mPrawo jazdy
-
@pacior Ostatnia taka kontrola. ;) Co do licznika to warto sprawdzać co policjanci/diagności wpisali do systemu (też można w apce) bo jeśli się pomylili (np. przestawili cyfry) i wpisali więcej niż jest, to przy kolejnej kontroli jesteś od razu podejrzany o cofanie licznika.
-
@drzonca napisał w mPrawo jazdy:
bo jeśli się pomylili (np. przestawili cyfry) i wpisali więcej niż jest, to przy kolejnej kontroli jesteś od razu podejrzany o cofanie licznika.
Czyli ja zaraz będę podejrzany... :D
-
@BPX33 Serio, przy takiej pomyłce może być problem. Ustawodawca nie przewidział pomyłek.
https://www.auto-swiat.pl/porady/policjant-zle-przepisal-stan-licznika-wlasciciel-jest-bez-auta-tak-dziala-prawo/s14l6j0 -
@drzonca napisał w mPrawo jazdy:
@BPX33 Serio, przy takiej pomyłce może być problem. Ustawodawca nie przewidział pomyłek.
No ja też piszę serio, bo całkiem niedługo "zeruję" licznik. ;)
Rozmawiałem już z kilkoma osobami na ten temat (diagności, policjanci, urzędnicy) i nikt nie podał mi żadnych sensownych rozwiązań mojego problemu. Zupełnie jakby tylko mój samochód miał 5-cyfrowy licznik... -
-
Zainstalowałem mObywatel. Mam nadzieję że teraz hasła nie zapomnę :) .
Dodałem DR DO PJ no i mogę sprawdzić swoje punkty :) -
@pacior czemu miałeś badanie na dwa lata? Masz jakieś nowe auto?
-
@BPX33 napisał w mPrawo jazdy:
@pacior czemu miałeś badanie na dwa lata? Masz jakieś nowe auto?
To Romet K125 z 2015r
-
@pacior napisał w mPrawo jazdy:
To Romet K125 z 2015r
Aha.
Ale już jesteś na czarnej liście z tego co widzę, bo masz jakiś niebieski wykrzyknik... XD Także nie zdziw się jak Cię kiedyś odwiedzą smutni panowie i zabiorą na komisariat. :P -