Najazdy z desek.
-
@pacior napisał w Najazdy z desek.:
@Jaco ładnie to wygląda i dość solidnie 👍
Tylko sam końcowy odcinek wydaje się troszkę krótki 🤔Dokładnie to samo chciałem napisać 😉
@Jaco jeśli ktoś ma po czymś jechać to Ty autem na najazdy 😉 bardzo fajne budżetowe rozwiązanie wg mnie 👌👍 -
Odkrecilem koncowke. W wolnym czasie zrobie fotke. Gorna deska ma 32cm . Myslicie ze za malo?
-
@Jaco napisał w Najazdy z desek.:
Odkrecilem koncowke. W wolnym czasie zrobie fotke. Gorna deska ma 32cm . Myslicie ze za malo?
Ja trochę się boję że gdy będziesz musiał szarpnąć autem to te przesunie się kilka centymetrów i zjedzie lub spadnie, wolałbym mieć trochę zapasu.
Będziesz musiał solidnie zabezpieczać auto. Poza tym najazdy super :) -
@pacior tam z przodu wystaje jeszcze deska. I to co było na dole przykręciłem wyżej. Zostały mi jeszcze deski więc mogę drugi komuś zrobić :).
-
Dobra robota za małe pieniądze. Gratuluję.
Podobnie jak koledzy, od razu zauważyłem, że te poziome, końcowe odcinki mogłyby być nieco dłuższe. Jeśli by Ci się chciało, można to poprawić - przyciąć deseczki czołowe na szerokość najazdu, potem dociąć odpowiednie deski i po prostu przedłużyć najazd, przykręcając je po bokach. Oczywiście w środek dać beleczki. Będzie mocno i stabilnie, do tego większy margines bezpieczeństwa. -
To kto teraz robi i się pochwali ? :P
-
4m dechy do domu nie wniosę, bo mnie narzeczona udusi :p a tak serio, ile ma najdłuższa deska ? Spróbowałbym na balkonie to ogarnąć.
-
@likaon nie pytaj bo ja miałem jedną 7 metrową i taka by w zupełności wystarczyła. Ja mam skład budowlany u siebie w miejscowości a transport miałem gratis. Ale i tak nie trzymałem tych desek w garażu bo by się nie zmieściły. Leżały u sąsiadki za drogą.
-
No to tylko mi zostaje dorobić przedłużenia metalowych
-
@likaon może tam gdzie sprzedają by ucieli kawałek.
Ja całkowicie odkręciłem te blokady. Ja mam tego używać i przejechać tego może nie przejadę. :)
-
no to ja mam podobne tylko w wersji do składania żeby miejsca w garażu nie zajmować :D
bloczek z Castoramy za 6zł i deska chyba :)