Kupno wideorejestratora
-
Odświeżę temat.
Znajomi proszą mnie o kupno wideorejestratora który będzie nagrywał przód tył i miał detekcję ruchu .
Trochę po oglądałem i kupiłem im to:
https://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-mbgline-t2
Niestety autem jeździ ..blondynka,, i nie jest w pełni usatysfakcjonowana bo kamera nie nagrywa w trybie parkingowym. Na nic tłumaczenia że nagrywa w trybie poklatkowym itp.
Oni chcą aby w trybie parkingowym po pojawieniu się kogoś przed czy za samochodem kamera to nagrała.
Będzie kot siedział na masce ma być nagrane itp.
Potrzebna jest kamera z trybem parkingowym pasywnym. Tylko czy to ich zadowoli nie wiem.
Tą co kupiłem musiałem zdemontować i odesłać. Jestem ciekaw jak będzie ze zwrotem kasy. Kupowałem na Allegro .
Tu chodzi oto że jak auto stoi przed domem to boją się że ktoś podejdzie i porysuje i chcą mieć to nagrane.
Dla mnie to ludzie popadają w paranoję. Skoro chcą mieć podgląd na auto to powiedziałem aby sobie zamontowali kamerę zewnętrzną . No i tu też jest problem bo nie mają internetu stacjonarnego. Tylko z telefonów korzystają .
Pomyślałem też nad foto pułapką taką co się montuje w lesie ale tam chyba jest zasilanie bateryjne . No i nie mają drzew obok siebie.
Dla mnie to chora sytuacja ale co zrobić .
Jeszcze w przyszłym tygodniu jadą na przyciemnianie szyb.
No i żeby to była nówka sztuka nie śmigana to rozumiem ale pakować się w kamery dla 11 letniego auta które z opowieści nowego nabywcy miało już wymieniany przedni zderzak plus lampa ( teraz wygląda auto jak ślepe - jedna nowa lampa , druga stara zmatowiała) .
Chyba poczekam aż uda się odzyskać kasę , zwrócę ją i przestanę mieć czas na takie pierdoły bo ludziom z dobroci się w głowie przekręciło..Ale jeśli ktoś by spotkał się z taką kamerą to niech da namiar.
Znalazłem im za ponad 1500zł taką i wiecie że chcą się na nią zdecydować ? A co jak znów nie będzie jak chcą ? -
@Jaco ja nie tyle że bym olał, co dał namiar na sklep i mogą tam sobie zakupić na własną rękę. Nic ponadto po takim zachowaniu. Tym bardziej słono policzył za drugi montaż, bo po prostu Cię nie szanują.
-
@Jaco Ta A800, którą kupiłem, ma opcję podtrzymania parkingowego. W razie ruchu (do ustawienia, jakie ma być uderzenie), zaczyna nagrywanie. Jakość super, bardzo czuła na ruch, więc wszelkie ruchy wyczuwa. Mogę polecić.
-
No i tu też jest problem bo nie mają internetu stacjonarnego. Tylko z telefonów korzystają .
Przecież mogą sobie postawić dowolną IP kamerkę, dla konfiguracji ustawić w telefonie AP, wsadzić kartę SD do kamerki i ustawić motion detector. Jak coś się wydarzy to sobie obejrzą z karty SD/bezpośrednio przez telefon. Na 64GB wejdzie z rok takich krótkich nagrań z ruchu. Stały internet jest zupełnie niepotrzebny.
-
-
https://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-vantrue-e3
Nawet taka cena ich nie odstrasza.
-
@Jaco Samo A800 jest tylko na przód. Można rozszerzyć o RC06, czyli kamerę tylną.
-
@Jaco napisał w Kupno wideorejestratora:
https://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-vantrue-e3
Nawet taka cena ich nie odstrasza.
Skoro tak to powinieneś im polecić kupno nowego auta z salonu które w standardzie ma kilka kamer wbudowanych na pokładzie np. Teslę czy coś w ten deseń. :P No i będą mogli sobie na żywo oglądać na smyrfonach. XD
-
@Szarik a czy przy A800 nadal trzeba dokładać/wpinać w instalację auta ten dodatkowy 'moduł' żeby był pełny tryb parkingowy? Mam A500 i nigdy się na to nie zdecydowałem bo nie wiem gdzie miałbym to wpiąć.
Co do całej sytuacji ogólnie rozumiem trochę ludzi, dziś lakierowanie elementu to ok 700 zł, więc sam wolałbym wydać hajs na dobry wideorejestrator niż szukać potem przysłowiowego 'wiatru w polu', ale nie kumam czemu nie mogą sami się tym zająć tylko innym zawracają głowę i jeszcze kręcą nosem przy tym 🤷🤷🤷
-
@Gooral Żeby był pełny tryb parkingowy, to chyba trzeba mieć ten dodatkowy moduł. Zapomniałem o tym, szczerze mówiąc. Przy czym A800 ma wbudowany akumulator, a nie kondensator, więc nie wiem, czy jakaś forma trybu parkingowego, bez modułu, nie jest dostępna.
-
@Gooral to akurat proste. Z lenistwa, braku elementarnej wiedzy i cwaniactwa. Każdy ma takiego znajomego co się "zna".
-
@Jaco A może pójść po linii najmniejszego oporu i kupić 2 tańsze kamerki z akumulatorkami? Będą działały niezależnie, jedna z przodu, druga z tyłu. Odpadają kombinacje z ciągnięciem kabla przez całe auto, modułami itd... I niekoniecznie bardzo zaawansowane - dojdą jeszcze jakieś aplikacje na smartfona, to będziesz miał dalszy ciąg zabaw...
Ja od 2 czy 3 lat używam Prido i5 (w tym zielonogórskim sklepie za 350 zł, na Alle już za 300). Oczywiście trzeba dokupić kartę pamięci.
Ogólnie - nagrywa, działa. Bez wodotrysków, ale tryb parkingowy czuły na ruch i uderzenie ma. W ciepłe dni czasem podstawka odkleja się od szyby. Po pewnym czasie pojawiła się też dziwna przypadłość - po postoju na zewnątrz, gdy wnętrze się nagrzeje, czasem po uruchomieniu silnika na wyświetlaczu pojawia się tylko biel, bez obrazu. Jednak filmy normalnie się nagrywają - tylko po prostu podglądu na żywo nie ma. Nie wiem, czy to tylko mój egzemplarz, czy każda kamerka tej marki tak ma - ale nie przeszkadza mi to, skoro nagrywa się normalnie. -
Rejestrator zwrócony i potrącili sobie za używanie . Jest tam jakiś zapis w Allegro. Ale mnie to zwisa. Oddałem kasę i od razu było pytanie . To weź tam znajdź coś lepszego. Oczywiście powiedziałem , tak poszukam ...
Najlepsze było stwierdzenie że ona musi mieć kamerkę w samochodzie.
@leo zasugerowałem opcję dwóch przednich.
Przyciemnili te szyby z tyłu i z boku. Myślę że teraz nawet taka z noktowizorem w nocy przez tą szybę nic nie zobaczy.
Aha . W tej Hondzie jest jakiś radar czy coś ? Bo w lusterku wstecznym z przodu widać jakąś soczewkę. Co to dokładnie jest może ktoś się orientuje ?Tu jest na Alle tyle że bez obudowy ale to jest właśnie to.
-
@Jaco u mnie w lusterku jest czujnik do sciemniania, lusterko fotochromatyczne. Takie oczko mam poniżej lustra.
Edit: przepraszam ale to nie to co ja mam, mój bład.