Ceny paliw...
-
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
@gooral luzik! Na Orlenach choćby ściany srały, a mury się waliły paliwa Pb95 i ON sześciu zeta nie przekroczą... XD
Na potwierdzenie moich słów sprzed tygodnia otrzymaliśmy wypowiedź samego prezesa Obajtka: 6 ziko za liter nie bedzie! :P
-
Przebijamy kolejne sufity! =(
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,73 -> 5,82 zł/litr
Pb98: 6,09 -> 6,13 zł/litr
ON: 5,80 -> 5,94 zł/litrLPG w hurcie: ~3,04 zł/dm3
LPG hurtowo przekroczyło 3 zeta, czyli na stacjach mniej jak 3,20 nie będzie...
Najzabawniejsze (choć nikomu nie powinno być tu do śmiechu) jest natomiast to, że Orlen wg swoich (!) cenników na większości stacji własnych sprzedaje Pb98 ze stratą ok. 14 groszy na każdym litrze, a lepszy ON ze stratą aż 28 groszy na litrze! Uwielbiam "kreatywną" księgowość! XD -
Przebijamy kolejne sufity! =(
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,73 -> 5,82 zł/litr
Pb98: 6,09 -> 6,13 zł/litr
ON: 5,80 -> 5,94 zł/litrLPG w hurcie: ~3,04 zł/dm3
LPG hurtowo przekroczyło 3 zeta, czyli na stacjach mniej jak 3,20 nie będzie...
Najzabawniejsze (choć nikomu nie powinno być tu do śmiechu) jest natomiast to, że Orlen wg swoich (!) cenników na większości stacji własnych sprzedaje Pb98 ze stratą ok. 14 groszy na każdym litrze, a lepszy ON ze stratą aż 28 groszy na litrze! Uwielbiam "kreatywną" księgowość! XDeee z tym ON to chyba nie do końca, u mnie wszędzie na Orlenie ON okolice 5,85 więc aż takiej straty nie ma. Nie mniej kreatywna księgowość jest, ale nie ma co się dziwić. Wszak to specjalność tego rządu a jak powszechnie wiadomo wszystkie spółki Państwowe są obsadozne ich kolesiami albo partyjnymi nieudacznikami, którym nie udało się dostać do sejmu lub sentatu ;)
-
@gooral napisał w Ceny paliw...:
eee z tym ON to chyba nie do końca, u mnie wszędzie na Orlenie ON okolice 5,85 więc aż takiej straty nie ma
Ja nie mówię o "zwykłym" ON tylko tym "lepszym", czyli Vervie ;)
Praktycznie na wszystkich stacjach jest oferowany po 5,99 zł/litr, gdzie w hurcie jest już po 6,27 zł/litr. :P -
-
@pacior od 1 listopada. Teraz na stacjach jest przejściowe.
-
A to pamiętacie?
https://m.youtube.com/watch?v=0Hpmy_ufdS4 -
-
Pośmiejmy się przez łzy: memy paliwowe
Później wrzucę aktualne ceny hurtowe. Będzie straszno! :O
-
Mamy kolejną deklarację Prezesa Obajtka:
niebędziemy dopłacać do paliwa -
Wolę nie wiedzieć na jakim pułapie się zatrzymamy... =(
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,82 -> 5,90 zł/litr
Pb98: 6,13 -> 6,23 zł/litr
ON: 5,94 -> 6,04 zł/litrLPG w hurcie: ~3,05 zł/dm3
Praktycznie wszystkie paliwa na stacjach własnych Orlenu sprzedawane są z minusową marżą! XD
-
W tym tempie niedługo ceny powyżej 6 zł będą standardem a przypuszczalnie gdzieniegdzie (paliwo premium, stacja przy autostradzie) pojawi się siódemka z przodu.
-
Bardzo źle się to wszystko zapowiada. Paliwa w górę, zaraz prąd też... Inflacja się rozkręca... Nie zapowiada się ciekawie.
-
Dzisiejsze zdjęcie. Najtańszy olej napędowy o grosz poniżej 6 zł. Najdroższa benzyna 6,83 zł/litr. Stacja w mieście, nie przy autostradzie.
-
@drzonca przy takich cenach paliwa polecam tankować we wtorki na Shell'u (gdy posiadamy auto napędzane benzyną), bo wtedy zatankujemy V-Power'a 95 w cenie Pb95 lub w czwartki na Shell'u lub bp (gdy mamy diesla), bo wtedy zatankujemy V-Power'a Diesel lub Ultimate Diesel w cenie zwykłego ON. Ja w ten wtorek będę czaił się na jakiegoś najtańszego w okolicy Shell'a ;)
-
Moje ostatnie tankowanie to po 5,88 w mojej miejscowości. Dziś ju z widziałem 5,94. Pewnie za parę dni będzie powyżej 6zł.
-
@drzonca przy takich cenach paliwa polecam tankować we wtorki na Shell'u (gdy posiadamy auto napędzane benzyną),
Hehe, ja do najbliższej stacji Shella mam 60 km, Jaco niewiele mniej... Chyba nie skorzystamy... :-)
-
@leo napisał w Ceny paliw...:
Hehe, ja do najbliższej stacji Shella mam 60 km, Jaco niewiele mniej... Chyba nie skorzystamy... :-)
Nawet nie wiem w jakim kierunku by była :)))))
-
@drzonca przy takich cenach paliwa polecam tankować we wtorki na Shell'u (gdy posiadamy auto napędzane benzyną), bo wtedy zatankujemy V-Power'a 95 w cenie Pb95 lub w czwartki na Shell'u lub bp (gdy mamy diesla), bo wtedy zatankujemy V-Power'a Diesel lub Ultimate Diesel w cenie zwykłego ON. Ja w ten wtorek będę czaił się na jakiegoś najtańszego w okolicy Shell'a ;)
Korzystam z tej promki już dobrze ponad rok i jak do tej pory złego słowa powiedzieć nie mogę :) Mało tego często bywało tak, że na shellu było taniej niż na Orlenie czy Lotosie, więc miałem kumulacje jakby ;) raz że taniej, dwa, że V-Power :)
-
@leo @Jaco nie piszę, żeby jeździć tam specjalnie tylko jak ma się wybór. Ja mam, więc pewnie jutro skorzystam. No chyba, że będzie 6 z przodu to pier***ę! XD
@Gooral u siebie w mieście mam stację, która dotychczas była tańsza od Shell'a o ok. 20-25 gr/l, a dodatkowo mam na niej kartę rabatową, więc robiło się często powyżej 30 gr/l i to tam się tankowałem. Obecnie różnica wynosi 3-4 gr/l + mój rabat, więc przy takiej różnicy można tankować to "lepsze" paliwo, choć pamiętam, że jak kiedyś "testowałem" V-Power'a to nie zauważyłem żadnych różnic, a spalanie było nawet ciut większe niż przy zwykłej 95-tce. Zobaczymy jak będzie teraz. ;)