JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
No ten mój egzemplarz też dobrze wygląda. Poprzedni właściciel dbał o niego, zauważyłem konserwacje podwozia i profili zamkniętych. A w miejscach gdzie się pojawiła ruda to zaraz były zabezpieczane antykorozja.
-
Witaj
Mój kolor Nie ma takich zbyt wiele
-
Witamy w naszym gronie
Niech Tico służy jak najlepiej
-
witaj na forum
rośnie nam grupa
KatowickaW takim razie czekamy na jakiś śląski spot
-
Jestem za !
-
Witam wszystkich.
Daewoo Tico mam już od 8 lat. Odziedziczyłem go po wujku, który umarł nagle i z racji tego, że to pamiątka rodzinna bardzo rzadko go używałem. Jego rocznik, to 2000. Niestety jakiś rok temu moje podstawowe auto padło i użyłem pamiątki. Niestety miałem pecha i zdarzył się dzwon. Nie jakich makabryczny ale przód trochę pognieciony i trzeba co nieco powymieniać. Ponieważ to pamiątka, więc musi to być zrobione bez lipy i dlatego potrzbuję katalogu części. -
witaj dobrze że chcesz o niego zadbać
o katalog może być ciężko, ale myślę że powinieneś dać sobie radę bez niego.
Utwórz nowy wątek o swoim pojeździe, wstaw zdjęcia żebyśmy mogli zobaczyć jak to wygląda i napisz skąd jesteś, sam chętnie mogę przekazać parę części -
Cześć!
Dokładnie tak jak napisał kolega Pacior, zrób wątek o swoim aucie i daj jakieś fotki. Postaramy się jakoś pomóc
-
A ja postaram się udostępnić dziś katalog online w wersji beta
-
Zapoznałem się i będę korzystał,aczkolwiek to troszkę zajmie ,ale jak coś to będę szukał Inna kwestia,że główny mechanik naszego klubu japońców uzywa Tico ,aby latać po części do sklepu więc sam Tico zna doskonale
-
W wielu miejscach Tico jest osiołkiem roboczym. Najczęściej nienarzekającym...
-
Witam wszystkich Ticomaniaków. Man tą bestię od 16 miesięcy, i sporo mi zatruła krwi. Na szczęście mam smykałkę do mechaniki i z pomocą wujka GOOGLE jakoś daje rade. Jeszcze nigdy od zakupu nie byłem u mechanika w warsztacie ( oprócz przeglądów ). Tico '99, niebieski, 195 kkm. Po 3 biciach. Jestem 2 właścicielem
-
Witaj.
Czym Ci napsuł krwi? Co nawalało? -
witam
Jestem tu nowy :-)Tico kupiłem aby mieć jak najtańszy środek transportu do pracy.
I jest tańszy od komunikacji miejskiej. -
Cześć!
Zaprezentujesz swoje autko?
-
Witaj
Napisz jeszcze skąd jesteś i coś o tikaczu
-
Witam, forum przeglądałem już wcześniej, ale dzisiaj postanowiłem się zapytać o jedną rzecz. ^^ (opisaną we wcześniejszym poście)
Jestem naprawdę fanem tico. Mam już 4 z rzędu 1st moje tico wydachowane zimą, na lodzie nie dało się skręcać, więc wpadłem do rowu zahaczając o gałęzie i lądując na dachu (mam zdjęcia) było to z 5 lat temu Ticaj został sprzedany dziadkowi, który jeździł nim do lutego tego roku, aż ktoś w niego wjechał i ticaj skończył na szrocie. (zamykał licznik ) 2nd tiktak 4 lata temu uderzyłem nim w tył nowiuśkiego Dodge, któremu pęknął zderzak, taka mała pionowa rysa prawie niewidoczna, a za to w tikaju przodu już nie było, sprzedałem blacharzowi za 300pln (żal omg), który go wyklepał i sprzedał za 1500pln. Nie wiem czemu, ale ruszając spod świateł, mój hamulec stał się twardy jak kamień, (też to było zimą) w końcu zadziałał, lecz już było za blisko i nie zdążyłem heh... (zamykał licznik) 3th tikaj poszedł na złom 3 lata temu, był cały po gnity, ciekło mu zewsząd, więc go nie naprawiałem. Odpalał od strzała przy bardzo niskich temperaturach. Szkoda mi go było lecz zbliżające się OC i brak przeglądu... Trudno 400pln na szrocie to i tak miło (zamykał licznki) 4th tikaja mam do dziś, Kupiony od kolegi za 1800pln dla brata, wart był swojej ceny, kolega nigdy nie przekroczył nim 100km/h, troche był zamulony, więc kiedy go od brata odkupiłem za 500pln (brat ma teraz lagune2 fl 2.0T benzyna) musiałem go trochę odmulić, może za bardzo. Dmucha mi w nim spod kolektora czarnymi wyziewami prosto na filtr powietrza, więc ostatnio musiałem zdjąć tą ameliniową rurkę która dochodziła do filtra powietrza. Zamontowałem w nim ledy (15pln z przesyłką) przestały świecić po 2 miesiącach więc uciąłem 2 paski led (z metra cięte) i włożyłem do tych plasticzków po starych ledach, świeci już 2 lata ^^ Kupiłem na szrocie za 30pln silniczki i osłonki do elektrycznych szyb i sobie zmontowałem. Do tego felgi 13" 155x65 przód i 155x70 tył opony wygląd od razu lepszy (max 150km/h, lecz jak jechałem za bratem w golfie, to on miał na liczniku 100 ja 90, może to jest powód, dlaczego licznika za zamyka ) teraz chcę ten silnik ze swifta 1.0 wpakować, ale to rozmowa na mój 2 temat ^^ Więc tak was WITAM!!! -
Witaj!
-
Cześć.
Jest sposób na naprawę, żeby czwarty tikaj zamykał licznik:
1. wyjąć licznik
2. zdjąć wskazówkę
3. wsadzić z powrotem, tylko trochę bardziej do góry
4. włożyć licznik.
Koszt 0 zł (i bez przesyłki), a ten tikaj też będzie zamykał licznik. -
Nie w tym rzecz ^^ Musi osiągnąć tą prędkość a nie tylko udawać