Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
Jakimś dziwnym trafem ukruszyla mi się gałka zmiany biegów.
Już zamówiłem zamiennik.
-
@leo napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
@Jaco Ooo, pynkła... Ale dziwnie...
No właśnie. Sam się zastanawiam jak to się stało. Mam nadzieję że ten zamiennik będzie ok bo piszą że może za luźno wchodzić . Ciekawe jak to będzie schodzić . Tu prawdopodobnie jest wieloklin i ciężko wchodzi.
-
Ok wymienione.
Przełożyłem ze starej środek bo jest ładniejszy niż ten zamiennik. Oczywiście stara nie chciała zejść i trzeba było trochę podpiłować brzeszczotem i ładnie zeszła.A tak teraz :
Jakby nigdy nie była ruszana .
-
@leo napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Faktycznie siedzi na wieloklinie? Nie jest wkręcana?
Tak , jest na wieloklinie . Jakby była wkręcana to nie było by problemów ze zdjęciem .
-
W sumie to nie wieloklin tylko jakby wyradełkowane było.
Tak wygląda
-
@leo ja tam kleju nie widziałem. Stara tak miała ciężko zejść ze musiałem lekko nadciac. Ta nowa wybijałem z pomocą młotka .
-
@leo to białe to pozostałość po oryginale bo właśnie był biały 😁
-
Auto wylądowało u gazownika. Instalacja STAG. Jak będzie faktura do zapłaty to może będzie napisane jakie części .
-
-
@pacior wszystko od Stag. Ja kompletnie się nie orientuje czy to tanie czy drogie. Ale to się nie liczy. Ważny jest gaziarz który to założy i wystroi.
-
@pacior no nie wiem. Ja mam pokitrane wszystko tak, że próżno szukać gazu. Dopiero fachowe oko wychwyci co i jak. Wlew tak samo pod klapką przez redukcję mam.
-
Ok. Auto już LPG . Pali od strzała , samo się przełącza na gaz z chwilą osiągnięcia 30 stopni. Nie mam spisu części ale jest to instalacja Stag 200 GoFast. Wtryski AC-W01 . Reduktor Stag ale nie wiem .
Wszystko ładnie zrobione. Jedynie co myślę sam zrobić to zabezpieczenie otworu dodatkowo może jakąś gumą gdzie wychodzą przewody ze zbiornika. Tam jest obecnie bitex ale moim zdaniem otwór jest za duży i może przez niego wpadać brud do środka . Co polecacie ? Piankę montażowa czy coś innego? -
@Jaco ja bym to przede wszystkim zasmarował jakimś podkładem antykorozyjnym na rantach i chyba jednak poszedł w gumę aniżeli w jakaś piankę ;)
-
@Gooral on tam bitexem od dołu zrobił. Widać jeszcze jakieś coś jak guma ale ta dziura jest za duża. Z góry widzę na wylot.
To chce jakoś zaślepic.
-
@Jaco rozumiem, to może jakaś masa
bitumicznauszczelniająco-klejąca z tuby czy coś takiego albo silikon? Jakoś przekonania do piany nie mam, ona też chyba jest rozprężająca, nie sądzę żeby zrobiła coś nowym kablom ale chyba tak średnio będzie wyglądać ;)EDIT: Nie wiem czemu napisałem o masie bitumicznej, miałem na myśli masę uszczelniająco klejącą, o taką. Stosowałem coś takiego jak Saabie odkleiła mi się folia na drzwiach pod tapicerką i woda ciekła spod boczka. Dawało to radę.
-
Tak wygląda to pod maską