Wymiana amperomierza w prostowniku.
-
Obiecana fota wewnątrz :
@likaon spokojnie :)
-
@leo napisał w Wymiana amperomierza w prostowniku.:
Zdziwiłem się, że wcześniej o nim piszesz w sensie koniunkcji, ja zaś wspominałem o alternatywie w odniesieniu do aktywnego chłodzenia. :-
Ja pisałem o termostacie który odpalałby wentylatorek po osiągnięciu danej temperatury przez transformator.
@Jaco napisał w Wymiana amperomierza w prostowniku.:
Obiecana fota wewnątrz
Trzebaby lekko przerobić obudowę według mnie żeby miało sens.
-
@WarningDeadPL mówiłem że mało miejsca. Jak zapewne zauważyliście przyklejony plastik na trafo. To pozostałość po tym jak ładowałem aku od polo. Wówczas tak się nagrzał że podtopił obudowę.
-
@WarningDeadPL napisał w Wymiana amperomierza w prostowniku.:
Ja pisałem o termostacie który odpalałby wentylatorek po osiągnięciu danej temperatury przez transformator.
Aha... No to nie, ja myślałem, że albo-albo. Znaczy albo wiatrak na stałe, albo termik wyłączający prostownik po przekroczeniu krytycznej temperatury.
-
Przecież nawet każdy z Was nie używa prostownika co dzień? .
Ale tak się fajnie składa, że sam nie wiesz, kiedy będziesz go nagle potrzebował. Znaczy warto mieć go stale pod ręką, no i żeby był sprawny.
Idę na "Co złego..." :-( -
@leo naprawiony sprawny czeka na użycie.
-
@Jaco A co kupiłeś?
Pisane było w tym wątku.
Kupiłem na wszelki wypadek Foksura. Chyba włożę go do auta bo małe to jest i będę woził ze sobą. Chodź mój prostownik jest trochę większy ale też zmieścił by się do auta.
Parę fotek
Tyle mnie kosztował
https://allegro.pl/oferta/ladowarka-motocyklowa-foxsur-fbc122408d-12v-8a-24v-16268930842Działa. Na próbę podłączyłem ten aku. Doładował go w 30 minut.
-
Ja posiadam dwa osobiście: Jeden klocek tradycyjna transformatorówka bo on ruszy i całkowicie rozładowanego aku tylko znacznie większy klok niż to co tu było naprawiane i ceteka mxs któregoś i dziadek posiada ceteka ct5 jak dobrze kojarzę. Ciekawe jak one się mają do takiego np foxsura.
-
@Jaco małe, lekkie, daje radę.
-
@Jaco Wygląda bardzo podobnie do tego, który ja kupiłem jakiś czas temu jeszcze do ładowania aku żelowego do przyczepy.
Ogólnie mam wrażenie, że te ładowarki w tej cenie to w większości te same bebechy tylko inna obudowa. Ja z mojego jestem zadowolony ale czasem mam wrażenie, że aku już wg niego jest naładowany a jak podepniesz po kilku godzinach to pokazuje, że aku ma 80% i ładuje dalej. Fakt też jest taki, że sprawdzałem go na dosyć starym akumulatorze więc jego napięcie mogło faktycznie jakoś spaść po kilku godzinach.
-
Kupiłem na wszelki wypadek Foksura.
Eee, a ja myślałem, że kupiłeś prostownik...
-
Eee, a ja myślałem, że kupiłeś prostownik...
Prostownik mam 😀
-
Jako że ten foxsur jest bez gwarancji otworzyłem go aby pokazać wam co jest w środku .
Chętnie wymienię te przewody od ładowania bo tylko gruba jest na nich powłoka. Sam przewód jest bardzo cienki.
-
-
Po co jemu brzęczyk? Kiedy on pika?
Kiedy się go włącza do prądu brzęczy i jak zmieniasz mode jak ma pracować.