Urlopujecie...?
-
Jak w temacie. Bo ja ciągle z roboty wyjść nie mogę, ciągle coś się dzieje... no i 100-lecie lotnictwa zaraz, więc kupa przedsięwzięć.
Żona marudzi - pewnie zabiorę ją i dzieciaka na jakieś 3 dni na Roztocze, wsadzę do kajaka i spłyniemy tamtejszymi rzeczkami. Będzie blisko, niedrogo i fajnie. ;-)
A co tam u was na odcinku urlopowania? :-) -
@leo napisał w Urlopujecie...?:
A co tam u was na odcinku urlopowania? :-)
Ja zaplanowałem urlop dopiero od 20 sierpnia na 6 dni ale wątpię aby się udało go dostać.
U mnie brak ludzi powoduje że urlopy są odwoływane przez kierownictwo czego efektem jest że ludzie idą na zwolnienia i tak koło się zamyka.
Szukać innej roboty czy co :-( -
Ja weekend spędziłem w kajaku na Krutyni, , strasznie dużo ludzi było, parę razy oberwałem wiosłem :P
A urlop dopiero od 17 września.. Gdzieś w górach :) -
Korzystając z uroków super lata w UK od półtora miesiąca w sumie co tydz byliśmy nad morzem na 2-3 dni. Ten weekend odpuściliśmy bo trzeba było ogarnąć masę rzeczy przed wyajzdem. Miałem wymienić rolkę alternatora w mondeo a nakładem 30£ więcej i oddaniem starego do regeneracji wymieniłem cały alternator 😂 pod domem, z podstawowym zestwem narzędzi i lewarkiem fabrycznym, powiem tyle. Lekko nie było 😂
Urlop zaczynam od piątku a w sumie to i czwartku (czwartek jestem u klienta pół dnia i robię szkolenie) w piątek pracuje do południa z domu. I o 22 ruszam do PL 🤗🤗🤗😁
W pon lecimy nad polskie morze na 4dni a w piątek do Częstochowy na wesele. Drugi tydz raczej na spokojnie będzie w domu żeby się w końcu ze znajomymi zobaczyć itd. -
Od 13.07. do 12.08. mam urlop. Jak na razie byłem w dniach 19.07. - 5.08. w Zębie i łaziłem po górach. Jak dobrze pójdzie jutro wyjazd na Mazury do końca urlopu, czyli niedzieli, choć stoi on pod dużym znakiem zapytania, bo hajs skończył się w Zębie... :P
-
Ja od soboty mam pierwszą część wychowawczego. Cały miesiąc dla rodziny. Najpierw do Polski na trzy tygodnie, potem do domu i na końcu konferencja.
Drugi miesiąc zimą ;)
-
Urlop, urlop i po...
Stwierdzam, że za krótki, ale pieniądze się skończyły, więc trzeba wrócić do roboty :P -
A jednak na 99% będę miał urlop. Gdyby ktoś chciał się ze mną spotkać będę w okolicach Torunia od 20 lipca do piątku.
-
@jaco napisał w Urlopujecie...?:
A jednak na 99% będę miał urlop. Gdyby ktoś chciał się ze mną spotkać będę w okolicach Torunia od 20 lipca do piątku.
Chyba masz na myśli sierpień?
-
Heh! Jestem w Toruniu od dziś do niedzieli... :P
-
@pacior napisał w Urlopujecie...?:
Chyba masz na myśli sierpień?
Tak sierpień.
@bpx33 napisał w Urlopujecie...?:
Heh! Jestem w Toruniu od dziś do niedzieli... :P
Ja w niedzielę dopiero będę wyjeżdżał z domu.
-
@Jaco czyli pewnie miniemy się gdzieś w trasie ;) Którędy będziesz jechał?
-
Którędy będziesz jechał?
Ja walę na Warszawę i później Ostrobramska do mostu Łazienkowskiego i z niego zjeżdżam na Gdańsk . Później zjazd na Bydgoszcz i tak aż do Lubicza Dolnego i w nim skręcam na Łysomice. Planuję wyjazd o 6.00 więc dość wcześnie będę podróżował.
-
Wczoraj wróciłem z Gdańska do Łodzi. Mondeo dalej bez problemu lata dosłownie i w przenośni 😁 już ponad 2 tys km najechane na wyjeździe. Dzisiaj wylot pod Częstochowę na wesele.
P.S. zdjęcie zrobione na niemieckiej autostradzie ;)
Luz pod pedałem jeszcze był, i się napędzał. Ogólnie jak porównam Volvo które też miało 1.8 silnik to nieba a ziemia. Volvo od 140 km/h to już walczyło o każdy km i było tak głośne że masakra. Tutaj pełen luzik i jeszcze idzie. Wiadomo szału nie ma ale zbiera się.
I dwa szwagrowe fordy. Wszak nie każda morda pasuje do forda 😂
-
@gooral napisał w Urlopujecie...?:
P.S. zdjęcie zrobione na niemieckiej autostradzie ;)
Luz pod pedałem jeszcze był, i się napędzał. Ogólnie jak porównam Volvo które też miało 1.8 silnik to nieba a ziemia. Volvo od 140 km/h to już walczyło o każdy km i było tak głośne że masakra. Tutaj pełen luzik i jeszcze idzie. Wiadomo szału nie ma ale zbiera się.No nie szalej bo na zdjęciu widać że CHECK ci się pali :P
-
No nie szalej bo na zdjęciu widać że CHECK ci się pali :P
Tak ma być 😉 EGR jest celowo odłączony bo "miesza" tylko i zamula auto i są z nim problemy, a jest nowy założony. Po założeniu nowego zaczęły się problemy więc odłączyłem dziada 😁
-
@gooral trzeba wyczyścić cały układ z EGR . U mnie też był problem aż wyczyściłem łącznie z rurką i teraz jest OK.
Od jutra aż do wtorku 28.08 będę urlopował więc na razie . 😉
-
@gooral trzeba wyczyścić cały układ z EGR . U mnie też był problem aż wyczyściłem łącznie z rurką i teraz jest OK.
To nic nie daje, jak silnik pali olej i od nowości masz wlepke w klapce paliwa żeby sprawdzać olej co 1000 km to nic nie pomoże ;) ogólnie olej pali jemu z tym dobrze, mi też, to że EGR źle to czyta to ja dam radę z tym żyć 😉
-
@Gooral phi! 115 km/h... :P Toż Maluchem szybciej bym pojechał! XD
A mówisz, że Ci wciąga olej? To lipa jakaś... :/ Mój już 20-letni Swift nie bierze od wymiany do wymiany (ok. 11k km) więcej jak 300-400 ml oleju. -
@Gooral phi! 115 km/h... :P Toż Maluchem szybciej bym pojechał! XD
Przyjrzyj się... toż to mile są, nie kilometry... :-P
Kilometry są niżej, małą czcionką...Silników też nie ma co porównywać, przecie to inne jednostki, inne konstrukcje, inne wykonanie...