Nowa wycieraczka deckerman .
-
Założyłem nowe wycieraczki. Na stronę kierowcy idzie dłuższe pióro. Jak jadę do 30km/h jeszcze jest ok. Powyżej już jakby zabierała wodę . Zamontowana prawidłowo . Druga jest ok. Myślicie że wada fabryczna ?
-
@Jaco Może tak jest szyba wyprofilowana, że pęd powietrza powstrzymuje wodę przed ściekaniem i wraca ona za piórem. Może taki urok tej wycieraczki. Ale dzieje się to przy samym słupku, więc chyba nie wpływa negatywnie na pole widzenia kierowcy...?
W ogóle mam wrażenie, że współczesne wycieraczki to badziewie. Kiedyś kupiło się pióra Motgum i był spokój na parę długich lat. A teraz to trzeba dobrze trafić, a i tak po 2-3 latach trzeba znów zmieniać.
Coś Ci siadło na desce pod szybą. :-) -
@leo napisał w Nowa wycieraczka deckerman .:
W ogóle mam wrażenie, że współczesne wycieraczki to badziewie. Kiedyś kupiło się pióra Motgum i był spokój na parę długich lat. A teraz to trzeba dobrze trafić, a i tak po 2-3 latach trzeba znów zmieniać.
Mam podobne spostrzeżenia....valeo, bosch, motgum 2-3lata i pióra nadają się do wymiany. Jednak mam zamiar zamontować kiedyś pióra firmy Denso. Ponoć zdecydowanie lepsze od przereklamowanego Bosch-a. Miał ktoś Denso?
-
@leo napisał w Nowa wycieraczka deckerman .:
Coś Ci siadło na desce pod szybą. :-)
To pies na psy 😀
Jak kupiłem auto były właśnie Bosch . Takich efektów nie było.
Przerzucę jak się da gumę na drugą stronę i zobaczymy. -
-
@drzonca
U mnie w Kii Rio prawdpodobobnie na pierwszy montaż szły hybrydowe Denso. Mam je od nowości i dobrze zbierają wodę - nie skrzypią.
Jak będę zmieniał w jakimś aucie to właśnie postawię tym razem na Denso -
@tom83ek napisał w Nowa wycieraczka deckerman .:
Mam podobne spostrzeżenia....valeo, bosch, motgum 2-3lata i pióra nadają się do wymiany. Jednak mam zamiar zamontować kiedyś pióra firmy Denso. Ponoć zdecydowanie lepsze od przereklamowanego Bosch-a. Miał ktoś Denso?
Potwierdzam Twoje słowa o Boschu. Kupiłem do tico, po dwóch latach i niewielkim przebiegu - tragedia.
Trzeba będzie więc te Denso założyć kolejnym razem. -
No to ja was zadziwię. Katuję boschka 6 lat :p dopiero teraz przestała zbierać od strony kierowcy mniej więcej w połowie szyby, więc czas na zmianę. Tak to jeździły po lodzie, śnieg im nie straszny i jakościowo były bardzo ok.
-
Obróciłem pióro wycieraczki i i nic to nie dało. Nawet zaczęła piszczeć na szybie. Wróciłem do poprzedniej pozycji i już nie piszczy a wyciera jak na filmie. Może ten typ tak ma ? Grunt że wyciera dobrze w polu widzenia gdyż poprzednia zostawiała takie dwie rysy i jadąc w nocy za wesoło nie było. Teraz na tej jest o niebo lepiej.