Ceny paliw...
-
-
@pacior kurde, obok domu mam ciągle 2.04 i 2.09, lotos vs Orlen, srogo w kulki lecą.
-
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
Czyste zdzierstwo... No, ale tak to jest jak mamy monopol orlenowski (Lotos został wchłonięty przez Orlen).
Hmmm... No i pisałeś, że nigdy nie kupujesz na stacjach Orlen ani Lotos. No dobra, ale trudno w tym momencie nie zapytać: to gdzie w takim razie podział się NARODOWY PATRIOTYZM? Dlaczego utrzymujesz zagranicznych potentatów (Auchan, Leclerc, Tesco, Carrefour), a nie JEDYNEJ polskiej i TYLKO POLSKIEJ marki? Takie pytanie teoretyczne. Dlaczego?
-
@leo napisał w Ceny paliw...:
Hmmm... No i pisałeś, że nigdy nie kupujesz na stacjach Orlen ani Lotos. No dobra, ale trudno w tym momencie nie zapytać: to gdzie w takim razie podział się NARODOWY PATRIOTYZM? Dlaczego utrzymujesz zagranicznych potentatów (Auchan, Leclerc, Tesco, Carrefour), a nie JEDYNEJ polskiej i TYLKO POLSKIEJ marki? Takie pytanie teoretyczne. Dlaczego?
Jak to zagranicznych potentatów? A paliwo to niby skąd biorą? Ano od Orlenu, czyli kupuję takie samo paliwo jak na Orlenie tylko tańsze o 10, 15 albo 20 gr/l!
A stacja na której tankuję najczęściej (Mewa, byłe MOMO) to stacja w 100% Polska. Właściciela znam osobiście.Tak BTW to na jakiej stacji byś nie kupił paliwa w Polsce to i tak zarabia na tym Orlen. Jedynie marże dostają konkretni sprzedawcy, a na stacjach marketowych są one śmiesznie niskie lub nie ma ich wcale. Za to tankując na BP, Shellu, Circle K czy Amicu (dawny Lukoil) faktycznie wspierasz obcokrajowe firmy...
Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszelkie wątpliwości. W razie czego służę pomocą! :)
-
-
@BPX33 No nie jestem pewien. Mógłbyś się bardziej przyłożyć do wsparcia NARODOWEJ kabzy. 😜
Kup mi czołg to będę! XD
-
No Panowie już w moim rejonie ponad pinć złoty trza płacić za litr benzyny. Dziś tankowałem po 5.03.
Masakra.
A jak u Was? -
Jeszcze lotos trzyma 95 za 4.99, reszta 5+. Gaz 2.46 najdroższy jaki widziałem. A tak to w okolicach 2.26
-
U mnie na Orlenie dzisiaj benzyna po 5.19 a ropa po 4.99, ale prawdą jest, że Orlen u mnie pod Łodzią ma chore ceny. W samej Łodzi często gęsto jest i po 10-15 gr taniej.
-
Dla rozwiania waszych wątpliwości skąd te ceny. Hurt Orlenu z dziś:
Pb95 -> 5,01 zł/litr
Pb98 -> 5,19 zł/litr
ON -> 5,00 zł/litr@Jaco napisał w Ceny paliw...:
Dziś tankowałem po 5.03.
Masakra.Masakra? U mnie wszystkie stacje premium mają ceny zarówno ON jak i Pb95 typu 5,12, 5,14, 5,19 zł/litr, a zdarzają się nawet takie z 5,2X... W przyszłym tygodniu znalezienie stacji z ceną ON i Pb95 poniżej 5 zł/litr będzie graniczyło z cudem.
-
Ten wzrost cen mnie bardziej przeraża jak rosnąca liczba zakażeń 🤪
Wczoraj na Auchan ON po 4,86zł widziałem -
@pacior napisał w Ceny paliw...:
Ten wzrost cen mnie bardziej przeraża jak rosnąca liczba zakażeń 🤪
Tak się kończą zabawy spekulantów giełdowych w połączeniu z decyzją OPEC+ o utrzymaniu cięć wydobycia ropy naftowej... :(
-
A jak funt zapiernicza do góry... to jest dopiero masakra.
-
@leo jak miał bym wypłatę w funtach to bym się cieszył 😂😂😂
-
A jak funt zapiernicza do góry... to jest dopiero masakra.
Funt zapiernicza? Phi! Popacz se na Bitcoina... XD
-
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,01 -> 5,03 zł/litr
Pb98: 5,19 -> 5,21 zł/litr
ON: 5,00 -> 5,00 zł/litrNie ma co liczyć na tańsze tankowanie...
-
@BPX33 ja pisałem w 1 do 1 czyli jak wyplata 2500zl to tez 2500 funta. 😄😄😄
Bitkony czy jak to sie nazywa mnie nie interesuja. 😜😜😜 -
@Jaco napisał w Ceny paliw...:
Bitkony czy jak to sie nazywa mnie nie interesuja. 😜😜😜Pamiętam te czasy jak bitcoiny były po 10-20 groszy. W głowie mi nawet chodzi myśl że mogłem je mieć na koncie nieistniejącego serwisu moneybokers.. 🙄🤪
-
@Jaco napisał w Ceny paliw...:
Bitkony czy jak to sie nazywa mnie nie interesuja. 😜😜😜A ja tam bym się na wypłatę w Bitkach nie obraził. No tak np. pół Bitka za miesiąc pracy. :P
@pacior napisał w Ceny paliw...:
Pamiętam te czasy jak bitcoiny były po 10-20 groszy. W głowie mi nawet chodzi myśl że mogłem je mieć na koncie nieistniejącego serwisu moneybokers.. 🙄🤪
Też pamiętam takie "absurdalne" ceny. Kto by pomyślał, że teraz mając takich kilka jest się milionerem... XD
-
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
Też pamiętam takie "absurdalne" ceny. Kto by pomyślał, że teraz mając takich kilka jest się milionerem... XD
Chyba przez chwilę, na ekranie komputera...