Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
@leo nie , chyba nie. To od Merivy jest więc myślę że samo się ustawia.
-
-
Pierwsze pełne tankowanie 😜😜😜
-
-
@BPX33 53l.
-
@Jaco hmm... To jakiś mały ten zasięg. W Fabii był 57l (pod korek) i potrafiłem przekraczać 1000 km zasięgu.
-
@BPX33 zasięg jest obliczany na podstawie spalania chwilowego dlatego pewnie tak wyszło ;)
-
A dzis tylko po wyjeździe z garażu było tak.
-
Dziś na 6 przeszedł przegląd. Diagnosta nie miał się do czegokolwiek doczepić.
Pytanie. Czy podczas pomiaru amorow z tylu i przodu macie tez mniejsze wartosci po prawej stronie? -
-
@pacior a ja myślę że to wina dróg. Zawsze prawe pobocze jest bardziej wybite niż środek czyli lewa strona.
U mnie jadąc z Żelechowa do mnie to przed Nowy Świat zjazdem mam takie wyboje że idzie koło urwać. -
No i mówiłem że kompa mam w garażu.
@leo no do szafki się nie zmieścił więc stoi na półce. -
@Jaco napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
@pacior a ja myślę że to wina dróg. Zawsze prawe pobocze jest bardziej wybite niż środek czyli lewa strona.
Właśnie to samo chciałem napisać, moim zdaniem to również wina dróg - prawa strona jest zawsze bardziej dziurawa niż środek drogi. Podobnie jest z blacharką, zawsze prawy próg bardziej rdzewieje bo zbiera syf z pobocza etc.
-
Pytanie. Czy podczas pomiaru amorow z tylu i przodu macie tez mniejsze wartosci po prawej stronie?
Nie wiem, nie zwracałem na to uwagi podczas ścieżki diagnostycznej.
Dla mnie ważna jest oś. Wiadomo, że jeśli jeden amortyzator do wymiany, to drugi też. -
No i mówiłem że kompa mam w garażu.
No i gitara. :-)
@leo no do szafki się nie zmieścił więc stoi na półce.
Proponuję Ci zrobić z tej półki szafkę - można obić boki i tył jakąś płytą (np. pilśniową), a od frontu dać docięty kawałek folii ogrodniczej przymocowany do górnej półki, a obciążony listewką u dołu - żeby zrobić taką zasłonkę i łatwo podnieść, gdy odpalasz kompa. Chodzi po prostu o ochronę przed kurzem, no i czasem przed ciekawskim okiem kogoś obcego.
-
@leo napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Proponuję Ci zrobić z tej półki szafkę
To raczej nie możliwe gdzyż jak może pamiętasz będąc u mnie ta półka jest na całą szerokość samochodu. A nie chce tam już cokolwiek dorabiać bo i tak zagracona jest. Komp ma 3 wentylatory więc ma chlodno w środku a i tak tylko do diagnostyki potrzebny.
-
Skoro go rzadko używasz, to przykryj czymś i zdejmuj przy włączaniu. Kurz wszędzie się unosi, do środka też będzie wlatywał, szkoda sprzętu.
-
Jak już wcześniej o tym pisałem o zaprogramowaniu 3 kluczyka tak w końcu przyszedł czas na jego wyrzeźbienie .
Koszt wyrzeźbienia 50zl.
Ale już spłatał mi jedną niespodziankę. Pojechalem na nim do siostry pod Garwolin i tam nie wiem jakim cudem jakby się rozprogramował. Dobrze że to stało się u niej na podwórzu a nie gdzieś w trasie. Wsiadłem do ich drugiego auta i przyjechałem do domu do drugi kluczyk.
Po podpięciu w domu pod komputer ten pokazał zę kluczyk jest OK.
Nie wiem co o tym sądzić. Ale teraz on będzie leżał w garażu aby nie fatygować się na górę . -
Nie wiem co o tym sądzić. Ale teraz on będzie leżał w garażu aby nie fatygować się na górę .
Trochę ryzykowny pomysł jak dla mnie ;) i pisanie o tym na forum też chyba mało bezpieczne ;)
-
@Jaco eee sorry może głupie pytanie, ale po co Ci 3 kluczyki???
Ja mam od 12 lat jeden (tak mam do Swifta tylko jeden kluczyk) i nigdy nie było w związku z tym żadnego problemu.
Chyba jesteś stanowczo zbyt nadgorliwy ;)