Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
W tygodniu dotarły akcesoria dla BT. Dziś po pracy i po obiedzie przetestowałem to co kupiłem. Tyle że podłączyłem pod wieżę którą mam w garażu. Wszystko działa bez problemu. Teraz tylko myślę czy zakupić to radio z AUX czy tu kombinować. Radio 165zł razem z wyświetlaczem.
-
Ja bym kombinował z tym, co jest...
-
Poczekam aż przyjdzie mi kabel do programowania.
Aha. Może ktoś chce moduł BT bo jak zamówiłem 1 to za zapomnienie gościu przysłał mi 5 sztuk. 3 mogę oddać.Link do aukcji gdyby ktoś chciał : https://allegro.pl/oferta/modul-bluetooth-stereo-a2dp-jdy-62-diy-9840329554
-
Hehe... chyba nie mam na tyle zaawansowanego sprzętu audio w swoich samochodach, więc nie będę kombinował z BT. :-)
-
@leo wystarczy tylko AUX i zamiast podłączać fona po kablu podłączysz go przez BT.
-
-
-
No i widzę że mogę mieć problem.
W moim radiu jest inna płyta niż te co znalazłem z opisami w necie.Moja :
z neta:
Są inne piny .
Ale znalazłem zasilanie :
Chcieć mieć AUX to tylko po tych złączach Ph - Ph+ lub zmienić radio.
-
No niestety ale na tych pinach Ph - czy + działa ale w mono.
Jak podłączę oba kanały to nawet jakby zwarcie było na obu kanałach. Jak podłącze jeden zwarcia nie ma i gra.
Stereo to zawsze stereo i chyba pomyślę nad wymianą radia z wyświetlaczem. -
@Jaco napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Stereo to zawsze stereo i chyba pomyślę nad wymianą radia z wyświetlaczem.
A mówiłem kupuj felgi! :P Będzie szybciej, przyjemniej, niewiele drożej, a efekt będzie nieporównywalny.
No chyba, że jesteś audiofilem no to wszystko cofam. -
@BPX33 napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
No chyba, że jesteś audiofilem no to wszystko cofam.
Tak jestem.
A felgi prosiłem cię abyś poszukał a ty ... -
A felgi prosiłem cię abyś poszukał a ty ...
A co ja z tego będę miał? Wiesz, że za darmo to teraz nawet w przysłowiowy "ryj" nie można dostać... :P
-
A felgi prosiłem cię abyś poszukał a ty ...
A co ja z tego będę miał? Wiesz, że za darmo to teraz nawet w przysłowiowy "ryj" nie można dostać... :P
Nie będziesz musiał już pisać żeby @Jaco kupił sobie felgi :) czyli tym samym będziesz miał więcej wolnego czasu ;)
-
@Gooral napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
czyli tym samym będziesz miał więcej wolnego czasu ;)
Słaby deal... :P
-
Dam ci dislajka :))))
-
-
@likaon zasilanie czego? Tego modułu ? Zasugerowalem sie filmem z YT TomFix a i juz widzialem inny film na YT rosjanina z takim wlasnie zasilaniem modulu. Moze nawet TomFix tym sie posluzyl.
-
Dam ci dislajka :))))
A ja się dorzucę z drugim! :-)
-
No i widzę że mogę mieć problem.
W moim radiu jest inna płyta niż te co znalazłem z opisami w necie.Rzeczywiście - wygląda na to, że masz wcześniejszą wersję.
Ale spokojnie - weź lupę i dokładnie prześledź ścieżki. Obejrzyj drugą stronę Twojej płyty - bardzo możliwe, że niewidoczne u Ciebie elementy SMD znajdziesz po drugiej stronie.
Dobrze jeszcze byłoby znaleźć schematy do obu wersji.PS. (Nie deklaruję się, że poszukam dla Ciebie.)
-
@Jaco a wiesz co, zasugerowałem się tym układem Blaupunkt że podłączasz się do niego. Myślałem że zasilanie modułu bt bierzesz z innego 5v niż to podane na ten układ, a zamyka się poprzez twój dodany moduł i powoduje zwarcie. Mój błąd.