Ceny paliw...
-
@jaco napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 zatrudnij się do mojej firmy. Kiedy był remont mojego zakładu ludzie dojeżdżali po prawie 100km do pracy. Szef płacił na ,,paliwo,, po 100zł dziennie. Zobacz ile się nachapali jak ktoś jeździł dzień w dzień przez prawie 3 miesiące swoim autem.
100 zł to ja jeszcze do niedawna płaciłem za tydzień dojazdów. Kurde, żyć nie umierać z takim "dodatkiem" paliwowym. :P
-
@bpx33 mi obecnie tyle wychodzi na gazie. A nawet więcej, jeszcze nie przekroczyłem 120 zł na tydzień ale zbliża się :)
-
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
100 zł to ja jeszcze do niedawna płaciłem za tydzień dojazdów
A to było dobry ponad rok temu.
To co zatrudniasz się ? :P
-
Do stacji PKP mam 18 minut z buta idąc szybkim tempem (dla przeciętnego zjadacza chleba bardzo szybkim!), więc wyobraź sobie ile mogę przez ten czas przejechać kilometrów...
W łódzkich korkach? Niewiele... ;-)
-
@jaco napisał w Ceny paliw...:
A to było dobry ponad rok temu.
Czyli teraz płaci więcej? XD
@leo napisał w Ceny paliw...:
W Łodzi nie ma korków. ;)
Byłem, zjeździłem całą wzdłuż i wszerz trzy razy i stwierdzam z pełną stanowczością, że w porównaniu do Warszawy w Łodzi korki nie istnieją. Co innego jakość ulic, bo ta jest moim zdaniem w Łodzi najgorsza ze wszystkich miast wojewódzkich w Polsce... -
@leo napisał w Ceny paliw...:
W Łodzi nie ma korków. ;)
Byłem, zjeździłem całą wzdłuż i wszerz trzy razy i stwierdzam z pełną stanowczością, że w porównaniu do Warszawy w Łodzi korki nie istnieją. Co innego jakość ulic, bo ta jest moim zdaniem w Łodzi najgorsza ze wszystkich miast wojewódzkich w Polsce...Zapraszam w godzinach szczytu :) Jak jeździłem pierwsze dni do biura rok temu to 12km robiłem min. godzinę czasem i półtorej, a to i tak nadal była pandemia i o wiele więcej ludzi pracowało zdalnie
-
@gooral napisał w Ceny paliw...:
Zapraszam w godzinach szczytu :) Jak jeździłem pierwsze dni do biura rok temu to 12km robiłem min. godzinę czasem i półtorej, a to i tak nadal była pandemia i o wiele więcej ludzi pracowało zdalnie
Jeździłem niejednokrotnie w godzinach szczytu i nadal uważam, że w porównaniu do warszawskich łódzkie korki to pikuś...
W Łodzi problemem było (jest?) to, że pełno ulic jest "rozgrzebanych" i przez to tworzą się korki. W Warszawie korki po prostu są i to nie w godzinach szczytu, a całą dobę w niektórych miejscach. -
-
Jeździłem niejednokrotnie w godzinach szczytu i nadal uważam, że w porównaniu do warszawskich łódzkie korki to pikuś...
a więc jednak korki ;)
-
W godzinach szczytu przebijam się przez całą Warszawę, od południa na północ przez 40-50 minut, około 33 km. Warszawa nie ma dużych korków. Takie jest moje zdanie.
-
-
@drzonca piszę o tym już od jakiegoś czasu. ;) Dziś też wrzucę małe porównanie, bo robi się już naprawdę bardzo gorąco w tym temacie...
-
Coraz gorzej... :(
Hurt Orlenu (zeszły piątek vs obecny):
Pb95: 5,90 -> 5,98 zł/litr
Pb98: 6,27 -> 6,34 zł/litr
ON: 6,07 -> 6,13 zł/litr
ON+: 6,40 -> 6,46 zł/litrLPG w hurcie: ~3,07 zł/dm3
Przeciętne ceny na Orlenach w dniu dzisiejszym i wynikająca z tego marża:
Pb95 - 5,98 zł/litr -> 0 gr
ON - 5,98 zł/litr -> -15 gr (!)
LPG - 3,26 zł/litr -> +19 gr
Verva 98 - 6,17 zł/litr -> -17 gr (!)
Verva ON - 6,17 zł/litr -> -29 gr(!!!)Dalej najbardziej "opłaca się" tankować Vervę ON i Vervę 98, a w ogóle LPG. ;)
-
Wczoraj zalałem do pełna Shell V-power Diesel po 5,98 także w świetle tych cen uważam to za super interes xd
-
Wczoraj zalałem za 3.15 LPG na.lotosie, gdzie wszędzie obok domu mam 3.25 i więcej
-
W moich okolicach cena utrzymuje sie za 95 5.99 ale ON powyzej 6 zeta. Na gaz nie patrze bo nie muszę. 😂😂😂
-
Dzisiejsze zdjęcie.
-
Ja w dniu dzisiejszym przeprowadziłem najdroższe tankowanie w historii.
Zapłaciłem 5,87 zł/l z kartą rabatową (na pylonie było 5,95 zł/l). Nigdy od kiedy mam samochód nie płaciłem więcej za litr benzyny 95-oktanowej... Smutne to! :( -
Hurt Orlenu (zeszły piątek vs obecny):
Pb95: 5,98 -> 6,00 zł/litr
Pb98: 6,34 -> 6,32 zł/litr
ON: 6,13 -> 6,08 zł/litr
ON+: 6,46 -> 6,41 zł/litrLPG w hurcie: ~3,09 zł/dm3
Przeciętne ceny na Orlenach w dniu dzisiejszym i wynikająca z tego marża:
Pb95 - 5,99 zł/litr -> -1 gr
ON - 5,99 zł/litr -> -9 gr (!)
LPG - 3,29 zł/litr -> +20 gr
Verva 98 - 6,22 zł/litr -> -10 gr (!)
Verva ON - 6,22 zł/litr -> -19 gr (!!!)Wciąż mamy gigantyczne ujemne marże na ulepszonym ON.
Generalnie szans na poprawę obecnej sytuacji nie widać. :( -
U mnie dziś.
PB 5.99
ON 6.10
LPG 3.27