Dopiero po twoim wyjeździe sobie przypomniałem, że miałem rozdać... Chłopakom rozdzieliłem, ale zostawiłem trochę dla Ciebie. ;-)
Ja też wróciłem do domu, po czym odwiozłem małżonkę do pracy. Miałem wrócić tak, żeby zawieźć ją na pociąg o wpół do szóstej... a że o tej godzinie tośmy się rozjeżdżali, wiec pozostało mi ją osobiście dostarczyć do Kazika.
Po powrocie zająłem się darami. :-) Pacior - aleś mi układankę sprawił! Serio! :-D Meble z ikeły wysiadają. :-D
Ze stolikiem jest tak, że jest on raczej kompletny. Żeby zrobić małą maszynę do cięcia drewna, trzeba jeszcze dokupić przystawkę-pilarkę PRXu35B. Niestety, kiedyś ktoś źle skompletował swoje zakupy: dokupił zupełnie inną pilarkę, która nie nadaje się do zestawienia ze stolikiem. Pewnie dlatego nie potrafił wszystkiego złożyć i stolik jest nieużywany. Ale uwaga: taką odpowiednią przystawkę-pilarkę ja już posiadam w swoich zbiorach :-) - co prawda nie 35B, lecz 35A, ale to raczej to samo (może różni się jakimś detalem). W każdym razie podarowany stolik, po odrzuceniu dołączonej pilarki, a po zamontowaniu mojej - będzie spełniał swoją funkcję. Wszystko przymierzyłem i pasuje. :-) Poza tym w pudełku znajdowały się elementy czegoś zupełnie innego, niestety niekompletne i niepasujące do niczego.
Zabawa przednia ze składaniem tego do kupy. :-)
Tak w ogóle w tamtych czasach były oryginalne przystawki Celmy - komplet dla majsterkowiczów i zestaw Combi-Block - takie zaawansowane "klocki" tworzące małe obrabiarki. Ale Polak potrafi: wiele wytwórni spoza Celmy zaczęło potem produkować swoje własne produkty wykorzystujące wiertarkę jako napęd, lecz nieautoryzowane przez Celmę. Niektóre wyroby naprawdę były wymyślne, że nawet w Celmie by na nie nie wpadli. :-) Dlatego trudno się nieraz połapać, co i jak... -
@Piotrek9214 napisał w SPOTY:
@leo pewnie aparat się przyzwyczaił do koloru mojego Tico😁
Otóż to miałem na myśli! :-)
-
@leo zaskakujące jest to jak szybko ten mój zestaw różnych starych narzędzi trafił we właściwe ręce ☺️ najpierw klepadło do kosy a teraz te przystawki. Jest jeszcze jedno narzędzie akurat mogące mnie mocno się przydać, postaram się je pokazać za jakiś czas bo dosyć ciekawe 😁
-
@Piotrek9214 napisał w SPOTY:
@Gooral Tak SC, diesel 1.9 150 KM Z19DTH, 2007r, przejściówka, nadwozie przedlift, wnętrze polift 😉
Mam ten sam silnik, ale mój to przedlift - o rok młodszy, końcówka 2006 🙂
-
Następnym razem postaram się być dłużej.
-
@pacior na spocie mówiłeś o antenie. Może by ta ci przypasowała ?
Mnie w tym TV zbyteczna. -
-