Nasi byli... Ticomaniacy, ale już bez Tico
-
dwa dni stało u kolesia a potem znajomy pożyczył lawetę od innego znajomego, na hak z nią i auto nam ściągnął do Krakowa, tam miało pójść do Brzeska cz Bochni za ok 1000 zł jak koles gadał przez fona ale się potem się nie dało dodzwonić itd. to w końcu poszedł za 300zł na umowę kupna sprzedaży, jakiś mechanik go wziął co miał szrota czy auta robił, nie wiem na co mu ale nam papierek potrzebny był aby wyrejestrować i już jest załatwione wszystko
-
Belka czy stara czy nowa i tak guzika daje o taka cienka i słabiutka.U mnie po uderzeniu w psa jest gnieciona za zderzakiem.Po prostu nie jest to solidna konstrukcja.A co do wypadku pewnie i wine ponoszą troszkę te opony bo jak widać raczej nie jakieś dziwny bieżnik.Znajomy tez tak skasował Lagunę nie zdążył wyhamować.Samochód poszedł na złom poniekąd też przez dziadoskie chińskie opony.
-
Bo z całym szacunkiem dla Twojego znajomego, ale po tylu testach jakie są w prasie motoryzacyjnej, trzeba być głupim zeby jeździć na chińskich oponach.
-
Tylko, że dawniej jak to badziewie z Chin wchodziło na rynek bylo hitem u gumiarzy i wsadzali je ludziom jako dobre i tanie.Sam wiem u nas też gostek zachęcał do ich zakupu jako bardzo dobre, choć teraz już nie ma ich nawet w ofercie.Po prosty w Polsce firmy sprzedają taki towar by zarobić najwięcej.Dam przykład opon do rowerów.Dawniej kupowalo się Dębice i lata się jeździło.A teraz kupujesz i zaraz bieżnik odchodzi lub pękają bo polska metka a opona z Malezji czy Chin.A cena wcale nie taka niska.....
-
Panowie, te opony to nie jest żadna chińszczyzna tylko nasze krajowe Dębica D-124
-
-
Z tym "krajowe" to bym uwazal
Tylko, że te opony D-124 to już widziałem na maluchach wieki temu
-
A na co tu uważać? Te opony Dębica już produkowała zanim Goodyear w ogóle usłyszał o fabryce w Dębicy. Zabytek pierwszej klasy, może już ta chińszczyzna lepsza.
-
Na przodzie to miałem opony Uniroyall (chyba dobrze napisałem) Rally 205, teraz nie pamiętam dokładnej nazwy ale to była taka kombinacja słów.
-
A na co tu uważać? Te opony
Dębica już produkowała zanim Goodyear w ogóle usłyszał o fabryce w Dębicy. Zabytek pierwszej
klasy, może już ta chińszczyzna lepsza.No akuratte opony to sa stare poczciwe debice Ale dzisiaj debica juz nie ta sama
-
Witam wszystkich po długie przerwie, chciał bym podsumować swoją prawie 3 lenią przygodę z TICO:
kupiłem go w lipcu 2007 z komisu w Gdańsku z przebiegiem 68tyś (w środku pachniało jeszcze nowością, autka było z 2000roku od pierwszego właściciela, w komisie stał tylko jedeń dzień zapłaciłem za niego całe 3,5tyś (tak wyglądał mój tikuś w dniu zakupu ;))
podczas użytkowania wymioeniłem 2xklamka od kierowcy i 1xklamka pasażera, wymieniłem chłodnicę, kupiłem nowe 4 opony zimowe, podczas ostatniego przeglądu wymieniłem również przewody hamulcowe, po za tym nic ale to absolutnie nic się nie działo, jakoś nie chciał się zepsuć, a nie powiem że miał lekko ze mną, 90% jeździliśmy nim po zatłoczonym Trójmieście, co 2 miesiące średnio wypuszczaliśmy sie nim w trasę około 500km w jedną stronę i nigdy nie zawiódł nas na drodze, a spalanie: malina 4,5 max 6 l/100 to poprostu fenomen tego autka, nie stety najsłabszym punktem TICO są jego blachy i to w wiekszym stopniu zadecydowało że go sprzedałem. (maska była już do wymiany, na progach i dolnych krawedziach drzwi rudy szalał bez litośnie)
Po Tico przyjechał koleś z Łodźi zapłacił 1,5tyś i oby służył mu jak najdłużej! I w ten sposób zakończyła się moja przygoda z TICO.
Gdyby produkowali jeszcze TICO napewno kupiłbym nówkę z salonu bez zastanowienia i to na pełnym wyposarzeniu Naprawdę z wielkim sentymentem będę wspominać TICO, teraz jeźdzę AUDI A4 2,6 V6 1996rok, ale zawszę ustąpię na drodzę TICO. Chciał bym równierz podziekować wszystkim którzy okazali pomoc w większym i mniejszym stopniu przyczynili się że właśnie padło na zakup tego autka, był to bez wątpienia dobry zakup!
Oto mój nastepny nabytek:POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!
-
też Cię pozdrawiam , mam nadzieje że w "AŁDI" nie będziesz miał problemów z "rudą"
-
Oto mój nastepny nabytek:
Jak widać - nic nie widać. Zmniejsz trochę zdjęcie i dodaj je poprzez "Menedżer plików" pod oknem do wpisywania treści posta.
Niezła przesiadka na silnik ponad 3 razy większy...
Pamiętaj, że obiecałeś szanować Tico na drodze. -
Ja również dołączam do tego grona. Wczoraj sprzedałam Tymusia miłemu Panu z Bartoszyc. Mam nadzieję, że będzie zadowolony z zakupu
-
O proszę jak ładnie, i za ile koleżanka sprzedała w końcu, bo za dwa nie chciała oddać ostatnio ? no i najważniejsze co teraz kupuje
-
Miało być 2.400, ale w końcu oddałam za 2.200
Miałam kupić Toyotę Starlet od psiapsiółki, ale zobaczymy. Na razie popierniczam z buta i taty autem, bo kupił nowe i stare stoi, a poza tym siedzę teraz trochę w Wawie, więc do czerwca mogę być bez auta -
Miało być 2.400,
ale w końcu oddałam za 2.200
Miałam kupić Toyotę
Starlet od psiapsiółki, ale zobaczymy. Na razie popierniczam z buta i taty autem, bo
kupił nowe i stare stoi, a poza tym siedzę teraz trochę w Wawie, więc do czerwca
mogę być bez autaMoje też za tyle poszło.... Gość chciał dać 1800, ale jak mu zaczęłam wyliczać co zrobione i za ile, to stwierdził, że warto dopłacić 4 stówki, bo będzie mia spokój minimum na rok do następnej wymiany oleju
-
Ja właśnie też pokazałam mu wszystkie rachunki
-
Oto moje pożegnanie z Tico-dokładnie tydzień temu
Jeździłem 1,5 roku,zrobiłem przez ten czas 35 tysięcy.Tikuś BYŁ(!) z 2000r no i przebieg jak na ten wiek też miał nie mały bo 145 tyś.Były momenty że miałem dość tego auta(awarie itp i nic w tym dziwnego gdy prawie nic w niego nie inwestowałem), ale ogólnie auto bardzo na plus i bardzo ekonomiczne 5.9 gazu=100km za 12 zł mówi samo za siebie a mogło by i spalać mniej.Od wczoraj jeżdże Nissanem Almerą 1,4 z LPG,96 rok,188 tyś przejechane, no i wiadomo komfort jazdy jest znacznie lepszy(wogóle jeżeli w przypadku Tico można mowić o jakimkolwiek komforcie haha),ale już teraz wiem że większe spalanie, droższe części itp itd nieraz sprawią że zatęsknie za moim żelazkiem.
elo
P.S.Jak chcecie jakieś części to podbijać na pw -
Tam raczej wszystko ocynkowane więc ruda nie ma szans