Nasi byli... Ticomaniacy, ale już bez Tico
-
Nadszedł czas rozstania z Tico...
Moje aktualnie autko to Honda Accord 1.8 Vtec 136 KMhttp://img818.imageshack.us/img818/654/wp000266.jpg
http://img545.imageshack.us/img545/8634/awp000265.jpg
http://img638.imageshack.us/img638/8462/wp000263.jpga teraz działają?
-
Foty nie banglają
-
Widać
-
a teraz działają?
Fajne alu
Dezent -
-
Już jakiś czas bez tico, ale wciąż miłe wspomnienia. Nadszedł czas na kolejną przesiadkę. Tym razem nowy focus, w porównaniu do poprzednich aut... zająłem miejsce za kierownicą UFO :-)
Niemniej najtaniej i niezawodnie było z tico. Służy znajomym do dzisiaj, nawet ruda dość go oszczędza.
Opel Astra III 1,3cdti przypomnę porażka, ale to chyba z powodu serwisu ASO, po prostu auto kochało mechaników i co miesiąc musiało odwiedzić warsztat. Rozpadł się silnik przy 200kkm i 3 latach, w środku był jak salonowy, nawet na kierownicy nie było znać zużycia.
FocusII 1,6tdci fajne auto które można cenić za zawieszenie i silnik (do puki nie wymaga serwisu) niestety koszty serwisowania po gwarancji tego auta są wyższe niż utrata na wartości nowego... 90kkm w środku salon, 0 zużycia, kilka odprysków na masce od kamyków i odrobina korozji pod spodem, na progach i masce. Zamiana na nowy model... na razie przebieg 300km jeszcze pachnie fabryką i świeci się wszędzie na błękitno (nie na wściekły niebieski jak w VW) -
Witam, dawno mnie nie było na forum:
Mój ticuśny przyjaciel już dawno nie jest ze mną, śmiga pod barwami SKYPOLAND, wymieniłem go na nowszy model też z dalekiego wschodu: Suzuki Wagon R+ 2003 1.3 76 KM
Bardzo dobrze mi się z moim tictakiem jeździło, dalekie drogi dużo km za nami było, rózne przygody w trasie itd.Pozdrawiam wszsystkich użytkowników tego przesympatycznego forum
Czasami łezka kręci się w oczku jak mijam inne Ticusie.
-
Ja że tak powiem w odwrotną stronę poszedłem, nie mam tico, nie miałem ale miałem przyjemność jeździć dzisiaj.. I moje wrażenia? Mega pozytywne, śmiga jak szalony wręcz, gdybym nie miał swifta to bym pierwsze co o tico myślał..
-
Witamy w gronie pozytywnie zaskoczonych.
-
Witam. Dawno nie gościłem na forum, trochę z braku czasu ale również zawdzięczam tę nieobecność mojemu bezawaryjnemu autku jakim BYŁO:( Tico. Tak, już go nie mam ale z żalem po raz ostatni go pochwalę za te 4 lata użytkowania i dopieszczania, za co on odwdzięczył się bezawaryjną jazdą w dodatku na LPG.
Nabyty w III.2008 roku z przebiegiem 138kkm z LPG.
Sprzedany I.2012 roku z przebiegiem 212kkm w stanie 99% sprawnym i karoserią na 3.Dodam tylko że zainteresowanie jest bardzo duże, zwłaszcza gazowanymi Ticami, jest ich ok 5x mniej niż 4 lata temu, i sprzedałem go najszybciej jak tylko mogłem.
http://allegro.pl/okazja-tico-lpg-1999-tanio-ekonomiczne-warto-i2060050813.html
oto jego ostatnie zdjęcia:(
Przywędrował do mnie ze śląska i powrócił na śląsk.
Obecnie posiadam dwa auta w zamian za 2 tica.
w 2008 wraz z moją obecną żoną mieliśmy oboje Tico. Zamieniliśmy jedno na Corsę B, potem kolejną Corsę B z LPG 5D, a moje Tico zamieniłem na Hondę Civic 97r 5D.Żal było, dołożyłem trochę części zamiennych + 5 kół na lato + 4 koła zimowe.
1400zł i na drugi dzień od wystawienia sprzedane, a cały dzień odebrałem mnóstwo telefonów od ok 15 klientów.
Tico popularne jak nigdy.
POZDRAWIAM i w razie potrzeby służę pomocą i doświadczeniem.
-
Trochę za tanio jak za taki samochód z tego rocznika za 1400zł. Dlatego kupa ludzi dzwoniła i pewnie dali by więcej. Mi samemu dawali spokojnie 1500 za mojego bez dodatkowych rzeczy. Czyli po wyjęciu radia, alufelg itp. Więc na czysto bym miał ponad 2000 za 97rocznik. Ale nieraz lepiej komuś sprzedać taniej by się cieszył bo nie trzeba być pazernym bo to szczęście odbiera Ja dałem do rodziny swoje tico za free a sam dostałem od brata ibizę 1,6 94rocznik w gazie. Może to mało nie pali ale komfort i bezpieczenstwo jazdy nieporównanie większe niż w tico...
-
wiesz, może i był technicznie sprawny ale rdza go chętnie chrupała tu i tam, pozatym po dachowaniu, bok pogięty i dach, prostowane rękami, nogami i młotkiem gumowym, więc nie było się czym chwalić, chyba że lewą stroną to prezentował się wciąż nieżle. $ lata pojeżdziłem, ponad 80kkm i straciłem 500zł z wartości auta, więc nie ma co zdzierać.
Pozatym i tak jestem mile zaskoczony bo bałem się że będe musiał wyzłomować i sprzedawać w częściach.
Apropo mam fotele z INTER GROCLIN kubełkowe z zestawem montażowym do Tico. Ktoś chętny? Czekam na propozycje.
-
Napisz ogłoszenie na Motogiełdę, ale koniecznie podaj cenę.
-
Apropo mam fotele z INTER GROCLIN kubełkowe z zestawem montażowym do Tico. Ktoś chętny? Czekam na propozycje.
Możesz przesłać fotki oraz czy znasz koszt przesyłki do innego miasta?
Masz komplet 2 szt. czy tylko sam fotel kierowcy?Proszę o info na PW
-
Apropo mam fotele z
INTER GROCLIN kubełkowe z zestawem montażowym do Tico. Ktoś chętny? Czekam na
propozycje.Poka foto
Ile za nie śpiewasz? -
Poka foto
Ile za nie
śpiewasz?Panowie, takie sprawy na PW
-
Panowie, takie
sprawy na PWAle foto by się przydało, nawet z ciekawości jak wyglądają Intergrocliny do Tikacza
-
Ale foto by się
przydało, nawet z ciekawości jak wyglądają Intergrocliny do TikaczaNo pewnie, że tak, ale nie w tym wątku
Sam chętnie je zobaczę
-
Ale foto by się
przydało, nawet z ciekawości jak wyglądają Intergrocliny do TikaczaJest tu na kąciku gdzieś foto InterGroclin'ów bodajże z Poloneza, zaadoptowane do Tico.
Jakaś pani, właścicielka Tico miała.
-
Jest tu na kąciku
gdzieś foto InterGroclin'ów bodajże z Poloneza, zaadoptowane do Tico.
Jakaś pani,
właścicielka Tico miała.Malina wyglądają
Vampire-Queen
Niestety Tikacza sprzedała 2 lata temuPosty na Ypsa lub do hasioka