AutoDruty
-
@zajczykowski więcej kalafonii i większą temperaturą grzej :P
-
Spodziewałem się wątku o przykładach samochodowego druciarstwa :D Fajne! Szkoda zakrywać tego szkieletu pianką żeby nadać bryłę, właśnie widok tej koronkowej roboty- robi robotę :D
-
@pacior a ja właśnie chciałbym ją zmniejszyć :D
-
Hehe, nie, no... bomba! :-D
Masz cierpliwość. :-)
Zaraz chciałem pytać, z czego poszycie będzie... :-)
Moje zdanie: nazwa? No jakoś mi się kojarzy właśnie z AUTO-DRUCIARSTWEM... Spodziewasz się czegoś innego, patrzysz - a tu siurpryza - koronkowa robota! :-)
Żadnej pianki, panie. To bez sensu. Jedynie delikatne podszlifowanie łączeń (żeby zadziorków i zbytnich zgrubień nie było) oraz pomalowanie szprejem. A koła mocowałbym bez osi lecącej w poprzek auta.
Wpadłeś na fajny pomysł i IMHO masz niezły zmysł - wiesz, gdzie powinien drucik polecieć, żeby kształt kojarzył się jednoznacznie z danym samochodem. Gratuluję oka i wyobraźni. :-)PS. Co do kół, rozejrzyj się jeszcze w sklepach modelarskich. Różne modele i wielkości. Pozostaje kwestia ceny. A najlepiej pójść po całości, jak prawdziwy modelarz - wszystko z własnego materiału. :-) Mój pierwszy pomysł na felgi - np. z korków na butelki (co do warszawy: srebrne metalowe zakrętki na butelkę, trochę powyginać, zrobić odpowiednie wybrzuszenie i będzie coś jakby oryginalne dekle). Opony - odpowiednie uszczelki albo docinanie węża gumowego o właściwym rozmiarze.
-
@zajczykowski super to wygląda.
-
@leo dzięki za rady :D już przeglądałem koła z modeli rc ale są w skalach 1:10, 1:8, 1:18 a ja niestety zrobiłem w nietypowych potem będe robił na standardach.
-
Super to wygląda, a może wytrawić miedź w kwasie i zalakierować aby był połysk ? Albo w drugą stronę, patyna na maxa i wżery, narośnięte tlenki ? :)
-
-
@leo mam taką starą książkę o galwanotechnice, przejrzeć ją muszę, może coś tam będzie na temat cyny.
-
Elo ludki kto ma to zapraszam na fb na stronę z drutami, nazwa jak w tytule:)