Szukam telefonu dla siebie .
-
Galaxy S8+ codziennie ładuję plus doładowuję w czasie dnia, ale...
- W czasie jazdy autem muza z yt często leci z tel
- Dziennie przegaduje dobre 3-4h.
- Wifi non stop chodzi, w pracy, w drodze do domu i w domu etc.
- Często słucham muzyki siedząc przy biurku w pracy na słuchawkach (na kompie mam często telekonferencje albo jestem podłączony pod 3 serwery na raz (3 monitory) i nawet nie mam czasu na grzebanie we własnym pulpicie żeby włączyć yt 😂
W skrócie ładowarka bezprzewodowa i samochodowa to najlepsi przyjaciele mojego telefonu 😂
W weekend na spokojnie wytrzymuje cały dzień i jak się kładę spać po północy to często jest jeszcze ok 30%
-
No tak... Ja zaś mam stale wyłączone WiFi, GPS i internety - odpalam sporadycznie raz lub dwa razy na tydzień, gdy muszę coś szybko czeknąć w necie i nie mam kompa pod ręką. Używam też fona jako nawigację - czyli raz na miesiąc lub dwa... ale wtedy zawsze podłączam pod ładowarkę samochodową, żeby navi przypadkiem nie powiedziała "pa, pa" w środku obcego miasta. Gadam też nie za dużo, bo ok. 0,5-1 godzinę dziennie... staram się ograniczać gadki przez telefon, nie chcąc smażyć mózgu. ;-)
-
@leo napisał w Szukam telefonu dla siebie .:
Używam też fona jako nawigację - czyli raz na miesiąc lub dwa... ale wtedy zawsze podłączam pod ładowarkę samochodową, żeby navi przypadkiem nie powiedziała "pa, pa" w środku obcego miasta. Gadam też nie za dużo, bo ok. 0,5-1 godzinę dziennie... staram się ograniczać gadki przez telefon, nie chcąc smażyć mózgu. ;-)
U mnie to niestety nie zadziała, mieszkam w wielkim mieście od trochę ponad roku, oczywiście znam trasy dojazdu do najbardziej "potrzebnych/używanych" miejsc ale navi chodzi często. Rozmowy niestety mam firmowe więc też ich nie unieknę 😉
-
Kupiłem mamie budżetowy xiaomi i ostrzegałem, że bateria max. 2-3 dni. Po tygodniu podjechałem bo jakaś paczka przyszła a na telefonie...., jeszcze 26%. Minimum używania i taki wynik. Bateria 3Ah.
-
-
Gdybym korzystał wyłącznie do dzwonienia, pisania smsów i przeglądania stron www to wynik mojego telefonu byłby w przedziale 8-10 dni
-
To co jeszcze z nim robisz?
-
@bpx33 napisał w Szukam telefonu dla siebie .:
Gdybym korzystał wyłącznie do dzwonienia, pisania smsów i przeglądania stron www to wynik mojego telefonu byłby w przedziale 8-10 dni
To jest nie możliwe bo ja tak mam i jak widzisz max 4 dni . Nawet na Noki E7 dłużej się nie da bez przeglądania neta bo to już na niej nie możliwe.
-
-
@bpx33 co to za telefon ?
-
Oukitel K10000
Taki:
-
... i ma taką bateryjkę:
:-)
Żartowałem. :-)
Ale tu potwierdzają sporą pojemność baterii: KLIK . Ciekawe, jak z trwałością. -
Oukitel K10000
Taki:Realną fotkę poproszę. :P
Bateria w moim telefonie ma pojemność 10000 mAh. Ile ma w Twoim? ;)
Jak to w LG bywa 2800
-
-
Baterii i telefonu. Jak długo użytkujesz?
-
Za nieco ponad 2 tygodnie miną 2 lata. Dodam, że w poprzednim telefonie "zarżnąłem" dwie baterie w pół roku, a tu się trzyma nadal ;)
-
Jest chyba jakiś program liczący prąd w danym momencie, nawet dobrze pokazywał, bo dzięki niemu znalazłem drenującą baterię aplikację. Można sobie sprawdzić co i jak wcina nam baterię, ale nazwy nie pamiętam
-
U mnie chyba jak nie działa zużywa baterię :)
-
Akurat takie zużycie jest ok. Mi wciągało całą, powiększoną baterię, chyba 2.5 Ah w ciągu paru godzin.
-
Dla mojego modelu już w tamtym roku u Polskich operatorów była dostępna aktualizacja Androida z 7.0 Nougat do 8.1.0 Oreo.
Ja kupiłem telefon na Allegro. Po długim szukaniu okazało się że pochodzi z UK z sieci Cellnet. Pomyślałem że aktualizacji nie będzie w ogóle. Wgranie sobie dowolnego softu z Oreo kończyło się niepowodzeniem.
Wczoraj ukazała się aktualizacja do Oreo. Pobrałem, zainstalowałem . Telefon jakby ożył chodź i tak jak dla mnie działał płynnie. Jednak jak pisali inni użytkownicy zmniejszyła się moc głośnika rozmów. Na 7.0 było bardzo głośno. Po aktualizacji trzeba było dobrze przyłożyć telefon do ucha aby dobrze słyszeć.Na forum Android jakoś nikt nie podjął się próby powrotu z 8.1.0 do 7.0 a mnie się to udało.
Poczekam aż wprowadzą jakąś poprawkę i głośnik będzie tak samo słyszalny na Oreo jak na Nougat.
Podobały mi się na Oreo ikony. Szkoda że nie ma jakiegoś motywu Oreo .
A tak wygląda czysty soft: