Poniosło mnie...
-
@Gooral No trzeba przyznać, że wnętrze jest piękne. Na prawdę fajne połączenie kolorów. Ja żałuję trochę, że u mnie nie ma jasnego wnętrza. Ale przynajmniej czystość łatwiej utrzymać (zawsze to jakieś pocieszenie 😁). Wszystko w te 6 godzin wyczyściłeś, czy jeszcze coś zostało?
-
@Szarik to fakt, jasne wnętrze jest ładne ale utrzymać je w czystości jak widać łatwo nie jest 😳 zwłaszcza, jak przez ileś lat ktoś o to nie dbał.
Myślę, że i przy jasnym i ciemnym podstawą są dobre kosmetyki, żadne plaki czy inne tego typu marketowe badziewia.
Wszystko wyczyściłem, ale za jakiś czas będę musiał powtórzyć czyszczenie skóry. Mam wrażenie, że jeszcze dałoby się ją doczyścić, ale preparat mi się skończył 🤷♂️🤦♂️ -
@Gooral piękna robota, świetne auto :) zawsze uważałem, że jasna tapicerka na całej desce rozdzielczej to chybiony pomysł- to się musi koszmarnie odbijać w szybie. saab fajnie to rozwiązał :)
-
@barteu napisał w Poniosło mnie...:
@Gooral piękna robota, świetne auto :) zawsze uważałem, że jasna tapicerka na całej desce rozdzielczej to chybiony pomysł- to się musi koszmarnie odbijać w szybie. saab fajnie to rozwiązał :)
Dzięki, też mi się podoba 😂 w Volvo miałem całą deskę jasną, i fakt, nie było to dobre rozwiązanie. Tamtej deski to już w ogóle nie dalo się doczyścić, była z jakiegoś dziwnego materiału 🤔
-
Znów mnie troszkę poniosło przy weekendzie, pomalowałem zaciski bo już na nie patrzeć nie mogłem. Miały być jeszcze oklejone na żółto halogeny ale folia nie doszła na czas, więc to będzie w następny weekend. No i w planach mam jeszcze przyciemnić szyby tył i bardzo intensywnie myślę nad przodem. Oprócz tego muszę jeszcze dać coś pod kolor zacisków i z tym mam dylemat xd
Po głowie chodzą mi jeszcze inne większe felgi, ale mam 2 nowe opony kupione 2msc temu i to mnie trochę powstrzymuje przed zmianą rozmiaru... -
@Gooral napisał w Poniosło mnie...:
Znów mnie troszkę poniosło przy weekendzie, pomalowałem zaciski bo już na nie patrzeć nie mogłem.
Zazdroszczę ci. Masz do konserwacji tylko zaciski a u mnie mam wszystko: drzwi, progi, podłogę, nadkola, całe zawieszenie. Końca roboty nie widać.
-
-
@ryszard ale za to potem będziesz miał nówkę sztukę auto ;)
Ja też będę musiał się pochylić nad lakierem, mam pare wżerów po ptasich kupach (jak wróciłem po 2 tyg z Wielkanocy w PL to auta nie poznałem na lotniskowym parkingu bo było tak obsrane) no i też coś zaczyna mi się dziać na nadkolu z tyłu, ale nie będę tego robił tutaj tylko w PL jak pojadę którymś razem autem.
P.S. Jeśli szukasz czegoś do konserwacji podwozie polecam obejrzeć 47 odcinek polskiego porsche, mówią właśnie o czymś do konserwacji podwozia ;)@pacior miało być coś innego niż wszyscy mają no i jest :D wybierałem pomiędzy żółtym, złotym no i tym żółtym neonem, który finalnie jest.
Ogólnie fajny zestaw z podkładem, pędzlami i nawet małą szczotką drucianą, no i farba z utwardzaczem przez co po jego dodaniu ma konsystencje czegoś ala kauczkowego. Fajnie się trzyma podkładu przez co przyjemnie się maluje. -
I są żółte halo 😀
Za tydzień może lampy przyciemnie, myślę nad przodem i tyłem. Za 3-4 tyg powinny być już zrobione szyby 😎
-
-
@pacior napisał w Poniosło mnie...:
@Gooral ładny jest, nie zepsuj go tym przyciemnianiem lamp :P
Jak zepsują go to zdejmę 😉 zamysł jest taki, że mają być bardziej dymione niż czarne, tak jak te.