[moje auto]Czarny Swift ale troche inny
-
Dolot tylko z kibel rury, reszta to zachcianki :p
-
@likaon napisał w [moje auto]Czarny Swift ale troche inny:
Dolot tylko z kibel rury, reszta to zachcianki :p
LOL!
-
@zajczykowski Kojarzę że wymieniałeś linki hamulca ręcznego,
mógłbyś napisać coś o zakupionych linkach? Czeka mnie wymiana. -
@pacior ogarnąłeś? jak zwykle zginąłem....
-
I znów mnie niebyło x lat xD taki nieogar życiowy ;) pare rzeczy ogarnąłem więc się podziele:)
- Wkońcu dokończyłem daszek na zegary. Zrobiłem go na bazie miejsca na zegarek a wyrzeźbiłem całości z włókna,szpachlo i ramki do radia-miejsce na zagary jest właśnie do miejsc na radio:)
- Ogarnąłem zaciski z przodu. Odmalowane, nowe prowadnice i gumki.
to też ogarnałem :D
Po malowaniu podkładem trzeba je w piekarniku po piec :d
naklejki zamawiane na zaciski-są drukowane po łuku więc ładnie to wygląda.
na razie tyle, czeka mnie wymiana hebelków z przodu i z tyłu.
Zestaw upatrzony będzie pomieszane bo niema aż tyle fufu, Rotinger gt i EBC i może TRW. Na wymianę-ZNOWU-czekają mocowania mcphersonów i niestety ale chyba będę musiał uzbierać na ASO bo innych niema poza rewelacyjną firmą SNR które po 1,5roku wygladają tak....
- Wkońcu dokończyłem daszek na zegary. Zrobiłem go na bazie miejsca na zegarek a wyrzeźbiłem całości z włókna,szpachlo i ramki do radia-miejsce na zagary jest właśnie do miejsc na radio:)
-
@zajczykowski kozackie felgi i fajnie dobrane opony 👍 podziwiam w trzymaniu się tego pomarańczowego, mnie by ten daszek odbijaniem się od szyby wyprowadził z równowagi :P
-
@barteu powiem Ci że zorientowałem się o swoim błędzie jak wylałem klar na to :D ale jakoś latem tragedii niebyło ale i tak jest minus bo w kamerce idealnie się odbiją :/ miałem plan na hydrografikę ale ale wzory lipne w sieci
-
@zajczykowski po wymontowaniu linek udało mi się je na tyle rozruszać że zamontowałem je ponownie.
Też wymieniałem górne poduszki amortyzatorów i nie jestem do końca zadowolony, może zbyt mocno skręciłem całość 🤔 guma miejscami jakoś dziwnie powyłaziła, wstawię zdjęcie. -
Niestety czeka mnie niespodziewana wymiana chłodnicy. No ale lepiej że wyszło teraz bo miałem jechać na płukanie układu po wywalonej uszczelce. Miałem to zrobić ze 3 miesiące temu ale jak zwykle brak kasy itp. Chłodnica zakupiona, jakaś używka z 1.5, szczelna lekko pordzewiała więc została ogarnięta :) generalnie lekko przeszlifowałem i pomalowałem :D :D
-
@zajczykowski
Dobrze prezentuje się obudowa wentylatora po pomalowaniu ale chyba nie dałeś podkładu antykorozyjnego. -
@zajczykowski kurka, ten kolor ostatnio zrobił się bardzo niepopularny 🤪
Ja wymieniałem chłodnice zaraz po zakupie na jakiś nowy zamiennik.
Kolanko metalowe między dolnym wężem a silnikiem przejrzyj, u mnie było już dziurawe. -
@ryszard wiesz ja kupiłem do bębnów w ford fokus farbę temperaturową i zalecają nie stosować podkładu - może taką użył- teraz jest dużo nowości na rynku
-
@TADEUSZ-MALINKA
OK zalecają aby nie stosować podkładu (rozumiem, że chodzi o podklad antykorozyjny) ale czy taka sama farba na długo zabezpieczy pomalowany nią stalowy przedmiot przed korozją? -
@ryszard ja tego nie mogę potwierdzić , ale na zdjęciu widać jakiś pojemnik spray - w sumie podoba mi się ta praca -stara się
-
@TADEUSZ-MALINKA
Też mi się podoba praca - starannie wyczyszczona z rdzy obudowa i ładnie pomalowana. -
wiedziałem, że jak zabraknie jednego zdjęcia to będą pytania o podkład :D tak, podkład jest nawet w dwóch warstwach, kładziony pędzlem :) nie dawałem tylko R-Stop bo czasu mało było a dwa stwierdziłem a zobacze jak sobie ten podkład poradzi. Podkład z JULI jak by co, gęsty i grube warstwy wychodzą, zaletą też jest mega szybkie schnięcie. Zobaczymy jak pożyje. Oczywiście wszystkie śrubki nowe z nierdzewki - czyli na bogato zresztą jak na moją chorą faze przystało :D
-
@pacior ja widzę tendencję wzrostową od 2011 roku jeżeli chodzi o ten kolor :D :D
-
@zajczykowski napisał w [moje auto]Czarny Swift ale troche inny:
wiedziałem, że jak zabraknie jednego zdjęcia to będą pytania o podkład :D tak, podkład jest nawet w dwóch warstwach, kładziony pędzlem :) nie dawałem tylko R-Stop bo czasu mało było a dwa stwierdziłem a zobacze jak sobie ten podkład poradzi. Podkład z JULI jak by co, gęsty i grube warstwy wychodzą, zaletą też jest mega szybkie schnięcie. Zobaczymy jak pożyje. Oczywiście wszystkie śrubki nowe z nierdzewki - czyli na bogato zresztą jak na moją chorą faze przystało :D
No teraz to nie ma się do czego przyczepić za to można pozazdrościć :)
-
@zajczykowski napisał w [moje auto]Czarny Swift ale troche inny:
@pacior ja widzę tendencję wzrostową od 2011 roku jeżeli chodzi o ten kolor :D :D
Masz rację, tylko że Pacior zapewne miał na myśli kolor BMW z niedawnego głośnego wypadku na Bielanach...
-
No i ogarnięte wozidło. A sie chłopaki na męczyli. Wymienili chłodnice, górny wąż chłodnicy, termostat złożyli - wcześniej cały układ płukany. Po złożeniu dalej zimne powietrze z nawiewów. Znów rozebrali ale tym razem doszli do tego że w rury od nagrzewnicy poszedł szlam i tam został przez co wszystko było zawalone i to najprawdopodobniej zabiło termostat :D złożone i wszystko cacy działa. Miałem jeszcze dziwną przypadłość kiedy było zimno na dworze to kiedy zmieniałem bieg i wciskałem sprzęgło to obroty zostawały albo rosły o kolejny tysiac 😬 po ogarnięciu tego temat ucichł i mam wrażenie że to była wina tego że przepustnica nie była chłodzona 🤔 tak naprawdę nie ogarniam tej idei chłodzenia przepustnicy. Polatałem trochę po mieście i autostradzie i wszystko w normie więc w niedzielę będzie latane 🤩🤩na deser pochwalę się że zmieniłem żarówki na RING 120% xenonultima w testach autoŚwiata bardzo dobrze wypadały więc je przetestowałem.
Po lewej stronie są stare dwie różne żarówki niestety - Osram i jakaś nie najtańsza. Na mijania bardzo fajnie doświetla drogę przed autem nie ma takiej dziury, w drogowych natomiast nie ma aż tak dużej różnicy. bardzo wyraźna jest górna linia odcięcia. Osobiście polecam jak coś 😁 65zł zestawik na allegro, no to tyle póki co :)