Ceny paliw...
-
Wracamy do starego tematu, bo po zmianie forum zniknął ;)
Jak tam u Was? Udaje Wam się jeszcze unikać piątki z przodu czy już mus? Ja jeszcze unikam, ale już blisko dziś było (5 gr). Rano jak jechałem do Łodzi to na Orlenie w Baranowie, była kolejka z 6-7 aut do dystrybutorów, a cena to 5,69 zł/litr! :O
Niestety sądzę, że ten tydzień i kuniec. W hurcie już jest 4,95 zł/litr (Pb95), więc dodając do tego marżę będzie 5+... Przyszły tydzień przywita Nas samymi piątkami jak nic... :(
-
W moich okolicach już ponad 5zł niestety. Jeszcze w tamtym tygodniu było 4,90 .
-
Koło domu na Orlenie jeszcze 3 dni temu było po 4,96 ale przeważnie już powyżej 5zł wszędzie, ja ostatnio na A2 płaciłem po 5,45 więc widzę że jest progres :D
-
@pacior powiedział w Ceny paliw...:
ja ostatnio na A2 płaciłem po 5,45 więc widzę że jest progres :D
Bogacz się trafił! XD Nigdy nie kupuję przy autostradach/ekspresówkach, bo to najdroższe stacje
-
skopiuję tylko moją wypowiedź z wykopu na ten temat "hihi, ropa po 120 dolarów na Polskich stacjach po 3pln za litr. Ropa po 30 dolarów cena na Polskiej stacji 5pln. Ropa po 80 dolarów cena na Polskiej stacji 5pln.
Hihi no tak bo przecież to wszystko jest z zapasów. " -
@bpx33 powiedział w Ceny paliw...:
@pacior powiedział w Ceny paliw...:
ja ostatnio na A2 płaciłem po 5,45 więc widzę że jest progres :D
Bogacz się trafił! XD Nigdy nie kupuję przy autostradach/ekspresówkach, bo to najdroższe stacje
zalałem tylko 10 litrów by do domu starczyło ;)
-
@smisnykolo jak ropa była po 30$ to na stacjach było 3,6zł/litr ;)
@pacior ja nigdy nie wjeżdżam na autostradę z mniej niż 10l paliwa XD -
Ja płacę po 1,19£ - 1,20£ xDD za litr i taka cena jest odkąd tu jesteśmy
Ropa obecnie po 1,25£, jak jeździłem Kią była po ok 1,22£ -
@Gooral ciekawe? Czyli tak jakby wcześniej ostro rżnęli kierowców, a teraz mniej... XD
Ja dziś płaciłem 4,70 zł/litr na Auchan przy Modlińskiej. ;) Niestety ta cena jest nie do utrzymania, więc pewnie jutro, góra pojutrze ją zmienią. :/
-
@bpx33 powiedział w Ceny paliw...:
@Gooral ciekawe? Czyli tak jakby wcześniej ostro rżnęli kierowców, a teraz mniej... XD
Nie śledzę cen ropy więc się nie wypowiem. Tak czy inaczej cieszy mnie to, że cena jest raczej stała.
Na marginesie to fajne uczucie jak litry lecą praktycznie równo z ceną :D
Jako ciekawostkę dodam jeszcze tylko, że tutaj cena na stacjach jest pokazywana za 100l. Czyli przejeżdżając koło stacji ujrzymy cenę 122,... £ -
@gooral powiedział w Ceny paliw...:
Na marginesie to fajne uczucie jak litry lecą praktycznie równo z ceną :D
Ja tam bym wolał, żeby litry leciały, a cena nabijała się co kilka sekund... XD
-
Nosz cholera...
Hurt na 18.05.:
Pb95 - 5,04 zł/litr
Pb98 - 5,38 zł/litr
ON - 5,02 zł/litr -
5.47 na shellu, dziękuję dobranoc :P
-
@likaon przebijam! Autostrada A2 wszystkie stacje na trasie Łódź - Warszawa Pb95 nie taniej niż 5,69 zł/litr i to było 2 dni temu... :P Dziś może być i 5,79 zł/litr... XD
-
a u mnie pod domem 5,09zł za litr 95-ki :(
-
Mnie się udało dzisiaj zatankować jeszcze po 4,99
-
Ja dziś tankowałem po 5,05 .
-
Dziś w Wawie na wielu Orlenach było jeszcze po 4,99 zł, ale inne stacje (BP, Shell, Circle K) nie były tak łaskawe. Ja przedwczoraj tankowałem na Auchan przy Modlińskiej po 4,70 zł ;) Dziś jak patrzyłem na ich stronie jest już po 4,85 zł
Edit:
Hurt na 19.05.:
Pb95 - 5,07 zł/litr
Pb98 - 5,41 zł/litr
ON - 5,04 zł/litr -
Wczoraj, metro Młociny stacja Lukoil jeszcze 4.97 za pb95